Mi történt volna, ha? 7 esemény, amik ha bekövetkeztek volna megváltoztatták volna a K-Popot - KÉrdekesség

2020. jún. 24.

Mi történt volna, ha? 7 esemény, amik ha bekövetkeztek volna megváltoztatták volna a K-Popot

Valamiért az emberek többsége szereti feltenni a "Mi lett volna, ha.../Mi történt volna, ha....?" kérdéseket, akár magával, akár mással kapcsolatban, amiben lehet nem is érintett, de érdekli a dolog. A Reddit nevű oldalon pont egy ilyen téma merült fel és a netizenek összeszedtek 7 olyan eseményt, amik befolyásolták volna egy-egy csapat életét, vagy nagy hatással lett volna a K-Popra. Nézzük is, mik ezek a történések. 

1. Mi lett volna, ha a "Produce" című műsorokat sose manipulálják?
Ha az Mnet "Produce" című műsorainak a csapatait a netizenek szavazatai alapján állították volna össze, akkor számos banda máshogy nézett volna ki (I.O.I, Wanna One, IZ*ONE), illetve az X1 se kényszerült volna feloszlani és most esélyesek lettek volna minden új előadós, debütálós díjra. Sőt, a Wanna One sikeréből kiindulva egy elég meghatározó fiúcsapat lennének, ha Ahn PD nem ismeri be a rangsor manipulálását, amiért most felelnie kell. Az X1 volt tagjai, így visszatértek eredeti csapatukhoz, vagy szólóban/duóban debütáltak.

2. Ha Hyungseung debütál a BIGBANG tagjaival?
A BIGBANG 2006-ban eredetileg hat fővel debütált volna. A csapat tagjait egy verseny során választotta ki Yang Hyun Suk, a YG Entertainment volt vezérigazgatója, aki G-Dragon-t, Taeyang-ot, Seungri-t, T.O.P.-t és Daesung-ot választotta ki végül a fiúcsapata debütálásához. A kiesett tag Hyunseung volt, aki ezután a Cube Entertainment-hez szerződött és debütált, mint a BEAST tagja. Ha debütált volna, mint a BIGBANG tagja akkor mindkét csapat teljesen máshogy alakult volna.

3. Ha bizonyos csapatokat megfelelően menedzselik?
Számos olyan csapat van, akiket ide lehetne sorolni, sokkal nagyobbak is lehettek volna, hogyha az ügynökségek segítik a csapatokat a siker elérésében, hiszen többek között a B.A.P, PRISTIN és a Nine Muses is olyan bandák, akik erősen debütáltak, sokkal többet kilehetett volna belőlük hozni, de az ügynökségük nagyon elszúrta. Ha a TS Entertainment 2012-ben odateszi magát, sokan úgy gondolják, még a “Best New Rookie” című díjat is bezsebelték volna az EXO elől. Vagy vegyük azt az esetet, amikor egy csapat népszerű, nagy a rajongója, de az ügynökség mindig késlelteti a szóló debütálásokat és a csapat visszatérését, ezzel sok rajongót és érdeklődőt vesztve, igen, a BLACKPINK és a YG Entertainment esete a másik véglet a hogyan lehet egy bandát elszúrni részlegen. 

4. Ha BoA sose debütál, mint énekesnő?
BoA az első olyan szólóénekes, aki valóban sokra vitte egy olyan zenei iparban, ahol a fiúcsapatok uralnak mindent, nem véletlen nevezik a "K-Pop királynőjének" és az SM Entertainment legsikeresebb előadójának. Nélküle az SM-nek se lett volna elég pénze olyan csapatokat debütáltatni, mint a Super Junior, Girls’ Generation vagy a SHINee. Továbbá megnyitotta a kaput a külföldi piacra, különösen Japán felé, hiszen kilenc albumot is kiadott az országban és ő az egyetlen külföldi művész, aki több, mint egy millió eladott albummal rendelkezik a sziget országban. S mindezt egy véletlennek köszönheti a K-Pop világa, hiszen BoA eredetileg a bátyját kísérte el az SM meghallgatására, mindössze 11 éves volt, amikor az ügynökség emberei felfigyeltek rá.

5. Ha Kína nem tiltja ki a K-Popot?
Kína 2016-ban tett drasztikus lépést a K-Pop terjeszkedése ellen, hiszen korlátozta a K-Pop idolok és ezzel kapcsolatban szinte minden behozatalát az országba, mert úgy vélték veszélyes lehet Kína nemzetbiztonságára. Az ügynökségek milliókat vesztettek a korlátozás miatt, illetve csapatok végét is jelentette, hiszen Lay 2017 júliusa óta nem aktív tagja az EXO-nak, a Super Junior-M lényegében nem aktív, míg az f(x) sokra vihette volna Kínában, hiszen Victoria egyre népszerűbb volt szülőhazájában. 

6. Ha Momo és Tzuyu sose debütál, mint a TWICE tagjai?
Ma már nagyon nehéz elképzelni a TWICE-t a főtáncos Momo és a visual Tzuyu nélkül. Valójában mindketten kiestek a "Sisteen" című túlélő show-ból és tényleg az utolsó pillanatokban kerültek vissza a műsorba, hogy a csapat tagjai legyenek Park Jinyoung közreműködésével. Ma már Momo-t a K-Pop egyik legjobb táncosának, míg Tzuyu-t a 2019-es év legszebb női arcának tartják. 

7. Ha a férfiaknak nem kéne kötelező sorkatonai szolgálatot teljesíteniük?
Ez egy olyan téma, ami nagyon megosztó, de ugyanakkor érdekes is, hiszen a férfi előadóknak, csapatoknak különböző időpontokban meg kell szakítaniuk a karrierjüket (szerk.megj.: természetesen az összes koreai, fiatal férfinek, de most a K-Popra való befolyás a téma). Valószínűleg a második generációs csapatok ugyan olyan népszerűek lennének, mint egykor, hiszen nem esnek ki a piacról lásd első példaként a SHINee-t, akik most együtt tevékenykednének, nemcsak Taemin lenne aktív.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése