Stray Kids: Miroh ~ Teória - KÉrdekesség

2019. aug. 16.

Stray Kids: Miroh ~ Teória

A felmérés szerint legtöbben egy Stray Kids teóriára voltatok kíváncsi, amit most elhoztam nektek. Nem tudtam két MV közül dönteni, hogy a Miroh vagy a Hellevator legyen, mivel a legtöbben a Miroh-ra szavaztatok, ezért most ezt fogom nektek elhozni. Nézzük is~
Amint elindítjuk az MV-t egy felvonulás kellős közepébe csöppenünk, ha jobban megfigyeljük a "díszes embereket" hamar rájövünk arra, hogy politikusok vannak a középpontban. Az egész egy fontos politikai napra, választásokra vagy politikai beszédre utalhat. Miközben a tömeg vonulgat, a politikus próbálják meggyőzni az embereket I.N egy egy ismeretlen helységben nézi a biztonsági kamerák felvételeit, miközben a kezében van egy adóvevő. Már érzékelhetjük, hogy valami változás fog történni. I.N mindeközben sétál és beszél az adóvevőbe, megpróbálja a többi tagot elérni, hogy megbeszéljék a további részleteket. A lázadás és a változás szele már érződik.
Úgy tűnik ebben az MV-ben is visszatérnek a gyökerekhez, hiszen a "District 9"-ban is a lázadás volt a középpontban, ahogy a "Miroh"-ban is, de ez valahogy mégis más. Olyan mintha egy folyamatos csatát vívnának csak mindig más városban, kerületben, mindeközben elindulnak, hogy ismét részt vegyenek a magasabb rangú emberek elleni harcban. Ha így vesszük a "Miroh" az összes eddigi MV-vel összefügg, a "My Pace" című videoklipjük témája az utazás, keresés, ha összekapcsoljuk a három MV-t, akkor valami olyasmit kapunk, hogy a srácok fellázadtak valami ellen, de nem győzhetnek akkor, ha nem toboroznak maguk mellé embereket, ezért elutaznak több városba, hogy elérjék azokat a személyeket, akik hasonlóan gondolkodnak, mint ők, ezzel egyfajta hadsereget toborozva maguk köré. Ez bizonyítja az a tény, hogy a "Miroh"-ban láthatunk egy tüntetést. 

A legérdekesebb a dologban, hogy a "Miroh"-ban láthatjuk, ahogy Felix-et kamerák veszik körbe, a háta mögött be is adnának egy képet, de az megsemmisült. Sokan úgy gondolják, hogy a kamerák azt a társadalmat jelképezik, amely megfigyeli és ellenőrzi az embereket, de úgy néz ki, hogy a tagok lázadása sikeres volt, erre többé már nem képes a társadalom, hiszen megsemmisült.
Az akció egy bázisban vagy egy elnöki házban zajlik, a srácok megpróbálják leleplezni, ahogy a felsőbb vezetők a terveket megváltoztatták, átmosták az emberek agyát, illetve más összeesküvéseket. Ezt bizonyíthatja Seungmin jelenetei, a háta mögött van egy tábla térképekkel, politikusok arcképeivel, tervekkel és így tovább. Ezen a táblán gyűjtik össze a bizonyítékokat is, amelyekkel letudják ezeket a magas beosztású embereket leplezni, ezzel megfosztva őket a jó hírnevüktől és magas rangúktól. 

Maga az MV nagyon pörgős, gyors ütemű, tele táncjelenetekkel, melyek a tüntetéseket szimbolizálják, jelképezve azt, hogy a tagok bármikor képesek harcba szállni. Ezt bizonyítja az a képsor, amikor Seungmin egy pisztolyt húz ki a homokból. Ez szimbolizálná azt, hogy képesek lennének bármit megtenni, hogy kiderüljön az igazság. Viszont Seungmin jelenetei mutatják be a legjobban, hogyan készültek erre a napra, hiszen jól látszik, hogy felkészültek a srácok, információkat gyűjtöttek, bizonyítékokat, azok ellen az emberek ellen. Átgondoltan, mindent előkészítve cselekednek. Kitervelték, hogyan lehet biztos a győzelmük. 
Fontosnak tartom megemlíteni a többször is felbukkanó oroszlánt, hiszen az oroszlán a hatalom, az erő, a bátorság, az igazságosság és a katonai erő szimbóluma, amelyek akár a lázadás jelképei is lehetnének. Ugyan akkor utalhatnak ezzel a városi dzsungelre is, hogy a mai társadalmak vadállatok, amelyek csupán a túlélésért harcolnak. Nem csak az oroszlán az egyetlen állat, ami szimbólummal bír, a tagok a repülésről énekelnek, és a fentebb való törekvésükről, de ugyan akkor az MV-ben láthatunk egy sast, amihez az emberek egyfajta túlvilági érzést csatolnak, mintha a szellemek akaratát közvetítenék, ez a madár kapcsolja össze embert és Istent, viszont az MV szempontjából a legfontosabb a madarak közül a sas képes a legmagasabban repülni. 

Mindenesetre az MV végén a srácok már buliznak, szórakoznak, ami a sikert reprezentálja. Sikerült legyőzniük azt, ami ellen küzdöttek, eltudtak szakadni a mérgező társadalomtól, amelyet a befolyásos emberek hoztak létre és készek átvenni az irányítást, hogy az embereknek egy jobb jövőt biztosíthassanak az egész világon.
Visszatérve egy pár szó erejéig a címre, ami "Miroh", ez a szó labirintust jelent. Egyesek szerint a srácok valójában egy labirintusban tévedtek el, amiből próbálnak kitörni, keresni a kiutat, mindezt hiába, ezért fellázadnak. Viszont így sem találják a kulcsot (Clé, ami kulcsot jelent és az album címe), ezért az elvontabb teóriák szerint a srácokat különböző tesztek alá vetették megnézve, hogyan lehet egy ember viselkedését manipulálni, agy mosottá tenni őket.

A videoklipet itt tudjátok megnézni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése