Koreográfusok nyomában ~ Rino Nakasone - KÉrdekesség

2019. aug. 27.

Koreográfusok nyomában ~ Rino Nakasone

Korábban már megismerhettétek Kyle Hanagami-t és Keone Madrid-ot, ám ezek után valamiért hanyagolni kezdtem ezt a rovatot, pedig elég népszerű volt a körötökben. Most "leporoltam" ezt a dolgot és újra elővettem, így egy újabb koreográfust ismerhettek meg Rino Nakasone személyében. 
Rino Nakasone 1979. június 11-én született Naha-ban (Japán). 11 éves korában sok Michael Jackson és Janet Jackson videoklipet nézet és elkezdte utánozni a mozdulataikat, így hamar rájött, hogy a tánc a szenvedélye. A "Moonwalker" című film adta meg számára a kezdő lökést, hogy elinduljon álmai felé. 19 éves volt, amikor Los Angeles-be (USA) költözött, hogy táncot tanulhasson. Sokáig próbálkozott, míg a vízuma le nem járt, de pár nappal a lejárta előtt kapott egy állást, amelyben felkérték, legyen Janet Jackson háttértáncosa, ami miatt új vízumot kaphatott. Mindeközben egyetemi tanulmányait Los Angeles-ben folytatta tánc szakon. 2004-ben Britney Spears kiválasztotta őt háttértáncosának, így a "Spears' Onyx Hotel" turné keretein belül bejárta Amerikát. 

Nem sokkal később csatlakozott egy csak lányokból álló tánccsapathoz, a "Beat Freaks"-hez, akikkel versenyzett is. 2009-ben elsők lettek az "America's Best Dance Crew" nevű versenyen. 2007-ben feleségül ment a "Beat Freaks" menedzseréhez LeeJ Razalan-hoz, aki szintén táncos volt, ám 2012-ben úgy döntöttek, hogy 5 év házasság után külön utakon járnak.
Rino a SHINee tagjaival 2008-ban
2008-ban kezdte meg karrierjét, mint koreográfus, ekkor kezdett el az SM Entertainment-tel közösen dolgozni, így olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a SHINee, Girl's Generation, Super Junior és BoA. Nem sokkal később hazájában, Japánban is felkérték, olyan együttesek koreográfusának, mint az AKB48 vagy a SMAP. 2010-ben a "Siren Assassins" című táncos előadáson játszotta Jade királynő szerepét, majd ebben az évben csatlakozott a Pussycat Dolls-hoz, miután a négy eredeti tag kilépett. 2015-ben két musicalben is szerepelt, "The Wiz-ben" és az "Asterisk-ben", amelyeket Japánban mutattak be. Mindeközben olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Gwen Stefani, Justin Bieber, Avril Lavigne, Missy Elliot, Chris Brown, Rihanna vagy Slow Luo. Ebben az évben megnyerte a Huading Awards "Global Best Dancer-Actor" nevű díjat. 
Rino és Taemin (SHINee) napjainkban
2017-től kezdve több koncertet is megszervezett, nevéhez köthető a SHINee World V 2017 és Taemin The 1. Stage Nippon Budokan című koncertsorozat. Rino ekkor megkezdte színészi karrierjét is, szerepelt a "Jimami Tofu" és a "Kokoro Odol" című filmekben. Továbbá többek között olyan márkák reklámarca volt, mint a Sony, iPod, Nike, JC Penn vagy az Orion Beer.

K-Pop dalok, amelyeknek ő készítette a koreográfiáját (Katt a szám címére, és elvisz a videóhoz):
SHINee - Replay

SHINee - Lucifer

Girl's Generation - Mr.Taxi

Super Junior - No Other


Kangta - Love Frequency

f(x) - Hot Summer


Red Velvet - Rookie

NCT 127 - Chain

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése