5 női idol, akik nemet mondtak a szépség ideálokra - KÉrdekesség

2020. máj. 16.

5 női idol, akik nemet mondtak a szépség ideálokra

A K-Pop egyik sötét, negatív oldala, hogy meghatározott szépség előírások vannak az iparágban, irreális elvárásokkal, amik mérgezőek lehetnek mind az idolok, mind a rajongók számára, hiszen negatívan befolyásolja a szépség ideálról kialakított képeket, főleg a tinédzserek körében, akik még keresik önmagukat. Most 5 olyan női idolt mutattok be nektek, akik középső ujjat mutattak az elvárásoknak. 

Hwasa (MAMAMOO)
Hwasa elárulta, hogy valójában mindig túlsúllyal küzd, ha a többi idolhoz akarjuk hasonlítani és ezért mindig hátrányos megkülönböztetés éri csak, mert nem elég vékony. "Az érzelmeim nagyon fájtak. Emlékszem, hogy összeszorítottam a szemem és hazáig futottam" - mondta az énekesnő, akinek a példaképe Beyonce és az ő munkásságából merít mindig erőt. "Mindig mondtam magamnak, hogy hiszek magamban és magabiztos vagyok." 

Manapság már arra buzdítja a rajongóit, hogy ne kezdjenek egészségtelen fogyókúrákba csak azért, mert megakarnak szabadulni pár kilótól. A küzdelme végül célba ért, hiszen manapság dicsérik a magazinok az alakját és a kreol bőrét, ami a K-Pop iparban nagyon ritka. "Ha nem illek bele ennek a generációnak a szabványaiba, akkor létrehozok egy sajátot." - nyilatkozta Hwasa. 

Amber /ex-f(x)/
Talán az egyik leggyakrabban kritizált idol Amber, aki nem félt nyilatkozni az iparág negatív hatásairól, amik az előadók mind a fizikális, mind pedig a mentális egészségére hatással vannak. "Szinte van egy ellenőrző listánk azokról, hogy: Oké, a hajad rendben van? Az arcod? Jól nézel ki abban a ruhában, amiben vagy?" Arról is mesélt, hogy az idolok mennyire szélsőséges és egészségtelen diétákat folytatnak csak azért, hogy elérjenek egy bizonyos súlyt. "Mindenki csak azt mondja: Ma nem ettél, igaz? Ma nem ettem semmit... Vagy pedig: Ilyenkor csak vizet iszok. Ez ijesztő és nagyon egészségtelen." 

Az énekesnő szintén sok kritikát kapott fiús (tomboy) kinézete miatt. Miután megjegyzést kapott arra, hogy lapos a mellkasa egy YouTube videón csak azokra fókuszált. A kritikákkal és a gyűlölettel igyekszik pozitív módon foglalkozni, inkább emlékezteti az embereket arra, hogy az a lényeg, hogy kényelmesen érezzék magukat a bőrükben és ha nem felelnek meg a saját elvárásaiknak, tudnak rajta változtatni, képesek rá. 

Sunmi
Sunmi-t gyakran kritizálják online, internetes fórumokon kinézete miatt. Gyakran támadják ellentmondásos dolgok miatt is. Egyik fórumon azt olvassa: "Hé, fogyj le!" míg a másikon "Olyan sovány vagy!", ezért szeretné, ha mindenki megértené, hogy az idolok csupán címek és a nap végén ugyan olyan emberekké vállnak, mint amilyenek mi magunk is vagyunk. A negatív vélemények ugyan úgy fájnak neki is, mint bárki másnak. Miután, azért piszkálták, mert túl vékony, rájött, hogy a külsejében mindig lesz valami, ami nem tetszik bizonyos embereknek. Úgy gondolja, hogy az idolok bármit is csinálnak, mindig lesz egy olyan dolog, ami miatt a kritikák kereszttüzébe kerülnek. 

Ailee
Ailee egy interjú során elárulta, hogy nagyon sokszor fogyókúrázott ő is, de néha annyira túlzásba vitte, hogy veszélyeztette mind az éneklő képességét, mind pedig az egészségét, csak azért, hogy másoknak megfeleljen. "Szinte semmit se ettem és éheztem, így visszagondolva. Lehet, hogy jól néztem ki, de akkoriban nagyon depressziós voltam. Nincs ideális testtípusom, de nincs is választásunk, hogyha a színpadon akarunk állni." Annak ellenére, hogy gyönyörű hangja van, a mérgező szépségideálok az önértékelését is megváltoztatják. 

Tiffany (Girls' Generation/SNSD)
Tiffany elárulta, hogy a sok negatív kritika miatt költözött haza az Amerikai Egyesült Államokba, hogy feltudjon mentálisan épülni. "Már 10 éve voltam egy lánycsapat tagja, de sose tudtam eléggé kifejezni, hogy problémám van. A mentális egészség annyira fontos dolog, mégis a mai napig irreális elvárásokat és nyomást gyakorolnak ránk. Most jutottam el odáig, hogy azt tudjam mondani, rendben van, hogyha nem érzem jól magam" - nyilatkozta Tiffany, amikor megnyílt ahhoz, hogy beszéljen a küzdelmeiről. Mindenkit arra kért, hogy vigyázzon magára, illetve elárulta azt is, hogy mióta terápiára jár sokkal jobban érzi magát a bőrében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése