Népszerű koreai sorozatok a Netflix-en - KÉrdekesség

2020. márc. 15.

Népszerű koreai sorozatok a Netflix-en

Ma már nincs, olyan ember, aki ne hallott volna a Netflix-ről, de aki még nem hallott volna róla, annak elárulom, hogy ez egy 1997-ben alapított amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat, amely ma már elég naggyá nőtte ki magát, ahhoz, hogy saját sorozatokat gyártson és az interneten megjelenjen. Hasonlóan egy konkurenséhez egy hónapig ingyenes ez a szolgáltatás és az interneten elérhető, utána díjazás ellenében reklám nélkül tudunk sorozatokat, filmeket nézni, akár szinkronnal, akár felirattal. Nemcsak amerikai produkciók érhetőek el rajta, mint a Lucifer, Stranger Things, Vaják vagy a Korona, hanem egyre több a koreai sorozattal is találkozhatunk az oldalon, amelyek többnyire saját gyártásúak. Most öt, itthon is népszerűbb sorozatot szeretnék nektek röviden bemutatni, amelyek elérhetőek a Netflix-en koreai nyelven és magyar felirattal. 

Kingdom
Műfaj: történelmi, politikai dráma, természetfeletti, horror, trhiller 
Megjelenés: 2019. január 25. (1. évad)/2020. március 13. (2. évad)
Magyar cím: A királyság titkai
Szereplők: Ju Ji Hoon, Ryu Seung Ryong, Bae Doona, Kim Sung Kyu
Ismertető: Az 1500-as évek végén járunk, amikor a koreiak túl vannak a japán invázión. Ha ez nem lett volna elég a koreai népnek, a királyuk már tíz napja betegeskedett, még a főtanácsos is megtiltotta mindenkinek, hogy megnézzék királyukat. Még saját fiának is, Lee Chang korona herceg számára is. Mindeközben a főtanácsos átveszi az irányítást, ezért olyan pletykák kezdenek el terjedni, miszerint a király halott. Lee Chang korona herceg, talán ennek köszönhetően, megszegi a főtanácsos parancsát és a baljós érzéseinek teret adva szétnéz a királyi palotában. Az egyik helységben egy furcsa szörny árnyékát véli felfedezni, akinek rossz szaga volt, de mire tovább tudott volna nyomozni, kitessékelik a palotából. Az egyik őr a herceg kérésére ellopja a király orvosi naplóját, amely szinte üres, csupán a kezelő orvosának a nevét tartalmazza. Ahhoz, hogy megtudják mi az igazság és, hogy mi történt a királlyal megkellett találniuk az egyik orvost Lee Seung-Hui-t. Megérkezve a klinikára, azonban csupán az orvosi személyzet egyetlen élő tagját Seo Bi-t, aki azt állítja, hogy hamarosan, a picében talált holttestek feltámadnak és megölnek mindenkit.
Érdekességek: 
  • A történet a 2015-ös webcomic-on alapul, melynek címe “Burning Hell Shinui Nara”, ami Kim Eun Hee (író) és Yang Kyung Il (illusztrátor) munkája. 
  • A főszerepet elsőnek Song Joong Ki-nek ajánlották fel, de a színész visszautasította a szerepet. 
  • Már 2017-ben elkezdték a sorozat forgatását Andong-ban (Dél-Korea). 

Love Alarm

Műfaj: romantikus, tinédzsereknek
Megjelenés: 2019. augusztus 22. (1. évad)/2020. ?. ?. (2. évad)
Magyar cím: Lájkolva
Szereplők: Kim So Hyun, Jung Ga Ram, Song Kang, Go Min Si
Ismertető: A Joalarm kifejlesztett egy alkalmazást, melynek neve "Love Alarm". Az app lényege, hogyha valakinek felkelted az érdeklődését és 10 méteres távolságon belül van, az alkalmazás jelez, mintha csak egy sms-t vagy üzenetet kapnál, de azt, hogy ki kedvel téged nem mutatja. Egyik főszereplőnk Kim Jo Jo, aki rendkívül okos és csinos, aki nagyon vidámnak tűnik, de valójában a szülei gyerekkorában elhunytak, ezért nagynénje családjával él, ami nem könnyű számára. Az alkalmazást se töltötte le. Eközben másik főszereplőnk Hwang Sun Oh népszerű és gazdag, de szülei nem szeretik. Azt viszont észre veszi, hogy legjobb barátjának Lee Hye Young kedveli Jo Jo-t, ezért egy tesztet tervel ki, annak érdekében, hogy rájöjjön, tényleg kedveli-e a lányt.
Érdekességek:
  • A Kingdom-hoz hasonlóan egy webtonic a történet alapja, a "Joahamyun Woolrineun", melyet Cheon Kye Young írt és rajzolt még 2014-ben.
  • A Netflix az első évad után bejelentette a folytatást, melyet 2020-ra terveznek. 

Vagabond
Műfaj: kémkedés, akció, krimi, romantikus
Megjelenés: 2019. szeptember 20.
Magyar cím: Vagabond
Szereplők: Lee Seung Gi, Bae Suzy, Shin Sung Rok
Ismertető: Cha Dal Geon egy kaszkadőr, akinek a legnagyobb álma az, hogy világhírű színésszé válljon. A karrierje viszont hanyatlik, miközben unokaöccséről gondoskodnia kell, akinek a gyámja lett. Mindeközben az unokaöccsét elkell engednie Marokkóba egy taekwondo kiállításra, ám nem várt tragédiába fullad a történet. A repülőgép, ahol főhősünk rokona utazott, Marokkóban lezuhant. Dal Geon megvan arról győződve, hogy valaki szabotálta a repülést és az egész megvolt rendezve. Go Hae Ri egy NIS ügynök és a koreai titkosszolgálatnál dolgozik a marokkói nagykövetségnél, akinek az a dolga, hogy segítsen a gyászoló családtagoknak. Dal Geon a nő segítségét kéri és hamarosan egy sokkal sötétebb és baljóslóbb összeesküvést fedeznek fel, mint amire számítottak az üggyel kapcsolatban. 

The Lies Within
Műfaj: thriller
Megjelenés: 2019. október 12.
Magyar cím: Hazugságok mindenütt
Szereplők: Lee Min Ki, Lee Yoo Young
Ismertető: Jo Tae Sik egykor lelkes nyomozó volt, de ma már egy új életet szeretne, ami sokkal nyugodtabb. Békés és hétköznapi életre vágyva, ezért átkéri magát egy kis falu rendőrállomására, ahol kevesen laknak. Végül nem kapja meg, amit kért, hiszen egy balesetben kell nyomoznia. Kim Seung Cheol autóbalesetben meghal, de Tae Sik úgy érzi ez nem baleset volt. Mindeközben az elhunyt veje eltűnik. Kim Seo Hui törvényhozóvá válik, hogy kiderítse apja halálának és férje eltűnésének az okát. Hamarosan Jo Tae Sik és Kim Seo Hui élete keresztezi egymást, hamarosan pedig egy összeesküvéssel találják szembe magukat.
Érdekességek: 
  • A történet alapja Joo Won Gyu 2012-ben megjelent webcomic-ja az "Anti-human". 

Crash Landing On You 

Műfaj: romantikus dráma
Megjelenés: 2019. december 14. 
Magyar cím: A szerelem siklóernyőn érkezik
Szereplők: Hyun Bin, Son Ye Jin, Seo Ji hye, Kim Jung Hyun
Ismertető: Yoon Se Ri Dél-Korea legnagyobb konglomerátumának örökösnője, akinek a szenvedélye a siklóernyőzés. Egy nap, amikor ernyőzött erős szél támadt, ami egy sürgősségi leszállásra kényszerítette a fiatal lányt, aki mire feleszmélt Észak-Koreában találta magát. Ott találkozik Ri Jeong Hyeok-kal, aki az észak-koreai hadseregben szolgál. A férfi megpróbálja elrejteni és megvédeni a bajba jutott lányt. 
Érdekességek:
  • A forgatást 2019. július 31-én kezdték Sangam-ban (Szöul). 
  • 2019 augusztusában Svájcban és szeptemberében Mongóliában is forgatták a sorozat egyes jeleneteit. 
  • Kim Soo Hyun kameó szerepet vállalt a 10. epizódban.
  • Legyőzte a 2016-os "Goblin" című sorozatot nézettségben, hiszen míg a "Crash Landing On You" című sorozat 2020-ban 24,1%-os nézettséget zárt, addig a "Goblin" 2017-ben 20,5%-ot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése