K-Beauty: Készülj az őszre! - KÉrdekesség

2019. aug. 18.

K-Beauty: Készülj az őszre!

Akármennyire is rossz belegondolni, de lassan augusztus vége. Szinte már csak két hét maradt a nyárból és kezdődik újra az iskola, s ezzel együtt beköszönt az ősz. Lassan a ruháinkat is melegebbre cseréljük, ahogy a levegő lehűl, jobban figyelünk az egészségünkre, magunkra, de másról is gondoskodnunk kell. Igen, a bőrünkről. Nincs olyan kemény hideg ősszel, mint amilyen télen, de mégis gondoskodnunk kell a megfelelő arcápolásról (ami minden évszakban fontos, de mindig más terméket kell használni), a nyári termékeket egy időre félre kell söpörni, és a nehezebb termékek elő kell venni. Ha még nem készültél fel az őszre, ami a szépségápolást illeti, ne csüggedj, hiszen van időd és most koreai tippekről is olvashatsz, ami megkönnyítheti majd a dolgod. Nézzük is mit ajánlanak a koreaiak az őszre!

1. Kend be az arcod egy nap többször hidratáló krémmel
Amikor beköszönt a tényleges hideg ősszel és szárazabb lesz a levegő a bőrünk is törékenyebbé fog válni, hiszen "megcsípi a dér". Ezért a koreaiak azt tanácsolják, hogy legyen nálunk mindig hidratáló krém, ajakbalzsam, hogy a bőrünket egy kicsit frissebbé tudjuk varázsolni. A hidegben a bőrünk elveszti a természetes nedvességét, kibillen az egyensúlyából, amit nekünk kell pótolni, mind külsőleg, mind belsőleg. Ősszel is fontos, hogy naponta legalább 2 liter vizet fogyasszunk. Viszont, ha nincs időnk folyton kenegetni magunkat a koreaiaknak van egy tuti tippje. Egy meleg zuhany után extra puha lesz a bőrünk, ilyenkor a legalkalmasabb foglalkozni vele. Bevett szokás kint, hogy zuhanyzás után szárazzá törlik az arcukat a lányok és hidratáló permetet fújnak az arcukra, ami a legkisebb résbe is "beférkőzik", ezzel extrán hidratálva a bőrt. Ha pedig a bőrödnek extra jót akarsz akkor olyan terméket választasz, aminek az összetevői között ott van a nyírfa kivonat, aminek extra hidratáló hatása van.

2. C és E-Vitamin
A vitamin után pótlásról azt hiszem nem kell mesélnem, hiszen a hideg időben talán a legfontosabb, hogy a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat megkapjuk. Ebben az időben pedig különösen szükséges a hidratált bőrnek a C- és az E-Vitamin. Megéri olyan krémeket venni, amiben vitaminok is vannak.

3. Ha már megtörtént a baj
Az egyik legmakacsabb bőrprobléma ősszel és télen egyaránt a kiszáradt, repedezett bőr. Ebben a két évszakban többször is betegek vagyunk, így folyton fújjuk az orrunkat, ami a bőrünk dolgát se könnyíti meg. A koreaiak viszont erre is találtak megoldást, méghozzá bőrradír formájában. A bőrradírnak az a dolga, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsa a bőrről, alkalmazása hetente háromszor ajánlott. Természetesen, ehhez tudni kell a bőrünk típusát (normál, száraz, kombinált), hiszen termékválasztás szempontjából ez fontos.

4. Szemkörnyék ápoló
A szem körüli bőr a legvékonyabb, ezért hamarabb ráncosodik, látszódik rajta a sötét karika, ezért ősszel a legjobb barátod lehet a szemkörnyék ápoló, ami ezt orvosolja. Ezt a területet különösen fontos hidratálni és védeni, higgyétek el többet értek el egy kiadós hidratálással, mint a sokadik réteg korrektorral. Ajánlott reggel és este is bekenni ezt a környéket, emellett már kifejlesztettek külön erre a területre szánt maszkokat is. Ne feledjétek a szem a lélek tükre.

5. Arcmaszkok
Igaz, ez a hidratálás része, de ebben az időszakban különösen fontos, hogy hetente legalább kétszer használjon az ember lánya fátyolmaszkot. Ezekben a termékekben mindig vannak vitaminok, és azáltal, hogy nedvesítik az arcunkat könnyebben is bejutnak a vitaminok és az ásványi anyagok a bőrünkbe. Érdemes éjszaki maszkokat is felkenni, akár hidratáló krém helyett, vagy ezeket váltogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése