Az állatövek: A patkány - KÉrdekesség

2020. jan. 25.

Az állatövek: A patkány

Mivel a blogon is jelöljük az idolok állatövi horoszkópját, valószínűleg már találkoztatok a kínai állatövi jegyekkel. Idén egy új  12 éves ciklus kezdődik meg a patkány évével. Mivel az idei év a változás éve, ezért most tartunk egy kis kitérőt és egy egész éves projektbe kezdek bele: Az év összes hónapjában elhozok nektek a kínai állatövi jegy egyik képviselőjét elmesélve a legendáját, miként került a naptárba, s hogy milyen jellemzőkkel születnek azok az emberek, akik az adott évben születtek.
A kínai holdnaptárt értelemszerűen a holdfázisok szabályozzák, amik pedig a nap és a föld viszonyára épülnek. Egy holdévet 12, körülbelül 29,5 napos hónap tesz ki. Minden kínai holdújévkor más-más csillagjegy veszi át az uralmat – ez egy folyamatos, 12 éves ciklust eredményez. Ez a Patkánnyal kezdődik és a Disznóval zárul.

A legenda:
Nefrit császár, az Ég uralkodója, aki a mennyben élt egy nap meginvitálta az állatokat egy versenyre: Az első 12 állat, akik megérkeznek a mennyek bejáratához, a Felhőpalotában helyet kapnak mellette, csillagképként, egy-egy övet képviselve. A részvevőknek egy hosszú úton kellett részt venniük, ám az Ég uralkodójának volt egy kikötése: Csak olyan állatokat fogad el, akik az emberek hasznára van, vagy aki legelsőnek ér célba.

A patkány, aki elsőnek ért célba:
Mivel a patkány tudta magáról, hogy se nem hasznos, se nem gyors egy cselhez folyamodat: Felpattant hát a Bivaly szarvai közzé, s megbújva ott megvárta, hogy a szorgos bivaly elsőként érkezzen meg a palota bejáratához, aki lelkiismeretesen várta a kapunyitást, ám a patkány gyors leugrott a bivaly szarvai közül és egy ajtórésen beszökve elsőként ért célba. Az Ég uralkodója betartva szavát nem taszította vissza a patkányt a Földre.

A patkány évei:
1972 február 15. - 1973 február 2.
1984 február 2. - 1985 február 19.
1996 február 19. - 1997 február 6.
2008 február 7. - 2009 január 25.
2020 január 25. - 2021 február 11.
2032 február 11. - 2033 január 30

A patkány tulajdonságai:
Pozitív: Kedves, kiváló humorérzékkel rendelkező, ragaszkodó, hűséges, őszinte, humoros, hódító, intelligens, kreatív, találékony, talpraesett, jó megfigyelő, aprólékos, 
Negatív: Nem tud titkot tartani, hiú, érzékeny, pletykás, ingerlékeny.

Patkány idolok:
ex-B.A.P - Zelo
Super Junior - Yesung
ATRO - JinJin
Lee Hi
Chungha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése