Négy érdekes rajongói teória az EXO-ról, ami igaznak bizonyult - KÉrdekesség

2019. aug. 6.

Négy érdekes rajongói teória az EXO-ról, ami igaznak bizonyult

Egy-egy MV számos kérdést felvethet maga után, amin a rajongók, de még a teoretikusok is szeretnek elgondolkodni. Sokan szeretnék tudni, hogy mi is húzódik egy adott videoklip mögött, van-e mélyebb mondani valója, története, vagy egyszerűen csak egy 3-4 perces videót láttunk. A legtöbb esetben sajnos így van, de vannak esetek, amikor igen érdekes dolgokra jönnek rá akár a rajongók is. Most négy olyan fan teóriát hoztam el nektek, amelyek nagyon érdekesek, s mindenki eldöntheti magának, hogy igazak-e, van-e valami a dologban, vagy csak szimpla eszme futtatások voltak.

A "Love Me Right" és a "Lucky One" közvetlenül kapcsolódik egymáshoz?
A rajongóknak elsőként a két MV színe tűnt fel, mindkettőben szerepel a rózsaszín ködös háttér, ami miatt úgy gondolták a fanok, hogy a két MV összekapcsolódik. Egy népszerűbb teória szerint a srácok az "Overdose"-ban a labirintusban maradtak, a fentebb említett két MV pedig a labirintus különböző pontjait mutatják.
A kapcsolódásra legtöbben Lay-t hozzák fel, mindkét videoklipből. A "Love Me Right" alatt egy ablakon keresztül nézelődik, míg a "Lucky One"-ban csak az arcát látjuk valószínűleg ugyan abból az ablakból. A teóriát sokan elfogadták, hiszen a "Lucky One" tényleg olyan, mintha egy labirintusban ragadtak volna.

Az "Overdose", a "MAMA", a "Love Me Right", a "Monster" és a "Lucky One" összeolvasásával kapjuk meg a teljes történetét az EXO-nak?
A rajongók többsége valószínűleg emlékszik még a kezdetekre, az EXO eredeti koncepciója az volt, hogy mindegyik tagnak van valami természetfeletti képessége és a 12 tag 12 bolygóról származik, ezt láthatjuk a "MAMA" című videoklipben is, de a fanok úgy gondolják, hogy sokkal többről van szó. Ismét az "Overdose"-t hozták fel példának, ahol a tagok hiába találtak egymásra a labirintus ismét szétválasztotta őket, mindegyik tag máshol van. A labirintusos teória tovább folytatódik, egyesek úgy vélik, hogy tudósok vannak ott, akik a "Lucky One"-ban vizsgálják a fiúkat a természet feletti képességeik miatt, aminek lehet is értelme, hiszen a videoklip végén azt látjuk, hogy a srácok még mindig ott vannak és nem tudtak kiszabadulni. 
Ezután jön a "Monster", ahol a tagok szabadulását láthatjuk a labirintusból, miközben fellázadtak a szabadságukért. Viszont a videoklip végén a srácok egy furgonba kerültek, ezért egyes rajongók szerint visszavitték őket a labirintusba, ami valójában egy laboratórium. Míg néhány rajongó úgy véli, hogy megmenekültek és szabadok lettek, mert van egy olyan jelenet az MV-ben, ahol Baekhyun leveszi a "maszkját" és a többi taggal elsétál.

A "Power" helyettesíti a "MAMA"-t?
Vissza a legelejére ismét. A "MAMA" prológusa azt fejtegeti, hogy a srácok, hogyan kapták az erejüket, mi a céljuk, hogy kerültek a Földre és így tovább, megtudjuk a tagok történtét, ami mindennek a kiinduló pontja. Viszont a rajongók elvetették ezt az ötletet, hiszen a "History"-ban már láthatjuk a srácok erejét, utalás van mind a 12 tagra, valamint a gonosz erőkre is, sokan ezt tekintik kiinduló pontnak is. A fanok szerint, ezért jelentősebb a "Power", hiszen tökéletesen tudja helyettesíteni a "MAMA" alapjait. 
A "Power" elején megtudjuk, hogy nagyon sok párhuzamos dimenzió létezik, ebből az egyikben élnek az EXO tagjai. Abban a dimenzióban pedig a srácok egy robot ellen harcolnak, ami a gonoszt testesíti meg, aki legyőzhető, hiszen miután Chen pajzsot húz fel, hogy a többi tagot megmentse az erejük hullik le az égből gömb formájában. Mindegyik tag kap egy gömböt, amivel teljes lesz a hatalmuk. Az MV vége pedig sejteti, hogyan kerültek a srácok a Földre. Baekhyun a videoklip végén felvesz egy fehér macskát a földről, amely valószínűleg egy másik dimenzióból származik, s az ereje miatt a tagok a Földön kötnek ki, de ismét elkerültek egymástól. 

Az eddig megjelent MV-k nem időrendi sorrendben jöttek ki?
Mielőtt megjelent volna a csapat 2017-es "Power" című dala a teoretikusok úgy gondolták, hogy az MV-k nem kronológiailag követik egymást, hanem össze-vissza, a helyes sorrend így nézne ki:  “MAMA”, “What Is Love”, “Overdose”, “Lucky One”, “Love Me Right”, “Monster”, és “Ko Ko Bop”. Itt kiemelten fontos a "MAMA" és a "What Is Love", hiszen az akkori állítások szerint ez a két MV a ketté szakadt csapat (EXO-M és EXO-K) újra egyesítését és a gonosz erők legyőzését jelképezik, amit a "MAMA"-ban is hallhatunk. Ezt a teóriát alátámassza a “What Is Love”-ban látott jelenetek, ahol  a tagok megtalálják egymás szimbólumait. Az elméletbe ezután lép be az "Overdose", az elsőként emlegetett két MV alatt a tagok megtalálják egymást, de ellenségeket is szereznek.
A tagok napfogyatkozáskor nem találkozhatnak egymással, így újra elszakadnak egymástól, ezalatt az idő alatt pedig az ellenség aktívan tevékenykedik, hogy megnehezítse a srácok életét. Az "Overdose"-ban látható labirintust hozza létre az ellenség, hogy a tagok később se találkozhassanak egymással, a klip végére viszont kijutnak a srácok a labirintusból. Egyes rajongók szerint a “Lucky One” és a  “Love Me Right” a labirintus egyes részeit mutatják be és a tagok valójában nem jutottak ki belőle, ahogy azt az "Overdose"-ban gondoltuk, más rajongók szerint viszont az EXO tagok álmokat látnak a "Love Me Right"-ban, azokból az emlékekből, amelyeket a "Lucky One"-ban éltek át, ez viszont az előbbi MV-ben gyakran feltűnő piros színt megmagyarázná. Végül a srácok megmenekülnek Baekhyun segítségével a "Monster" című videoklipjükben, majd pedig a "Ko Ko Bop"-ban megtanulják a srácok kezelni a különleges képességeiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése