Idolok, akik nemet mondtak a koreai szépségideálokra - KÉrdekesség

2020. jún. 24.

Idolok, akik nemet mondtak a koreai szépségideálokra

Egy korábbi cikkemben már hangsúlyoztam öt női idolt, akik nemet mondtak a szépségideálokra. Most újabb idolokat hozok vegyesen női és férfi bálványokat, akik valamiért kilógnak a sorból, mert ugyan úgy helyesek/szépek, tehetségesek, de valamiért a közvélemény jobban kikezdte őket, hiszen nem felelnek meg az "átlag elvárásoknak" bizonyos okokból. 

Hanse (VICTON)
Hanse-ra illik az összes olyan dolog, ami miatt kivan téve a netizeneknek, akik a külseje miatt kritizálhatják, hiszen a fiatal idol inkább nőiesebb külsőre, illetve piercingje és tetoválása van, ami a koreai kultúrában még mindig tabunak számít, hiába van számos idolnak piercingje és/vagy tetoválása.

Ren (NU'EST)
Hanse-hoz hasonlóan Ren is a "nőiesebb férfiak" táborát erősíti, különösen, ha megnő a haja, hiszen inkább jut eszünkbe róla egy "csinos", mintsem férfias arc. 

Jo Kwon (2AM)
Jo Kwon-t nem egyszer, s nem is kétszer láthattuk érdekes szerelésekben. Hatalmas támogatója az LMBTQ közösségnek, jogaiknak, aminek többször is hangot adott. Nem is fél attól, hogy akár nőiesebben öltözködjön, vagy hogy magassarkút viseljen egy-egy darab kedvéért, amiért szintén számos kritika érte. 

G-Dragon (BIGBANG)
Talán az egyik legkritizáltabb idol G-Dragon, ennek ellenére elmondhatjuk, hogy a majd két év alatt, míg katonai szolgálatát töltötte, a koreai divat világ, egy kis túlzással, de haldokolt nélküle, hiszen GD, olyan, amilyen tud férfias és nőies lenni, elegáns és extravagáns, s még napestig lehetne sorolni. 

Hyolyn
Nemcsak, hogy napbarnított bőre, de tetoválása is van. Egy olyan szépség megszállott országban, mint Dél-Korea, nem meglepő, hogy nem esik bele az "átlag szépségideálba", ahol a makulátlan, világos bőr a szép. 

Woozi (SEVENTEEN)
Woozi mindössze 164 cm magas, így nem igazán sorolható a legmagasabb idolok közé. Ez egy olyan dolog, amin nem tud változtatni, még ha akarna sem, ennek ellenére néhány netizen mégis felrója neki.

Moonbyul (MAMAMOO)
Habár Moonbyul a nőies idolok táborát erősíti, öltözéke miatt gyakran titulálják "túl férfiasnak", ami miatt gyakran a kritikák kereszttüzében találja magát Amber-hez hasonlóan. A "férfias" dolgokat az előnyére tudta fordítani, így mondhatni az imázsa része.

Shindong (Super Junior)
Habár az utóbbi időben nagyon sokat fogyott Shindong egészségügyi okok miatt, de korábban a túlsúlyos idolok táborát erősítette, ami miatt rendesen kapta az ívet karrierje során. Viszont tehetsége és hatalmas szíve miatt a közönséget megnyerte, így emberi képességei miatt értékelték őt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése