180 klisé, ami minden koreai sorozatban előfordul part 4 - KÉrdekesség

2020. ápr. 27.

180 klisé, ami minden koreai sorozatban előfordul part 4

Szeretjük a doramakat, nagyon. De azt el kell ismerni, hogy nem egy olyan momentum van, ami szinte az összes sorozatban előfordul, ezzel klisévé válva. Most 180 olyan momentumot, aka klisét szeretnénk felsorolni, ami szinte az összes doramaban jelen van. Természetesen ez a cikk a szórakoztatás érdekében jött létre, lejáratójelleg nélkül.

Az előző részeket itt éritek el első részmásodik rész, harmadik rész

71.: Ha valamiért nem tudod folytatni a tanulmányaidat Koreában nem változik semmi, maximum új frizurád lesz.

72.: Az USA-ba vagy Európába mész orvosi ellátás miatt, mert a koreai ellátás nem jó, nem elég.

73.: A K-Drámák divat világában a szereplőkön mindig valamilyen póló, aranyos top vagy pedig más ruha van, amire különböző szavakat nyomtattak.

74.: "Az előző életedben biztos, hogy megmentetted az országunkat" mondják gyakran a szereplők a másiknak, hogyha bókolni akarnak neki.

75.: Noona szerelem, amikor a nő idősebb, mint a férfi.

76.: Ha van üldözős jelenet, mindig van egy piaci üldözős jelenet is. Ilyenkor a menekülő minden útjába kerülő ládát felborít, ezzel is hátráltatva az üldözőket. 

77.: Ha valaki meghal mindenki zaklatottan, feldúltan reagál, aztán a másnapra már el is felejtenek.

78.: Vad éjszakai partik, ahol sehol sincs kövér, idős vagy furcsa kinézetű ember, hanem mindenki tökéletes, szép hajjal és sminkkel, ami miatt a külföldiek felteszik a kérdést: "Koreában minden ember gyönyörű/helyes?" pedig a nagy többség inkább mondható átlagosnak.

79.: A vad éjszakai klubos jelenetek. Versenyszerűen képesek a szereplők alkoholt inni.

80.: A rossz fiúk kedvenc szórakozóhelye a billiárdterem. 

81.: Időutazós dorama. Ha egy orvos valamilyen oknál fogva visszakerül a múltba a modern gyógyászatnak köszönhetően ember életeket ment meg, eltekintve attól a ténytől, hogy abban a korban nincs se szike, se fecskendő, se modern gyógyszerek. 
Tökéletes példa rá a Dr. Jin című sorozat, amiből a gif is van

82.: Valamilyen oknál fogva, ha egy barát vagy szerelem vidékről felkerül a nagyvárosba, elfelejtenek egymással kommunikálni. Hahó! Létezik e-mail, SMS, KakaoTalk, Line, de még levelet is lehet írni! 

83.: Mindenkinek van telefonja, de ha valakinek valami komolyabb baja esik, senkinek se jut eszébe hívni a mentőket, hanem ehelyett a főszereplő a lányt a hátán cipelve elfut a legközelebbi kórházhoz. Ez sokkal praktikusabb. 

84.: Ha valamilyen oknál fogva a főszereplő hölgy úgy dönt, hogy költözik, mindig egy kis táskányi cuccal indul meg, hiába láttuk az előző részekben végtelen számú divatosabbnál divatosabb ruhában, cipőben, táskával. 
Most tekintsünk el a nemektől. :P 
85.: Úgy tűnik, hogy Dél-Koreában nincs munkavédelmi törvény a legapróbb indokkal is ellehet küldeni a munkavállalót, minden következmény nélkül.

86.: Még egészségbiztosítás sincs látszólag, hiszen a karakterek meghalnak, vagy nehéz helyzetbe kerülnek, kórházba se jutnak be, mert szegények.

87.: Úgy tűnik, hogy a rendőrök mindig erősítés nélkül maradnak egy-egy bűnügyi helyszínnél. Sose kérnék segítséget, ami miatt folyton megsérülnek vagy más sérül meg. Ennek ellenére mindig azt hiszik, hogy csak saját maguk tudják megoldani az ügyet.

88.: Direkt reklámok.

89.: Egy idő után a szereplők elkezdenek beszélni egy plüssel. 

90.: A régebbi sorozatnak volt egy saját kis különleges ékszere, a legtöbb esetben egy nyaklánc.

91.: Fürdőszoba jelenetek. Legyen szó zuhanyzásról, hajmosásról, fogmosásról, arcmosásról stb, mutatják őket.

92.: Amikor a kamera a szereplő ökölbe szorított kezére zoomol, ezzel is kihangsúlyozva, hogy a karakter ideges, frusztrált.


93.: Ha a nő főszereplő a családjától távol él, de egy barátnőjével él együtt, akkor a szobatársnője minden esetben kicsit csúnyácskább, mint a főszereplő. 

94.: A férfi főszereplő legjobb barátja általában vagy kövér, vagy hanyag vagy vicces arcú, aki sose érhet a férfi főszereplő jóképűségének nyomába se. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése