Idolok, akik megírták saját könyvüket - KÉrdekesség

2020. máj. 18.

Idolok, akik megírták saját könyvüket

A legtöbb idol a zenei tehetsége mellé másban is jeleskedik, hiszen van, aki kiválóan rajzol, fest, fotóz, jártas a harcművészetekben, blogolásban/vlogolásban, de vannak, olyan idolok is, akik megragadják a billentyűzetet és írnak kisebb verseket vagy novellákat, amik akár nyomtatott formában is megjelennek. Most öt olyan idolt hoztam el nektek, akik megírták a saját könyvüket, amiken keresztül jobban megismerhetjük őket. 

Jessica Jung - Shine
Az első idolunk Jessica kicsit kilóg a sorból, hiszen idén szeptemberben fogja kiadni első novellás kötetét "Shine" címmel, mely a K-Pop elbűvölő és könyörtelen világába enged majd betekinteni bennünket. A könyv kiadója, az Entertainment Wekly is nyilatkozott, aminek a szóvivője elárulta, hogy a Girls' Generation egykori tagja egy olyan novellát szeretne kiadni, ami nagyszerű, szórakoztató, eszkaptista, amely a K-Pop világába, annak a színfalak mögötti dolgokat tárja fel. Jessica műve kifejezetten a Girls' Generation-nel töltött időszakát fogja elmesélni, de hogy bizonyos történéseket, személyeket ne lehessen beazonosítani kitalált részek is lesznek a könyvben, amik lehet végül nem is lesznek annyira fikciók. 

Tablo - Pieces of You

Tablo 2008-ban publikálta első novellás kötetét "Pieces of You" címmel, ám a könyvben található összesen 10 novellát még a főiskola ideje alatt írta, így az életének 1998-2001 közötti időszakát mutatják be ezek a történetek. Külön érdekesség továbbá, hogy a novellák valójában iskolai feladatok voltak. A könyv a kiadás évében 50 ezer példányban kelt el és akkor az egyik legsikeresebb könyv volt. 

Tablo - Blonote

Tablo második könyve 2016-ban jelent meg "Blonote" címen. Ez a könyv inkább rövid szegmenseket, történeteket tartalmaz, amiket korábban a "Dreaming With Tablo" című rádióműsorában korábban felolvasott a hallgatóknak. Továbbá a könyvben más idolok aláírása, kézzel írt jegyzetei is megtalálhatóak, illetve néhány történet Tablo életébe is enged egy kis betekintést. 

Goo Hye Sun - Tango
A "Boys Over Flowers" színésznője a sorozattal egy időben dolgozott első könyvén, még 2009-ben. A "Tango" egy félig önéletrajzi regény, ami egy huszonnégy éves fiatal lány tapasztalatairól szól a szerelem és kapcsolatok terén. Annyira népszerű volt a színésznő első műve, hogy az első héten 30 ezer példányban fogyott el. Második könyve 2010-ben "Ku Hye-sun's The Story Behind the Making of "Magic", míg harmadik könyve 2012-ben jelent meg "Peach tree" címmel. 

Jonghyun - Skeleton Flower

A tehetséges énekes-dalszövegíró Jonghyun 2015-ben adta ki "Skeleton Flower: Things That Have Been Released and Set Free" című novellás kötetét, melybe a gondolatait írta le, valamint a könyvben található fotók mind az ő munkája, amivel jobban megismerhetjük, hogy milyen volt életében. 

BigBang - Shouting Out To The World

A BigBang tagjai közösen írtak egy könyvet még 2009-ben, mely a debütálástól követi útjukat a sikerig. A könyv tartalmazza az összes tag személyes történetét, illetve betekintést nyújt abba a rögös útba, ami a sikerig vezetett számukra, különösen Japánban. Igaz, a könyv már nem mai, így nem tudhatjuk mit éltek át a "Fantastic Baby" vagy a "Bang Bang Bang" sikerekor, esetleg mi zajlott le bennük, amikor kirobbant a "Burning Sun" botrány, de az tény, hogy amikor debütáltak nem igazán voltak népszerűek, így tényleg azt a nehézséget tartalmazza a könyv, amit átéltek. 

Lee Hyori - Closer

Lee Hyori könyve 2012-ben jelent meg "Closer: The Story Started by Hyori and Soonshim" címmel, mely az állatvédelemről szól. Nemcsak saját maga által készített fényképeit publikálta, hanem mesél a vegetáriánus életmódjáról, az állatok jogairól, az állatvédelemben végzett munkájáról, valamint, arról is ír, hogyan változtatta meg az a kutya az életét, akit örökbefogadott egy állatmenhelyről. Hyori a könyvből befolyt összes bevételt a PETA-nak (egy amerikai állatvédő szervezet) adományozta. 

Lee Hongki - Lee Honggi Nail Book

Az FTISLAND énekeséről szerintem mindenki tudja, hogy körömmániás, de talán azt már kevesen, hogy a köröm készítés a hobbija és mindig, mindenhova saját magának csinálja meg azokat. Ennek fényében mi másról írhatott volna Hongki 2013-ban, mint a férfi köröm művészetről? Az énekes a könyvében tippeket ad, praktikákat árul el, amiket természetesen képekkel is illusztrált. 

Hyoyeon (Girls' Generation) - Hyo Style

Hyoyeon könyvének középpontjában a divat áll, mesél a személyes stílusáról, hogyan változott az évek alatt az ízlése, mi van a ruhás szekrényében, mi a kedvenc outfitje, illetve az egész könyv a véleményére alapoz a divat szakmából. 

L (INFINITE) - L's Bravo Viewtiful 

L "Bravo Viewtiful" című könyve két kötetben jelent meg, ezen könyvek tartalmazzák az idol mindennapi életéből származó fényképeit, rajzait és írásait. Nemcsak a Japánban készített tájfotóit láthatjuk, hanem magánéletbelibb képeket az INFINITE tagjairól, amikor a csapat a turné közben pihent. Mind a két kötet 2013-ban látott napvilágot. 

Kim Heechul (Super Junior) - My Ramen-Ful Life

Ahogy a cím "My Ramen-Ful Life " sejteti ez a könyv tényleg arról szól, amire gondolunk, vagyis a ramenről. Ez a könyv tele van Heechul képeivel egyenesen Japánból, ahol az élményeit osztja meg velünk az ételeken keresztül, s aminek a középpontjában a ramen áll. A könyv 2017-ben jelent meg japán nyelven.

Lay (EXO) - Standing Firm at 24

Lay 2015-ben adta ki önéletrajzi regényét "Standing Firm at 24" címmel. A könyv a gyakornoki napjaival, a debütálásával, mint az EXO tagja, valamint a mostani életével foglalkozik. Megosztva az olvasókkal az emlékeit és a gondolatait, kiemelve 24 fontos történetet az életéből. Nemcsak személyes dolgokat tár fel Lay az életéből, hanem exkluzív, még sose látott fotókat is tartalmaz a könyv. 

Onew, Taemin & Key (SHINee) - The Sun's Children

Onew, Taemin és Key a "The Suns's Children" című könyvükben utazni viszi az olvasókat Barcelonába (Spanyolország), hiszen azt az időszakot dolgozza fel, amikor a tagok ebben az országban voltak, ellátva az olvasókat utazási tippekkel, tanácsokkal, írnak a látnivalókról, közlekedésről, valamint a vásárlásról is. Ez a fotókönyv 2011-ben jelent meg.

H.O.T - H.O.T Forever

Talán ez az első olyan könyv, amit koreai idolok adtak ki, hiszen a H.O.T volt az első generációs K-Pop bandák egyik tagja. A "H.O.T Forever" egy önéletrajzi regény, ami a tagok történeteivel foglalkozik a debütálástól a sikerig, amikor még a K-Pop gyerekcipőben járt. Nem meglepő, hogy a könyv 1999-ben jelent meg.

Jang Geun Suk - Love Recipe

Az énekes-színész Jang Geun Suk 2012-ben adta ki saját japán szakácskönyvét, amely összesen 20 receptet tartalmaz, melyek a kedvenc ételei, amelyeket előszeretettel készít el családja és barátai számára. A receptkönyv számos tippet, fotót és megjegyzést tartalmaz.

Park Han Byul - Park Han Byul's Tip Story

A színésznő 2011-ben adta ki "Park Han Byul's Tip Story" címmel életmódkönyvét, mely tartalmazza a gondolatait a divatról, az utazásról, a fotózásról, valamint betekintést nyújt a magánéletének egyes részleteibe is, hiszen ez a könyv akkor készült, amikor párkapcsolatban volt a híres szólóénekessel, SE7EN-nel.

Kim Jaejoong - Romantic Recipes
Kim Jaejoong volt az első K-Pop idol, aki kiadta 2018-ben első szakácskönyvét koreai és japán nyelven egyaránt, majd 2019-ben a második könyvét is. Az első könyv 120 oldalból áll és jár hozzá egy DVD is, ami tartalmazza a receptek elkészítését, míg a második könyv 130 oldalas és szintén jár hozzá egy DVD. A könyvekben a közös, hogy tartalmaznak photocard-ot és három közül az egyiket kaphatjuk meg, egy állványt, támasztékot a könyvhöz, illetve azok, akik az első kiadást megrendelték kaptak továbbá hivatalos, egyedi tárgyakat is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése