6 téli K-Fashion trend, amit idén követnek a koreaiak - KÉrdekesség

2019. dec. 8.

6 téli K-Fashion trend, amit idén követnek a koreaiak

Jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogy a munkám egyfajta egyenruhát követel, dress code szerint kell öltözködnünk, ezért idén nem is nagyon szemeztem a téli divat trendekkel, hiszen nincsen rájuk szükségem, így úgy voltam vele, hogy nem fájdítom a szívem, úgysem tudnám kihasználni a ruhákat. Viszont, feljött egy számomra is érdekes cikk, hogy mit hordanak előszeretettel a koreaiak télen, mik az idei trendek. Még messze a tavasz, így gondoltam, aki nem vásárolt még be télre, neki hasznos lehet a cikkem, de mindenkinek ajánlom, ha kicsit is érdeklődtök a divat iránt. Nézzük is~

Túlméretezett blézerek/zakók
A legtöbb ember gardróbjában megtalálható legalább egy zakó vagy blézer az elegánsabb alkalmakra, de mostanában egyre inkább elterjedt a viselése nem csak bizonyos alkalmak miatt, sokan erőszeretettel hordják farmer nadrággal és sportcipővel együtt is. Idén télen pedig a hosszított, túlméretezett blézerekért őrülnek meg a koreaiak, amit szeretnek övvel hordani, feldobni. 

Hosszú bőrkabát
Itthon évek óta hódít a bőr- vagy bőrhatású kabát, amit tavasszal és kora ősszel hordanak leginkább a tinédzserek, fiatalabbak. Idén pedig egy 80'-as évekbeli darab tért vissza, ami nem más, mint a hosszított bőrkabát négyzet alakú végekkel és övekkel. A koreaiak pedig azért szeretik, mert igazi "kaméleon" darab, vagyis illik mindenhez. Lehet elegánsan, lezseren és hétköznapian is hordani, nem lehet mellé lőni vele.

(Sport)cipők + látható, színes zoknik
Azt hiszem ez a darab az itthoni tinédzserek körében is egyre népszerűbb, sokszor látok lányokat és fiúkat is sportcipőben, bokáig vagy fentebb érő nadrággal és közte megmutatkozik a színes zoknijuk. A koreaiak is imádják ezt a kombót, de ott az számít igazán, hogy minél színesebb és láthatóbb legyen a zokni, ami az egész outfit lelke.

Pulcsi + pulcsi sál
Fázós vagy? Sose elég a pulcsi réteg? Nem szereted a sált, de nélküle megfagysz? A koreaiak ezt az érzést felsőbb szintre emelték. Az idei, új trend a körükben, hogy felvesznek egy pulcsit, míg egy másikat sálként a nyakukba kötnek. Nemcsak, hogy kényelmes, meleg, de már a nyugati trendek között is kezd betörni a köztudatba.

Fodros és elegáns felsők
Valljuk be, évszaktól függetlenül fontos a koreai emberek számára, hogy elegánsan, szépen felöltözve mutatkozzanak az emberek között, ami télen is igaz, ezért örvend nagy népszerűségnek a fodros felső, ami elegáns és egyszerű. Kezdetben furcsa és sok lehet ez a trend, de egy sima, egyszerű szoknyával vagy nadrággal nagyszerűen mutat, és nincs sok(k) érzésünk.

Kordbársony 
Gyerekként nagyon sok bársony ruhám volt, hiszen akkoriban ez volt a divat, ami most ismét visszatért, minden divatos, ami kordbársonyból készült és a koreaiak ebben talán túlzásba is esnek, hiszen bársonyt vesznek bársonyhoz. Nos, miután száműzve lett ez a darab, úgy látszik idén télen visszaveszi a fénykorát, legyen az ruha, felső, nadrág vagy táska formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése