Dél-Korea sötét arca ~ A busani családgyilkos - KÉrdekesség

2020. jún. 24.

Dél-Korea sötét arca ~ A busani családgyilkos

A zodiákus vagy az esőkabátos gyilkos története teljesen más volt, hiszen sorozatgyilkosokról beszélhettünk. A Frog Boys Dél-Korea legrejtélyesebb és a mai napig megoldatlan gyilkossága. Most egy olyan eseményről olvashattok, ami 2018-ban megrázta Dél-Koreát és egy olyan történetről, ami a mai világban sajnos bárkivel megtörténhet, elég bekapcsolnunk a híradót, ahol ha hetente nem is, de havonta hallani ehhez hasonló gyilkosságról. A történet nem jelent meg magyar hírekben, ezért is tartottam "érdekesnek" a dolgot. /FIGYELEM! MEGRÁZÓ TARTALOM!/
2018-ban egy négytagú családot találtak holtan Busan-ban, amelynek tagjaival brutálisan végeztek. Az áldozatokat nyolc órán keresztül szabdalták összesen 56 fegyverrel. Egy csütörtöki napon hívta fel egy férfi a rendőrséget, miszerint nem tudja elérni a 84 éves anyósát és családját, akikkel együtt él, hogy tűzijáték nézésre elvigye őket hétvégére, de senki sem reagált a hívására. A sógor rendőri kísérettel ment be a lakásba kb. 10 óra 30 perckor, de egy brutális gyilkosság helyszínén találták magukat. A nagymama, annak fia, menye és unokája mind halottak voltak. A három idősebb holttestét egymásra pakolva találták meg a fürdőszobában, nejlonnal letakarva. Az áldozatok mindegyike úgy nézett ki, mint akiket tompa és éles tárgyakkal verték volna meg és szúrták volna le a rendőrség nyilatkozata szerint. 

A 32 éves gyanúsítottat, akit Shin vezetéknévvel hoztak nyilvánosságra, az egyik szobában találták meg az ágyon fekve, egy nejlon táskával a fején. A rendőrség úgy gondolja a féltékeny barát öngyilkosságot követett el a gyilkosságok után, melyet bizonyít a gáztartály is, amit a fejére húzott zacskóhoz erősített, hogy önfulladás jöjjön létre. 
A rendőrség helyszínelése
A legfiatalabb áldozat a 33 éves nő volt, akit a rendőrség Cho-ként említett. A nappaliban találtak rá kötéllel a nyakán, a volt barátja megfojtotta. A rendőrség közleménye szerint a nőt érte a legtöbb szúrás és brutális verés. A rendőrség másnap felfedte, hogy Cho volt barátja volt Shin, akivel 2017 őszétől együtt éltek egy apartmanban Yangsan-ban. Korábban pedig a lány családjánál éltek, de az összeköltözést követő majdnem egy évvel szakítottak (2018 augusztusában), amibe a férfi nem nyugodott bele. A rendőrség nyilatkozata szerint előre megfontolt és alaposan megtervezett gyilkosság volt Shin részéről, hiszen a férfi magával vitte a szerszám készletét. A rendőrség összesen 56 tárgyat talált a gyilkosság helyszínén, több darabon vért is találtak, mely az áldozatoké volt, valamint találtak egy sokkolót is. Feltehetőleg ezzel bénította meg az áldozatokat a férfi, mielőtt végzett volna velük. 
A képen Shin látható a lakás egyik biztonsági kamerájának felvételén
A rendőrség visszanézte a kamera felvételeket és arra jutottak, hogy Shin-nek volt egy belépő kártyája, amely lehetővé tette, hogy bemehessen az épületbe, míg Cho apja, a 65 éves férfi beengedte a lánya volt barátját. Az apa egyedül volt otthon, míg Shin 4 órakor érkezhetett és akkor történt az első gyilkosság, Cho anyja, az 57 éves nő és a nagymamája, aki 84 éves volt együtt értek vissza az apartmanba kb. este 6 órakor, két órával az első gyilkosság után, míg Cho valamikor éjfélkor érhetett haza. Shin valószínűleg egyenként ölte meg őket, miután sokkolóval lebénította őket. Shin másnap délelőtt lett öngyilkos. A rendőrség a holttestek boncolását kérvényezte, míg a nyomozás féltékenységből elkövetett emberölés volt.

Arról viszont nincs már hír, hogy a nyomozást lezárták volna, vagy hogyha igen, akkor hogyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése