Dél-Korea sötét arca ~ "Egy telefon borzalmas tartalma" - KÉrdekesség

2020. aug. 9.

Dél-Korea sötét arca ~ "Egy telefon borzalmas tartalma"

Van úgy az ember lánya, hogy belenéz a barátja telefonjába, főleg ha kell neki valami, esetünkben a koreai lány a párja telefonjába nézett bele pornóért, ám sokkal durvább dolgot fedezett fel benne. A felháborodott lány feltárta a valószínűleg most már ex-barátjának a telefonján lévő tartalmat képekkel. A barát egy szörnyű és különösen zavaró dolgot tett a mobiltelefonján s nézett az interneten, ami arra késztette a lányt, hogy minél hamarabb megszakítsa vele a kapcsolatot. 
A lány elmesélte a történetet, hogyan bukott le a barátja: "A barátom és én hazafelé tartottunk a tanulásból. Megálltunk egy kisboltnál, hogy fagylaltot vegyünk. A telefonján szelfiket készítettem magamról, míg ő elment a barátját üdvözölni" - mesélte a lány, s azt is elárulta, hogy gyakran belenézett a barátja internetes keresési előzményeibe, mert kíváncsi volt, hogy néz-e pornót. Azon a napon szintén lecsekkolta a barátja böngészési előzményeit.

"Láttam a közelmúltban megnyitott webhelyeit és rájöttem, hogy pornó videókat keresett és nézett főleg középiskolás lányok "molca" (vagyis rejtett kamerás) videóit stb..." A lány elmondása szerint teljesen megdöbbent és zavartan visszaadta a telefonját a barátjának, majd elment. A tanácstalan barát üzeneteken keresztül próbálta elérni a lányt, míg a barátnő megosztotta a képernyőképeket a beszélgetésükről és az interneten keresztül kért tanácsot, hogyan tudná megleckéztetni a barátját. "Annyira megrémültem és undorodtam az egésztől, hogy libabőrös vagyok még mindig. Mit mondjak neki, ami az érzéseit a legjobban megsérti és tanul a dologból? Határozottan beszélek vele a ma történtek után. Ez kib*szottul kellemetlen."
A netizenek szintén undorodva reagáltak a lány történetére:
  • "Sajnálom, oké? Mi oké? Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lenne rendbe, ha az anyja vagy a lány testvére lenne áldozat egy rejtett kamerás bűncselekménynél. 
  • Most komolyan az emberek a lányra mérgesek, mert belenézett a barátja telefonjába? Lehet, hogy nem kellett volna, de ilyen pornót se kellett volna néznie a barátnak.
  • Ha van lelkiismereted, akkor ne nézz rejtett kamerás pornót. A legtöbb koreai pornóban a srácok titokban kamerázzák a lányokat és azokat terjesztik. Még ha a lány megtudja ezt és jelenti az esetet a rendőrségen a büntetés nagyon minimális ezért. Míg az áldozat életére a rejtett kamerás felvételek hatással lesznek. Ami pedig még rosszabb, hogy a lány nagy valószínűséggel nem is tudja, hogyha a barátja rögzít ilyen videót róla és azt az internetre, pornográf webhelyekre feltölti. Függetlenül attól, hogy az áldozat akár a Poklok Poklát is megélheti.
  • Molca pornó... Jobb, ha óvatos vagy vele.
  • A Google-n van szűrő funkció, aminek a használatával a "középiskolás lányok" tartalmat ki lehet szűrni. Nem is értem, hogy lehet ez szexuális tartalom. Mi a létezésünk a szexuálisan túlfűtött koreai férfiak számára?
Rejtett kamerák keresése
A molca (vagyis rejtett kamerák) bűncselekmények egyre gyakoribbak Dél-Koreában és egyre többet beszélnek róla. Még K-Pop idolok, mint a GFRIEND vagy a DREAMCATCHER tagjai is érintettek voltak a dologban, mint áldozatok. A dél-koreai nők továbbra is tiltakoznak, tüntetnek, hogy a hatóságok szigorúbb nyomozást folytassanak és az elkövetők szigorúbb büntetést kapjanak, hiszen a rejtett kamerás bűncselekmény nemcsak szexuális/zaklatásos bűncselekmény, de a magánéletet is megsértik vele. A közelmúltban a Burning Sun világított rá a probléma súlyosságára és arra a pusztításra, ami ezzel jár. Továbbá az országban tényleg hatalmas probléma a dolog, hiszen nyilvános WCkben, hotel szobákban, sőt szinte bárhol felhelyeznek ilyen kamerákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése