7 alkalom, amikor a Super Junior átírta a K-Pop történelmet - KÉrdekesség

2019. dec. 22.

7 alkalom, amikor a Super Junior átírta a K-Pop történelmet

Néha hajlamosak elfeledkezni az emberek arról, hogy a harmadik generációs bandák előtt is volt K-Pop. Első és második generációs bandák nélkül ma nem lenne se BTS, se BLACKPINK, se TWICE, hogy csak a híresebb bandákat említsem, hiszen ők taposták ki, majd kövezték le azt az utat, amin a mai felkapott idolok is járnak.
Gondolom a Super Juniort senkinek se kell bemutatni, a második generációs idolcsapatok közül az egyik legnépszerűbb banda, akik nagyban hozzájárultak a Hallyu- hullámhoz. Nincs olyan müfaj, amiben ne próbálták volna ki magukat a fiúk, a rágógumi poptól és az alternatív rocktól kezdve a kortárs R&B-ig és az EDM-ig mindenbe belekóstoltak már az évek során. 
Most nézzük meg azt a hét pontot, ami miatt beírták magukat a K-Pop történelemkönyvébe. 

01.: Az első csapat, akik Kínában is promotáltak
Köztudott tény, hogy a Super Junior az első olyan banda, akik több alcsoportra oszlottak, az egyik ilyen alcsoport a Super Junior-M (, mint mandarin). Debütálás idején az alegység tagja volt:  Han Geng, DongHae, SiWon, RyeoWook és KyuHyun mellett,  valamint Henry  és Zhou Mi, akik csak az M-ben voltak jelen, mint tagok. 

02.: 2008-ban elvitték a MTV Asia Awards "Favorite Artist Korea" díját
 2008-ban a Super Junior volt első és utolsó idolbanda, akik elnyerték a "Korea Kedvenc Művésze" díját az MTV Asia Awardson.


03.:A "Sorry, Sorry" világslágeré nőtte ki magát
A "Sorry, Sorry" névre keresztelt harmadik stúdióalbumuk elhozta a fiúknak a várva várt nemzetközi áttörést. A nagyszerű kritikák és eladások mellett a dal olyan szintű népszerűségre tett szert, hogy emberek százai, ezrei tartottak flashmobot, ami egyenes út volt a globális sztársághoz.


04.: Előadás az Oxfordi Egyetemen
A fiúk 2013-ban meghívást kaptak a Koreai Hallgatói Tanácstól és az Oxfordi Egyetem Ázsiai - Csendes-óceáni SzövetségétőlSzövetségétől, ahol előadták aThe Last Man Standing című dalukat. Az előadáson megvitatták a banda sikerét, valamint a K-pop és a Hallyu témájával kapcsolatos gondolataikat.


05.: 2015-ben két díjat is elvitt Teen Choice Awards-on
2015-ben behoztak két új kategóriát: a Choice International Artist és a Choice Fandom díjakat, amiket a fiúk rögtön el is vittek.


06.: Az első K-pop banda, akik felkerültek a Billboard Latin Songs listájára
A "Lo Siento" volt az első olyan K-Pop dal, ami belépett a Latin Digital Song eladási listájára, méghozzá azonnal a 13. helyre,  a Billboard World Digital Song listáján pedig a 2. helyre kúszott fel a megjelenését követően.


07.: Az első idegen nyelvű előadó, akik elnyerték az "Év művésze" díjat a 2019-es KKBOX Music Awardson
A Super Junior már több tajvani díjátadón is részt vett már az évek során, de az év művésze díjat még sose vitték el -, ahogy más K-Pop előadó se.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése