A legkeresettebb élelmiszerek a kisboltokban - KÉrdekesség

2019. aug. 20.

A legkeresettebb élelmiszerek a kisboltokban

Amikor rátaláltam erre a Dispatch cikkre magamban el is képzeltem, hogy mik lesznek a dobogósok, de legnagyobb meglepettségemre nem találtam el mindent, a második és harmadik helyeztetett tudtam, de az első teljes mértékben meglepett. Remélem Ti is meg fogtok lepődni, ha oda érünk.

05.: Lesseubi /Ejtsd.: Leszbi/
1991 óta forgalmazott dobozos kávé eredetileg kolumbiai kávébabból készült, a dobozokat egy kolumbiai kávét tanúsító jelvénnyel is ellátták. Riválisai közé tartozik a Nescafé és a The Coca-Cola Company is. Ára egy 2017-es adat szerint 900 won, azaz 200 forint. 

04.: CU HEYROO ásványvíz
Kapható kiszerelések: 500ml, 1L, 2L. Egy koreai forrás vízét használják fel az elkészítésre. Szerintem nagyon szép hely, ezen a linken megnézhetitek Ti is a tájat. Egy 1L-es palack 800 wonba, azaz 195 forintba kerül, egy hat darabos rekesz csak 2900 wonba 790 forintba. 

03.: Binggrae féle banános tej
Elölről hátra: Sima banános tej, epres tej, lightos banános tej és dinnyés tej.
A banános tej az ország egyik legkeresettebb és legfelkapottabb itala, naponta körülbelül egy millió darabot adna el ország szerte. Amikor bevitték Koreába a banánt, ugyanúgy mint hazánkban is értékes, különleges gyümölcs volt, az ára az aranyéval vetekedett. Kezdetben a banános tej a kormány propagandájának a része volt, így próbálták ösztönözni a dél-koreai polgárokat arra, hogy több tejterméket fogyasszanak. 2014-ben 1200 wonról 1300  wonra emelkedett az ára, azaz 293 forintról 317 forintra emelkedett az ára. A  Binggraenak van egy Light, vagyis zsírszegény verziója és egy banános-karamellás diós verziója is.

02.: Chamyiseul
A Chamyiseul a HiteJinro által árusított soju márka neve, egyben ez a legelterjedtebb márka is. A ma ismert sojut 1998-ban kezdték el forgalmazni, miután lecsökkentették a HiteJinro Soju alkoholtartalmát. A soju alkoholtartalma: 16-31% körül van. Kapható kiszerelések: 200, 360, 400, 640ml és 1,5L. Mivel hét különböző fajtájú és öt különböző kiszerelés, árat most nem tudok mondani.

01.: Keob eoleum, nyers fordításban bögrés jég

A bögrés jég egy Hyoza termék. Őszintén szólva nem találtam ehhez forrást, csak egy koreai nyelvű blogot, és a képekből itélve ezekhez a poharakhoz lehet venni külön, izésített port/szörpöt, amit bele öntenek a koreai emberek, majd elkeverve megisszák, illetve eszik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése