4 alkalom, amikor a netizenek megjósolták a jövőt - KÉrdekesség

2020. aug. 1.

4 alkalom, amikor a netizenek megjósolták a jövőt

Vannak dolgok, amiket egyszerűen csak megérzünk, ráérzünk dolgokra, ami akkor a legmegdöbbentőbb, ha a valóságban is bekövetkeznek. Most négy olyan netizen-ről olvashattok, akik valamit jó előre jeleztek, olyan dolgokat is, amelyekre semmi jel nem utalt, sőt nagyon kicsi eséllyel lehetett volna bármit is mondani a dologról. 

A BTS, a MAMAMOO és a BTOB sikereinek előre jelzése
2015-ben egy csoportos beszélgetésből került ki egy lány véleménye, mely a három fent nevezett csapat népszerűségét jósolta meg, vagy jobban mondva inkább gondolt rá. "Remélem, hogy a BTS, a MAMAMOO és a BTOB annyira sikeres lesz, hogy mindenki ismerni fogja a nevüket. Ha ezek a csoportok sikeresek lesznek, akkor 100%, hogy képesek lesznek az idolokkal kapcsolatos sztereotípiákat megdönteni. Igaz?" Nagyon sok netizen-t sokkolt a komment, főleg, hogy végül a lány reményei valóra váltak, illetve ezt azelőtt írta, hogy a csapatok ténylegesen befutottak volna és megnyerték volna az első díjukat egy zenei műsorban.

Chen (EXO) házassága
Ez nem igazán volt megjósolható, de egy netizen szinte ráérzett a dologra. 2019 decemberében, három héttel azelőtt, hogy bejelentették volna Chen házasságát egy netizen megkérdezte, hogy: "Igaz, hogy Chen hamarosan megnősül?"

A BLACKPINK 2020-as tervei
A BLACKPINK rajongói létrehoztak egy fan fiction oldalt "BLACK DAYS, PINK NIGHTS" névvel, ahová az egyik felhasználó,  Salty_Sugar megosztotta a gondolatait a lányok 2020-as terveiről. Volt egy olyan rész, ahol konkrétan leírta a lányok visszatérését és Rosé szólóját. "Nem azért írtam ezt, mert Amerikába utazott, hogy az együttműködéseket megkezdje, de ezt az időt használják fel a felkészülésekre. Amikor Rosé visszatér Dél-Koreába, hogy a szóló albumát felvegyék, már a BLACKPINK visszatérési projektre szinte kész lesz. Utána pedig kiadhatja a szóló lemezét, ez egy fő szempont." Ma már szinte tudjuk, hogy ez történt, hiszen a lányok, ahogy Rosé is visszatért nem sokkal később visszatértek a "How You Like That" című dalukkal, valamint a YG június 1-jén kijelentette, hogy miután a BLACKPINK kiadott mindent jön Rosé szólója, illetve, hogy dolgoznak Lisa és Jisoo szólóin is. Igaz, az eredeti tervek szerint a szeptemberi album októberre csúszott, de a felhasználónak igaza volt.

A BTS “LOVE YOURSELF: Tear” koncepciójának megjósolása
Mielőtt a BTS kidobta volna a "Tear" koncepciót egy ARMY képes volt pontosan leírni, hogy a srácok milyen koncepcióval fognak elődrukkolni. A blogger Finch & Jay írta azt, hogy sokkal sötétebb témájú lesz, mint az eddigiek valamint, hogy V-re és Jin-re fognak fókuszálni ebben az érában. 

A blogger ezt írta: "Remélem, hogy tudok segíteni azoknak, akiknek ez a dolog zavaros. Szóval, az értelmezésem a "Love Yourself" korszakról. Nyilvánvalóan még sok minden nem ismert, de találtam néhány érdekes dolgot. A "Tear" és az "Answer" ihletett meg, az előbbi hervadó virágai, míg az utóbbi zavaros krikszkrakszai. A "Her"-nél volt egy olyan érzésem, mintha egy elbeszélést látnánk az egész dologról. Emellett túl fényesnek gondolom a BTS korábbi munkáihoz képest, ami természetesen nem baj. A megjelenése és a hang hihetetlenül élénk, kozmikus szerelem, mindenki boldog, még az univerzum is megmozdult, hogy a pár együtt lehessen, szinte már mesterségesnek tűnik ez az érzés. Talán ez a fényes megjelenés a kontraszt miatt volt, hiszen a koncepció majd sötétbe fog borulni. (Szerk.megj.: Ha megnézzük az album dalait a blogger ezt a nagyon szerelmes, szinte egymásnak szánt minket a sors érzést a "Serendipity", "DNA" és a "Best of Me" című dalokra érti.)

Ha jobban megnézzük az album dalait akkor ez az érzés folyamatosan tompul (szerk.megj.: a blogger itt a szerelem különböző fázisaira gondol). A "Dimple" című dalukban a tiszta szerelem kissé objektívé válik, majd jön a "Pied Piper", amikor a szerelem átvált rögeszmévé. Aztán megjelenik a hírnév és a pénz szeretete a "Mic Drop"-ban, ami könnyen átvált pocséklásba/pénz szórásba a "Go Go"-ban. Az album végén pedig elérünk a záró dalhoz, ami az album címe is egyben "Her", ekkor jönnek rá az egészségtelen szerelmükre. Szeretik egymást, ezért feláldozzák a személyiségüket és értékrendjüket, hogy ne változzon semmi. A rejtett dalok, mint a "Hesitation & Fear" és a "Sea" a hideg, fröccsenő valóság. A BTS, mint a valódi önmaguk, arról beszél, hogy mi történik, ha hírnévre teszünk szert. A nyomás, az aggodalom, az a maszk, amit magukra öltenek, mint idolok. A "Sea"-ban jelenik meg, hogy a siker csak egy állapot, egy újabb küzdelem. Szóval, az album utolsó fele, már inkább a BTS-ről szól, amikor már elismertekké váltak.

A következő album, melyről már tudunk a "Tear" lesz folytatva a sötét koncepciót. Azok alapján, amiket a srácok feltöltöttek, hogy lehessen teóriákat gyártani nehéz, érzelmi, kockázatos vagy esetleg szociálpolitikai dolgokról lesz szó. Talán ésszerű feltételezés az, hogy most megtudjuk, hogy mi miért történt, miért szakadtak meg a kapcsolataik, mi lett ennek az eredménye, mi lett a barátságokkal, folytatva a filmes vonalat, amit eddig hoztak. Míg az "Answer", ahogy a címe is sejteti válaszokat fog rejteni, narratívát kapunk és az utazás végén megvilágosodunk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése