Játék ismertető ~ BTS World - KÉrdekesség

2020. jan. 18.

Játék ismertető ~ BTS World

2019. június 26-án jelent meg android-ra és ios-ra a BTS saját játéka, melynek kivitelezője a Takeone Company Corp és a BigHit Entertainment volt, míg a publikáló és fejlesztője a Netmarble. A játék hamar népszerű lett, nemcsak a rajongók, de a K-Pop fanok körében is. Most a Mystic Messenger után ezt a játékot szeretném nektek bemutatni. /FIGYELEM! A játék esetleges spoilereket tartalmazhat!/
Röviden a játékról és a kezdetek
Ahogy fentebb is írtam a játékot android-ra és ios-ra is kiadták. Miután letöltöttük az alkalmazást kezdődik is a játék egy kis frissítés után. Kapunk egy ismeretlen sms-t, ami egy linket tartalmaz. Egy kommentet kell írnunk, hogy virtuálisan nyerhessünk egy jegyet, ez sikerülni is fog. Hirtelen az egyik BTS koncerten tombolunk, amikor váratlan dolog történik. Elvesztjük az emlékezetünket és totál máshol ébredünk. Konkrétan másik időben, hiszen hirtelen 2019 helyett 2012-ben találjuk magunkat. Elsőnek nem is fogjuk fel a dolgot, hiába jelez a telefonunk 2012-t, sőt még a koncertjegyről is eltűntek a srácok.

Szóval, útnak indulunk és kezdődnek az események. Kell hozzá egy kis idő, de megértjük, vagy inkább elfogadjuk a tényt, hogy időutazás áldozatai lettünk, ha pedig nem volna ez elég, még feladatunk is van. A BigHit egyik friss menedzsere leszünk, akinek az lesz a feladata, hogy létrehozzon egy új fiúcsapatot, meghallgatásokat szervezzen, vegyen részt és azokkal foglalkozzon, akiket már felvettek. Igen, az lesz a feladatunk, hogy megalkossuk a BTS-t és a tagok már adottak. Rajongókból a kedvenc csapatunk menedzsere leszünk. 

A játék folyamatosan  frissül jelenleg 11 epizód érhető el és minden taghoz tartozik egy "another story". Minden epizódhoz 20 "feladat", kisebb rész tartozik. Van, ahol videó, párbeszéd van (itt a tagoknál működik egyfajta esélymérő, vannak, olyan válaszok, amik az esélymérőt kicsit mozdítják meg, de van olyan, ami nagyon), de működik benne egyfajta kártyajáték, ahol, ha három csillagra teljesítjük a kihívást egy-egy ruhadarabot kapunk valamelyik sráchoz. 

A játék részei
Ahogy fentebb említettem van maga a sztori, ahol a BTS útját egyengetjük, van egy "another story", ahol egy kiválasztott tag magánéletébe látunk betekintést (egyszerre akár az összes tag vihető). Továbbá van a játékban hívás, sms, chat funkció, illetve egy instagram szerűség. ahová mi is tölthetünk fel képeket, de a feltöltött tartalmak alá kommentelhetünk is. Lehetőségünk van a srácokat képezni, ahol figyelnünk kell az egészségükre/hangulatukra is egyaránt, nem terhelhetjük le őket.  A kártyáknak pedig nem csak a feladatokban van fontos szerepe, de a funkciók között van fotó album is, ahol egy-egy képhez össze kell gyűjteni a megadott kártyákat. 

A játék élményt tovább gazdagítja, hogy lehetnek barátaink, napi és heti feladatok vannak, tudunk venni kártyákat (sőt naponta 2x ingyen tudunk pörgetni), illetve bizonyos alkalmakkor event is szokott lenni, ami tovább segíti a haladásunkat a játékban, plusz a srácokat is lehet kedvünk szerint öltöztetni a már megszerzett ruhadarabokkal. 

A kártyák 
Alapvetően minden kártya 1-5 csillag besorolású, ezeket különböző módokon megszerezhetjük (vagy megvesszük őket, vagy kipörgetjük), illetve minden kártya négy féle besorolást kaphat (empátia, szenvedély, kitartás, tapasztalat), amikben fejlesztenünk kell őket egy különleges kék virág segítségével. Ez segít abban, hogy a kártyák nagyobb szintre lépjenek az 1-3 csillagos kártyák maximum 30-as szintet, míg a 4-5 csillagosok maximum 50-es szintet érhetnek el, illetve bizonyos időközönként a kártyák fejlesztéséért jutalmat kapunk, ahogy az epizódok haladásáért is. 
Szereplők
A játékban nagyon sok alkalmazott, tanár, egyéb szereplő feltűnik, de a legfontosabbak ugye a BTS tagjai, akik jelenleg gyakornokok. A történetben RM kreatív írás és irodalom szakon egyetemi hallgató, Jin egy hotelben gyakornok, Suga szintén egyetemi hallgató zene szakon, ahol a zongora a specialitása, J-Hope is egyetemi hallgató, éppen állatorvosnak tanul, míg Jimin, V és Jungkook középiskolás diákok.

Vélemény
Már a megjelenése előtt nagy médiavisszhangot kapott a játék, sokan gondolták úgy, hogy sikeres is lesz a CNBC már ekkor azt nyilatkozta, hogy ez egy óriási lehetőség lesz a mikrótranzakciókat (szerk.megj.: egy ingyenes vagy már megvett játékban további pénzköltési lehetőség, amikor azért fizetsz, hogy gyorsabban haladhass az adott  játékban) illetően. Az MTV szerint pedig ez egy jó lehetősége arra, hogy jobban megismerjék az emberek, hogyan működik a zene világa. A Netmarble elárulta, hogy a játékon két évet dolgoztak, a tagok személyiségét vették figyelembe és az egész játékot erre alapozták, emellett úgy gondolták, hogy a BTS-nek van annyira erős rajongói tábora ahhoz, hogy egy sikeres, új játékot dobjanak a piacra. A pozitív fogadtatásnak meg is lett az eredménye, hiszen 2019-ben a BTS Word, a Korea Game Awards legjobb játékának, míg a Golden Joystick Awards az év játékának járó díjat zsebelte be. 

Ami pedig engem illett.... Személy szerint tetszett a játék, hiszen mielőtt megírtam ezt az egészet már játszottam vele, emlékfrissítésként pedig újra végig vittem az első szintet. Szóval, kezdem a negatívumokkal, ami nagyon bántja a szemem az az átírás Yoongi-ból lett Yunki, Namjoon-ból Namjun, valószínűleg így is helyesen vannak írva, de ez nekem annyira fura volt és bennem azt a reakciót keltette, hogy ezt miért kellett? Ahogy van az úgy nem volt jó? A másik negatívum pedig, hogy nagyon idő és energiaigényes, ha tényleg haladni akarunk a játékban, ami munka mellett nem igazán van. A BTS World tipikusan az a játék, hogyha foglalkozol vele akkor tényleg nagyon gyorsan lehet haladni, de ha nincs annyi, akkor lassan és nem tudsz minden lehetőséget kihasználni a nap folyamán. A lassú haladáshoz még annyit, hogy az első rész kb. erről is szól. Fokozatosan jönnek fel a funkciók a játékban, megmutatják mit hogy kell stb..., ami egy kicsit ideg őrlő, főleg, ha elfelejted melyik e-maileddel regisztráltál és tényleg elölről kell kezdened mindent. 
A negatívum tényleg ennyi, a többi pozitív csalódás volt. Tetszett, hogy a srácok egy másik oldalát ismerhetjük meg, hogy valamilyen szinten mi irányítunk. Külön piros pont az "another story" részért, ami tényleg egy-egy tagra összpontosít, azt a hatást keltve, mintha egy kicsit mi is az életük részei lennénk, amit tovább erősít a chat/hívás funkció is. Könnyen kezelhető a felület, folyamatosan frissítik és mindig van valami kis különleges esemény. Tényleg igyekeznek a rajongók igényeit kielégíteni legyen az új kártya, napi jutalom, aranyos beszélgetések stb... Nemcsak a BTS rajongóinak ajánlanám ezt a játékot, hanem minden K-Pop fannak, akiknek egy kicsit több szabadideje van (és folyamatos internet hozzáférése, hiszen csak ezzel megy), de olyan személynek is, aki az angol, német, francia (és még egy jó pár nyelv) tudását szeretné karbantartani. A játék nem jelent meg magyarul, viszont vagy 10 nyelven elérhető. A fő nyelv az angol és a koreai. 

A játékot app store-ban és play áruházban tudjátok letölteni, valamint megtekinthető a játék intro-ja/beharangozója is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése