Koreai hírességek, akiket a nép gyűlöl - KÉrdekesség

2020. jún. 24.

Koreai hírességek, akiket a nép gyűlöl

Egyre több idol követ el kisebb és nagyobb hibákat, néhányan komolyabb bűncselekményekbe is bele keverednek, ami természetesen keresztbe is töri az adott személy karrierjét. Most olyan /egykoron/ híres embereket fogunk megismerni, akik valamilyen úton módon, de megutáltatták magukat a koreai néppel, néhányukat nemzetközi szinten is megvetik, gyűlölik. 

01. Steve Yoo (Yoo SeungJun)
Steve Yoo 1976. december 15-én született Szöulban, majd 13 éves korában szüleivel együtt kitelepedett az Államokba. Visszatérve Koreában 1997-ben debütált, mint idol, hatalmas sikereket ért el, korszaka egyik leghíresebb énekese volt. Karrierje során többször is kijelentette, hogy teljesíteni fogja a kötelező katonai szolgálatot, ám amikor 2002-ben sor került volna rá kiváltotta az amerikai állampolgárságát, ami felmentette sorkatonai kötelessége alól. Ennek hatásaként deportálták és kitiltották az országból. Már többször is próbált bocsánatot kérni, süket fülekre talált. Több évnyi pereskedést követően 2019. november 15-én egy bírósági határozat tette lehetővé, hogy beutazzon Dél-Koreába. 

02.: Go YoungWook
YoungWook 1994-ben debütált a Roo'ra névre hallgató, co-ed hiphop, pop bandában. Az együttes egy Daesang-et és két Bonsang-ot is bezsebelt karrierje során. 2013-ban tartoztatták le annak vádjával, hogy három kiskorút szexuálisan zaklatott, bántalmazott. Két év, hat hónap fegyházra ítélték, ami miatt a közvélemény fel is háborodott. 2015-ös szabadulása viszonylag csendesen zajlott, ez köszönhető annak is, hogy az összes műsorszóró hálózatról ki lett tiltva. A dél-koreai polgárok soha többé nem szeretnék szerepelni látni a férfit.

03.: MC Mong
MC Mong is Steve Yoo hibájába esett. A koreai nép megvádolta azzal, hogy kijátszotta a koreai törvényeket, azáltal, hogy kihúzatta épp fogait, ami miatt nem vonulhatott be. MC Mong próbálta kimagyarázni magát, de ő is süket fülekkel találta szembe magát, hazugnak nevezték. MC Mong végül fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért megszegte a törvényt. Az ítéletet követően a KBS és az MBC is feketelistára tette az előadót, a nép a mai napig haragszanak rá tette miatt. 

04.: Yang HyunSuk
Dél-Korea egyik legismertebb emberét, a YG Entertainment volt vezérigazgatóját a 2019-es Burning Sun botrány következtében bűnözőként tartja számon egész Korea. K-Pop berkekben már volt egy alapozott hírneve: rendszeresen hazudott az ügynökség bandáit illetően, nem foglakozott megfelelően már meglévő bandáival, a 2NE1 tagokat nyíltan rondának nevezte. Illegális szerencsejátékkal, illegális devizaügyletekkel, okirat hamisítással, prostitúciós szolgáltatás közvetítésével vádolják jelenleg is.

05 +.: SeungRi, Jung JoonYoung, Choi JongHoon, Yong JunHyung, Lee JongHyun
Balra: Jung JoonYoung, Jobbra: Choi JongHoon
A fent említett öt fiatalember képezi a Burning Sun botrány kirobbanásának magját, körülöttük folyt, illetve folyik a botrány. Többjüket is nemi erőszakkal; csoportos nemi erőszakkal; pornográf felvételek készítésével, terjesztésével; kábítószer használatával; prostitúciós szolgáltatások igénybevételével is vádolják. Jung JoonYoung, Choi JongHoon jelenleg börtönbüntetésüket töltik le. SeungRi ellen nem zárult még le a nyomozás, jelenleg is folyik ellene az eljárás.
Az ügyről részletesebben itt olvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése