Ügynökségek nyomában: Egy volt SM gyakornok megdöbbentő vallomása - KÉrdekesség

2020. márc. 21.

Ügynökségek nyomában: Egy volt SM gyakornok megdöbbentő vallomása

Korábban már írtam egy japán lány beszámolójáról, aki a JYP Entertainment művészeiről  és az ügynökségről árult el esetleges belsőbb információkat. Egy volt YG trainee is elárulta, hogyan is működött az ügynökség Yang Hyun Suk kezei alatt. Míg az SM Entertainment volt gyakornokai is előkerültek. Az egyik lány az SNSD tagja lett volna, míg a másik gyakornok inkább egy személyesebb interjút adott és az EXO tagjait vesézte ki az interjúztató kérésére. Most ismét az SM következik, hiszen egy volt gyakornok egy kicsit sötétebb részleteket árult el az ügynökségről, hiszen a trainee-k élete nemcsak szép és jó, hanem bizony büntetésekkel is szembe kell nézniük (és még számos olyan dologgal, amiről nem tudunk).
A gyakornok már elhagyta az ügynökséget, ezért merte elárulni, hogy miken ment keresztül, míg az SM-nél volt. Számos csapat, mint a WINNER, TWICE, iKON vagy a MONSTA X a debütálásuk előtt egy túlélő show-ban vettek részt, amiben bemutatták a tudásukat, a kihívásokat, amikkel nap, mint nap szembe kellett nézniük. Felkellet hívniuk a közönség figyelmét, hogy rájuk szavazzanak, emellett számos kisfilm is levetítésre került a mindennapjaikból. Viszont a gyakornok elárulta, hogy ezek a műsorok nem adnak teljes, pontos képet a valóságról, a színfalak mögött valójában nem csak az van, amit a képernyőn a nézők láthatnak egy-egy ilyen műsor alatt.

Az SM Entertainment jelentős energiát fektet az énekképzésbe, amit nagyon komolyan vesznek: "Ha késtél vagy megszegtél valamilyen szabályt, akkor a próbatermet tízszer körbe kellett futnod, énekelve. Amikor pedig az éneklést gyakoroltad volt, hogy felülés közben kellett énekelni, vagy valaki ütötte a gyomrod, hogy fejlődjön az izmod és a vokális teljesítményed." - nyilatkozta a volt gyakornok.

"Ha valamiben hibáztál, akkor le kellett írni, hogy mit csináltál rosszul és addig nem gyakorolhattál tovább, míg világossá nem vált számodra, hogy mi volt a hibád. Emellett minden hónapban ellenőrizték a testzsír százalékunkat, megtanítottak a jó modorra és a különböző attitűdökre." 

Nemcsak az énekképzésről árult el dolgokat a gyakornok: "Gyakran meditáltunk, ez idő alatt lekellet ülnünk és egy óra hosszáig nem nyithattuk ki a szemünket csak miután megengedték nekünk. Ezután lekellet írnunk egy papírra, hogy azon a héten mit csináltunk rosszul."

"Megtanítanak valamilyen hangszeren játszani és szolmizálni, egy zongorán mindig leütöttek egy hangjegyet és neked lekellet tudnod játszani zongorán és felismerned a hangjegyet."

"Minden a menetrendünk szerint halad és házi feladat is van. Könnyebb iskolába járni még 30 évig. Úgy gondolják nagyon fontos a pop dalok megtanulása és az idegen nyelv ismerete. Viszont, ha nem fejlődsz, de elég szép/helyes vagy nekik, akkor azt mondják, hogy maradj a víz alatt és tartsd bent a levegőt 5 percig vagy ülj V alakban és dobj kosárlabdát a gyomrodra, miközben levegőt veszel." Mindezt a fejlődés érdekében.

A gyakornok elárulta, hogy a sűrű menetrendjük, ami már a gyakornoki idejük alatt is van, nincs magánéletük: "Iskolába akartam menni és a barátaimmal lógni, ezért nagyon sokat sírtam. A konzultáció ideje alatt mindig azt mondták, hogyha ezt akarom csinálni, akkor menjek el és megtudom csinálni ezeket. Sokáig úgy gondoltam, hogy az énekessé válás az egyetlen út az életemben és meghalnék, ha nem teljesülne, de most, hogy ezt abba hagytam úgy érzem jól vagyok és nem akarok erre az útra térni. Valójában sokkal jobban érzem magam. Már eltelt egy kis idő, de a mai napig nem tudom elfelejteni azokat a napokat." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése