5 vegán K-Beauty márka, amikről hallanod kell - KÉrdekesség

2019. okt. 12.

5 vegán K-Beauty márka, amikről hallanod kell

Dél-Koreában a vegetáriánus életmód és a veganizmus nem annyira elterjedt, mint nyugaton, ennek ellenére a koreai piacon is kezdenek betörni a vegán termékek, amik megindultak ezen a folyamaton, de a márkára nem feltétlen jellemző a dolog (ez viszont kérdéseket vett fel, hogy a marketing miatt nyilvánították vegánnak a terméket, vagy tényleg az és ez vizsgálat is alátámasztja). Most viszont 5 olyan márkát mutatnék be nektek, amik 100%-ban állatkísérlet mentesek, az érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlottak és még számos okot lehetne mellettük felsorolni, de ebbe nem megyek bele jobban (talán, ha van igény egy olyan cikkre, ami a vegetáriánus/vegán életmóddal foglalkozik).

Happy Vegan
Ahogy a neve is mutatja a márka 100%-ban vegán, de egyenlőre még csak fátyolmaszkok forgalmazásával foglalkoznak, de igyekszenek a közeljövőben bővíteni a kínálatukon. A Happy Vegan kevés azon márkák egyike, amiknek tényleg fontos az állatok védelme és a környezet szeretete. A maszkok hipoallergének, nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat, ásványi olajokat és parfümöt, emellett cupro pamutból készülnek, amelyek nemcsak, hogy nagyon puhák, de környezetbarát is. A márkát egyébként 2018-ban bejegyezte a Vegan Society UK, ez a szervezet a vegán termékeket, márkákat gyűjti össze Angliában.

A.True
Az A.True esetében voltak kétségek az elején, de a márka bizonyította, hogy csak vegán összetevőket használnak a termékeik elkészítéséhez. A márka leginkább fekete tea kivonatból dolgozik, s a fekete teát egyenesen Franciaországból (Compagnie Coloniale-ból) hozzák be Dél-Koreába. Termékeiket kifejezetten öregedő és gyulladásban lévő bőrre ajánlják.

Klairs
Ez a márka egy kicsit kakukktojás, mivel két termékük nem vegán (a Manuka Honey & Choco Body Soap és Midnight Blue Calming Cream), ezt leszámítva a többi termékük vegán összetevőkből, főleg gyümölcsökből készül. Emellett egy piros pont a márka mellett, hogy Kínában nem értékesít, csak online, amivel eltudták kerülni a kötelező állatkísérletet az országban. Emellett a fent említett két termék összetevőinek az átalakítását megkezdték, hogy 100%-ban vegán márka lehessen.

Thank You farmer
A márkának szintén van egy kakukktojás terméke a Back to Relax Soothing Gel, ezért itt is át kell böngészni az összetevőket. A mezőgazdasági termelők gondolkodásmódját is figyelembe vették, emellett csak minőségi termelőktől fogadnak el alapanyagokat, amelyek hasznosak a bőrünk számára.

Whamisa
A Whamisa termékei természetes alapanyagokból készülnek, viszont ez a márka a vegetáriánus életmódhoz kapcsolható inkább, hiszen van néhány termékük, amikben megtalálható a méhviasz, méz és méhpempő. Plusz pont lehet viszont, hogy bio termelőktől szerzik be az összetevőket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése