8 (fiú)barát típus, akik feltűnnek a romantikus sorozatok világában - KÉrdekesség

2019. szept. 22.

8 (fiú)barát típus, akik feltűnnek a romantikus sorozatok világában

A legtöbb koreai sorozatról elmondható, hogy tele vannak rózsaszín köddel, hiszen szenvedélyesek, szórakoztatóak és akár függőséget tudnak okozni, hiszen jól esik az ember lányának leülni megnézni egy-egy sorozatot, ami kibillenti őt a szürke hétköznapokból. Viszont, elmondható az is szinte minden sorozatról, hogy klisések, mivel nem tudnak új karaktert kitalálni (szinte lehetetlen is), annyian voltak már előttük. Korábban már volt szó 13 olyan dologról, amelyek minden koreai sorozatban benne vannak, de ott az események, a főbb szereplők jellemvonásai (külső, belső) lettek kielemezve. Ám, most kifejezetten a férfi főszereplőkre szeretném a hangsúlyt fektetni, 8 olyan karaktert kiragadva, akik bármelyik koreai sorozatban szerepelhetnének.

A rocker/rocksztár
Milyennek képzeljük el egy sorozat főszereplőjét, aki feltörekvő rocksztár? Elérhetetlennek, menőnek, érzelmesnek, művészinek, nyugtalannak és szabad szájúnak, aki ennek ellenére kicsit ügyefogyott, s ártatlan, aki valójában még csak most ismerkedik a szerelemmel. Tökéletes példa erre a szerepre Jang Geun Suk, akinek két ilyen szerepe is volt. A "Marry Me, Mary!" című sorozatban elrabolta a hölgy nézők szívét, mint a feltörekvő indie zenész Kang Moo Kyul, akit gondtalannak, felelőtlennek lehetne leírni, ám, ha szóba kerül a családja és a szeretet, szerelem, akkor komollyá változik. Vagy gondoljunk csak a “You’re Beautiful” című sorozatra, ahol az A.N.JELL nevű rock csapat frontemberét alakítja Hwang Tae Kyeong szerepében. Itt elérhetetlennek tűnhet, de pont az ellentettje, ügyefogyott és ártatlan, akit senki sem állíthatna meg abban, hogy megvédje a szerelmét.

A campus atlétája
Ha valaki sportos és romantikus sorozatra vágyik, akkor a “Weightlifting Fairy Kim Bok Joo” című sorozatot tudnám ajánlani Nam Joo Hyuk főszereplésével. Van minden, amit az ember lánya szeretne magas, izmos srácok, akiknek szép a mosolyuk és a "fiú, a szomszédból" stílusuk van. Minden klappol a karakterhez, Joo Hyuk alakítja az atléta Jung Joon Hyung-ot, aki emellett nemcsak, aranyos, de vicces, kedves és mindennel megbirkózik. Tipikusan a mázlis srác jelzőt aggathatnánk rá ilyen tulajdonságok után, ám, ha az álmairól és a szeretett lányról van szó, akkor a komolyság itt se ismer határokat.

A király
A király, és nem, nem a szleng formában, hanem "A Király", mint a történelmi, romantikus sorozatok, filmek, főfőfőszereplője. Tökéletes példa erre a karakter típusra Kim Soo Hyun, aki volt már űrlény, professzor, az ország bohóca, producer, tolvaj és szinte az összes létező szerepet eljátszotta, ám most a "The Moon Embracing the Sun” című sorozatát emelném ki, ahol Lee Hwon királyt alakítja, aki a Joseon dinasztia idején élt. A történet szerint Lee Hwon elvesztette a szerelmét, s ezzel együtt az emlékezetét is, ám egy nap újra találkozik a lánnyal s habár egyikük sem emlékszik a másikra újra fellángol köztük a szerelem. Jó királyhoz méltóan Hwon megküzd a szerelméért és legyőzi az összes kihívást, ami az útjába kerül.

Az egyszerű fiatal srác
Ki ne szeretne egy érzékeny, elbűvölő, kedves, jóképű és könyvmoly srácot magának? Nos, ha nem tudjuk elképzelni milyen is ez nézzük meg az “Encounter” című sorozatot Park Bo Gum főszereplésével. A színész megtestesíti majdnem minden lány álmát ezzel a szerepével, hiszen bemutat egy olyan srácot, aki csendes és szerethető, de ugyan akkor erős, komoly, aki gondoskodik arról, hogy szerelme boldog legyen és biztonságban érezze magát. 

A fantasztikus szakács
Tegye fel a kezét, aki nem vágyik olyan srácra, aki tud főzni és ínyencségekkel kényezteti el a párját? Aki nem vágyik erre, sajnos nem tudom ajánlani a “Degree of Love” című sorozatot Yang Se Jong főszereplésével. Se Jong egy francia séfet alakít a sorozatban, aki nemcsak finomságokat készít, de most kezd el igazán ismerkedni a szerelemmel a kis szikrától egészen a fellángolásig. A sorozatban fontos szerepet játszik a magánélet és a karrier közötti harc, ami akár a saját hétköznapjainkat is bemutathatja, ám mivel ez egy sorozat mindig ad egy kis pluszt. Nemcsak vívódások vannak a K-drámában, hanem egy szépen kibontakozó szerelem is.

A legjobb barát
Szokták mondani klisésen, hogy nő és férfi között nincs barátság, vagy ha van is az nem hosszú életű. Talán erre épített a “Romance Is a Bonus Book" című sorozat is Lee Jong Suk főszereplésével, aki Cha Eun Ho szerepét játssza. Ebben a szerepben mindig vállat nyújt az éppen síró Kang Dani-nak (akit Lee Na Young színésznő játszik), aki egyben a legjobb barátja, ám titkos szerelme is. A “Romance Is a Bonus Book” című sorozat pont ezért a legjobb hétvégi kikapcsolódás, hiszen egy barátságból induló, egyoldalú szerelmet és annak fázisait mutatja be. A szívfájdalomtól egészen a vonzalomig. Eun Ho pedig nemcsak, hogy ravasz, menő, okos, de egy szerkesztőségben író, valamint egyetemi tanár is. Életében pedig csak egy emberbe volt igazán szerelmes, akinek mindig csendben segített  és anélkül tette boldoggá, hogy bármit is elvárt volna cserébe.

A nyugtalan lélek
Lehet-e egy rossz fiú valójában jó? Erre a kérdésre keresi a választ a “Tempted” című dorama Woo Do Hwan főszereplésével. A színész Kwon Shi Hyun karakterének a bőrébe bújva egy jóképű, titokzatos fiatalembert játszott, akinek könnyű volt a nőket elcsábítania, ezzel veszélyes játékot űzve. Viszont a dolgok mögött jóval többről van szó, mint egy fiatal ember játszmáiról, Shi Hyun valójában egy megtört lélek, aki falakat húzott fel maga körül, ezzel eltolva magától mindenkit, mígnem jön a főszereplő hölgyünk, aki lerombolja a falakat. 

A főnök
Talán a legközhelyesebb párosítás a munkahelyi szerelemről szóló sorozatok, amelyekben a főszereplő hölgyünk a főnökébe szeret bele, vagy éppen fordítva a főnök az alkalmazottjába. Ezt a közhelyet viszont sikerült a “What’s Wrong With Secretary Kim?” című sorozatnak áthidalnia, hiszen dinamikus és humoros részeket tudtak kihozni a dologból. A dorama mottója lehetne az, hogy: "Nem tudod meg addig, hogy mit kaptál, míg el nem vesztetted". Lee Young Joon (akit Park Seo Joon alakít) egy nap ráébred arra, hogy túlságosan is függött titkárnőjétől Kim Mi So-tól (akit Park Min Young játszik), aki úgy döntött, hogy ott hagyja a céget, ahol eddig dolgozott és új életet kezd. Főszereplőnk ezután hamar rájön, hogy a lányra valójában nem titkárnőként van szüksége, hanem mint barátnő. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése