7 év és 7 K-Dorama a 2000-es évek aranykorából - KÉrdekesség

2020. máj. 4.

7 év és 7 K-Dorama a 2000-es évek aranykorából

Mindenki szeret sorozatot nézni, igaz? A sok felszabadult időt pedig kihasználhatjuk arra, hogy egy kis visszaemlékezést tegyünk a doramák második nemzedékébe. Hoztam nektek 2007-től 2014-ig minden évből egy-egy doramát, pontosan hét darabot, mondhatni a hét minden napjára jut egy. Akik ebben az időben lettek a koreai sorozatok szerelmesei, nektek egy kis kellemes visszaemlékezésként írom, akik pedig újabbak, nektek nagyon ajánlom mindegyik sorozatot, mivel mindegyik nagyon jó, a maga varázsával. 

A címekre kattintva a dorama OST videójára vezet.


Modern Farmer (2014)
Egy újabb komikus sorozat, bár ez inkább a maga aranyos vagy néha nagyon erőltetett helyzet komikumától vicces számomra. A történet főszereplői egy k-rock banda, akik készülnek a debütálásukra, de mielőtt debütálhattak volna egy ismeretlen balhé miatt mindegyikőjüket kirúgják. Mindannyiuk megy a saját dolgára, de egyikük se találja igazán a helyét. Az egyik bandatagot értesítik, hogy a falun élő nagymamája elhunyt és rá marad a nagy farm. Gondolkodik egy ideig, míg végül kieszeli, hogy káposztát fog termeszteni és ezzel törleszti majd az elmaradt adósságait. Ám ahhoz hogy káposztát tudjon termeszteni, kellenek segítők is. Így hívja a volt bandatagjait is, akik a nagy pénzt meghallva egyből beleegyeznek. A farmon azonban nem kapnak olyan kedves fogadtatást, mint remélték. 

Egy kicsit sötétebb témájú thriller sorozat, ami bemutatja Dél-Korea sötétebb oldalát. A főszereplő Jung Shi Hyun a „Doktor fia” névre hallgat, aki drogkereskedelemmel foglalkozik és ezen kívül tudni kell róla, hogy árvaházban nevelkedett fel.  A másik két főszereplő, Ji Hyeong Min és Lee Kyung Mi nyomozók, akik alig várják, hogy végre rácsok mögött lássák Jung Shi Hyunt, azaz a Doktor fiát. Ám egy merénylet miatt Kyung Mi meghal és Hyeong Min azt hiszi a Doktor fia az elkövető. Ezután megveszekedetten keresni kezdi a gyilkost. Ám eközben, ahogy segítséget is kap és beépül a drogok világába, beleszeret egy férfiba. Mit sem sejtve, hogy az a férfi nem más, mint Shi Hyun, a Doktor fia. 
A főszereplő Goo Jae He Amerikában él és a tévében meglátja a későbbi példaképét. A magasugró Kim Tae Joon-t. Ám Tae Joon abba akarja hagyni a magasugrást, ezért Jae He elhatározza, hogy Koreába utazik és megpróbálja rávenni, hogy folytassa a karrierjét. Ám van egy kis probléma ezzel a tervvel. Tae Joon egy fiúiskolába jár. Így főszereplőnk levágja a haját, fiúruhákba öltözik és beiratkozik az iskolába. A főszereplők mellett, megismerhetjük a vidám és mindig mosolygós Cha Eun Kyult is, akivel hamar barátságot köt. Ezen bonyodalmak közepette Jae He-nek végül sikerül rávennie Tae Joon-t, hogy ugorjon még egyet, s ne hagyja abba a sportolást. 

City Hunter (2011)
Egy balul elsült katonai akció során  főszereplőnk Lee Jin Pyo-nak megölik társait és legjobb barátját is. Ő éli túl egyedül ezt az akciót és fejében bosszút forral. Elsőként elhozza legjobb barátja kisfiát, és mint a sajátja neveli fel, akit megtanít mindenre, ami csak szükséges. A harcművészet és a hackelés sem áll távol ettől a tanítástól. A már felnőtt fiú, Lee Yun Seong pedig a Koreai kék házban kezd el dolgozni és sorozatosan teszi tönkre azoknak az embereknek az életét, akik az apja haláláért felelősek. A kék házban dolgozó független, szép és erős főhősnőnk Kim Na Na az elnök lányának testőre. Sorsuk Yun Seong-al összefonódik és bonyolódik. Ám a lány gyanakodni kezd, miközben Yun Seong az ujjai köré akarja csavarni NaNa-t. 

Playfull Kiss (2010)
A főszereplőnk a naiv, rossz tanuló Oh Ha Ni, aki fülig szerelmes a középiskola legmenőbb és legokosabb tanulójába Baek Seong Jo-ba. Összeszedi minden bátorságát és ír egy szerelmes levelet Baek Seong Jo-nak, ám amikor visszakapja, nem szerelmes üzenetet kap, hanem a nyelvtani hibáit kijavítva kapja vissza a levelét. Mindezt az egész iskola előtt. Ha Ni szerencséjére vagy szerencsétlenségére a házuk egy kisebb földrengés miatt összedől és édesapja régi legjobb barátjához költöznek időközben. Ez a család pedig a Baek család. A kezdeti meghökkenésnek ellenére Ha Ni elhatározza, hogy az ujjai köré csavarja Seong Jo-t. De ez nem az az átlagos szerelmi sztori. Egymás szívatásával és sok-sok konfliktus után szeret bele Ha Ni-ba Seong Jo. 


Go Mi Nyeon főhősnőnk, aki apáca és testvére Go Mi Nam kiköpött mása. Testvére az A.N.JELL banda lehetséges következő tagja, akinek nem sikerült jól egy szemműtétje ezért még lábadozik. Ám találkozója lenne a bandával. Így a testvére menedzsere felkeresi Mi Nyeon-t, hogy adja ki magát a testvérének csak egy kis időre. Ő beleegyezik, de kikötötte, hogy csakis testvére miatt hajlandó ezt megtenni. A sikeres felvétel után, mint Mi Nam beköltözik az A.N.JELL hatalmas lakásába. Az összeismerkedés nem sikerül épp zökkenőmentesen, ám a történetszál folyamán mindhárom bandatag nagyon megszereti Mi Nyeon-t, talán egyikük túlságosan is. És innen adódik nem egy nézeteltérés, végül Mi Nyeon lelepleződik. Jeremy, Tae Kyeong és Shin Woo is megkedvelte MiNyeon-t, ki fiúként, ki lányként. 

A történet főhősnője Du Ru Mi, akinek szenvedélye a klasszikus zene, de nem volt lehetősége  neves zenei iskolába járni így lehetősége sincs felvételizni egy nagy zenekarba. Ehelyett rendezvényszervezőként dolgozik. Lehetősége akad azonban, hogy egy hangversenyt szervezzen a polgármester támogatásával. Sajnos azonban az erre fordított pénzt egy sikkasztóra bízza, akit később letartóztatnak. Ezzel hatalmas bajba keveredik és keresnie kell egy másik zenekart, akik ingyen fellépnének.  Régi jó barátja, Park Jin Man segítségére van ebben, és közösen meghallgatást tartanak. Sok és különböző ember jön el a meghallgatásra, akikben mind az a közös, hogy imádják a komolyzenét. Ezáltal megalakul a zenekar, és gyakorolni kezdenek. Később kapcsolódik hozzájuk a karmester, akit egy incidens miatt meg kellett fenyegetni, hiszen ott akarta hagyni a zenekart, mivel kutyája megette az altatóját. A zenekarban azonban volt egy állatorvosi, így a kutyus is meggyógyult és a zenekar is fel tudott lépni. 

Megvesztegethető politikusok és konzervatív nemesek megpróbálják saját érdekeik mentén irányítani a szigorú, de igazságos Yeong Jo királyt. Ármánykodásuknak köszönhetően a trónörökös, Sa Do herceg és annak kisfia, Yi San folyamatosan veszti el társadalmi és politikai befolyását. A háttérből vezényelő Jeong Soon királyné mindent latba vet, hogy magához ragadja a hatalmat. Ebben a baljós időben két hányatott sorsú árva siet Yi San herceg megmentésére. Az eunuchnövendék Park Dae Su és az udvarhölgynek készülő Sung Song Yeon. A közösen átvészelt kalandok életre szóló barátságot szőnek a három gyermek közt. Ezután megszakad egymással a kapcsolat, csak évek múltán találkoznak ismét egymással. Ekkor a régi jó emlékek felerősödve még szorosabb lesz köztük a kapcsolat.  Song Yeon művészi képessége miatt bekerül a Királyi Festészeti Akadémiára, ahol elindul a királyi festővé válás útján. Dae Su pedig semmittevés és verekedéssel tengeti napjait, ám megelégeli ezt és jelentkezik a Királyi Testőrségbe. A herceg ellen ténylegesen az egész ország elitje összefogott, a hatalmon lévő párt mindennel próbálja aláásni Yi San herceg tekintélyét. A sarokba szorított herceg azonban emelt fővel tűri és próbál harcolni az őt illető jogokért. Hitvese azonban nem bír neki fiú örököst szülni, így az udvar megkérdőjelezi Yi San trónörökösi mivoltát. Azonban szerelmes szálak kezdik fűzni a herceget Song Yeonghoz, akit feleségül is vesz, s tőle születik gyermeke. A király hirtelen halálakor,  gyermeke kerül a trónra.  A sorozat méltó emléket állít Korea történelmének legkiválóbb uralkodójának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése