Mindennapi Korea: Az 5 legnagyobb hazugság, amit a koreai pasik mondanak - KÉrdekesség

2019. dec. 5.

Mindennapi Korea: Az 5 legnagyobb hazugság, amit a koreai pasik mondanak

Előfordul bárkivel, hogy füllent, hazudik csak azért, hogy ne bántson meg egy számára kedves személyt, vagy mert egyszerűen a helyzet úgy alakul, hogy egy kis blöffel tudjuk elhárítani a dolgokat és ehhez nem kell rossz szándék se, vagy ha egyszerűen nincs kedvünk valamihez és ez a könnyebb megoldás. A YouTuber Megan Bowen ezeket a kisebb, nagyobb hazugságokat osztotta meg követőivel koreai barátnőjével, Eunice-szel közösen a koreai pasikat illetően. 

1. Örül a törekvéseinknek
A koreai srácok örülnek annak, hogyha a lányok valamelyest kezdeményeznek egy kapcsolatban, de nem igazán tudják kifejezni azt, amit valójában akarnak, így ha annyit mond a srác, hogy szívesen megfogná a kezed és, hogy aludjatok együtt, nagy valószínűséggel sokkal többet akar azon az estén. Ha pedig nem jön össze csak tetetik, hogy mennyire lelkesek és, hogy mennyire örülnek a gesztusainknak. 

2. Tagadják a randik számát
A legtöbb srác sose mondja meg, hogy hány lánnyal randizott vagy hogy hányan voltak előtted, mert nem akarnak nőcsábásznak tűnni, ez kifejezetten igaz a koreai srácokra. Sose mondják el, hogy hány randijuk volt előtted, mindig úgy próbálnak tenni, mintha te lennél az első lány az életükben, akikkel randiztak és, hogy te vagy az egyetlen, aki igazán számít. 

3. Úgy tesznek, mintha több pénzük lenne, de valójában....
A legtöbb koreai srác úgy próbálja magát beállítani, mintha több pénze lenne az aktuális anyagi helyzeténél, aminek az az oka, hogy szeretnék a kiválasztott lányt lenyűgözni, főleg az elején, ezért hazudnak pénz kérdésben. Ez annyit jelent, hogy többet fognak költeni étkezésnél, mint egy átlagos randin és drágább ajándékokkal lep meg vagy drágább ruhát, ékszert, stb... fog neked vásárolni az első randin, hogy bebizonyítsa, van pénze. "Úgy érzik, hogy ezt kell csinálniuk ahhoz, hogy elnyerjék a lány szívét. Koreában a férfiak fizetnek sok mindent" - nyilatkozta Eunice. 

4. Apróbb hazugságok
Sok koreai srác szeret számítógépes játékokkal játszani, mert ezzel tudják a gőzt leginkább kiengedni, de sok lány nem tolerálja ezt, ezért a pasik hazudnak arról, hogy hol vannak vagy éppen mit csinálnak, hogy a barátnő ne jöjjön rá arra, hogy éppen egy videojátékkal játszik. A helyzetet a pasik számára könnyítik az internetes kávézók, ahol óránként 1$-t (kb. 304 Ft) kérnek el óránként, azért, hogy valaki használja a legmodernebb, leggyorsabb internetjüket. A hazugság oka pedig az, hogy a legtöbb srácot megbélyegzik, akik játszanak, vesztesnek titulálják őket.

5. Elfoglaltság tetetése
Kollektíven elmondhatjuk a pasikról, hogy gyűlölnek vásárolni és minden "lányos" tevékenységet, ezt pedig a koreaiak felsőbb szintekre emelték, hiszen olyan szinten tudják tetetni, hogy mennyire elfoglaltak, hogy az már színészi és nagyon hihető.  Szóval, ha egy koreai srácot kérünk meg arra, hogy jöjjön el velünk egy cuki kávézóba vagy vásárolni biztosak lehetünk abban, hogy hirtelen nagyon sok munkája és teendője lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése