Koreai férfi ideálok a középkortól napjainkig - KÉrdekesség

2019. aug. 26.

Koreai férfi ideálok a középkortól napjainkig

A divat és a szépség az emberiség történelmében mindig is jelen voltak, legalábbis az ókori leletek ezt mutatják. Minden kornak, országnak megvolt a maga divatja, mindig más számított "trendinek", szépnek. Mindig voltak kiemelkedő alakok, akikre az emberek felnéztek vagy épp olyanok akartak lenni, mint ők. Most 5 "korszakon" keresztül szeretném nektek bemutatni, hogyan változott meg a koreai szépségideál egyenesen a középkortól. A listában szerepelnek kiemelkedő alakok, de általánosítások is egyaránt, nézzük is. A képeken baloldalon 3D-s képek szerepelnek, hogyan nézhettek ki valójában az uralkodók, míg jobb oldalon illusztrációt láthattok róluk.

1. Hyomyeong korona herceg
Hyomyeong korona herceg 1819-1830-ig uralkodott, uralkodása alatt zseninek tartották, hogyha irodalomról vagy művészetekről volt szó. Szerette a táncot és fontosnak tartotta a jó megjelenést. A koreai ideálnak ma is megfelelne széles homlokával, hegyes orrával és egyenes, monolid szemeivel. 

2. Munjong 
Munjong a Joseon dinasztia tagja volt, Sejong király elsőszülött fia, aki édesapja halála után 1450-1452 között irányította Koreát. A Joseon dinasztia ötödik királyaként tartják számon. Széles válla, erős testalkata és szép bőre miatt saját korában is szépnek számított. Valószínűleg a mai szépségideálnak is megfelelne az uralkodó.

3. Yi U Herceg
Dél-Korea utolsó hercege 1912-ben született a koreai császári család tagjaként. Alezredesként szolgált a japán császári hadseregben a II. Világháború alatt, a hiroshimai atombombázás során életét vesztette. Viszont a korában nemcsak hercegi származásával és katonai törekvéseivel nyűgözte le a kor hölgyeit, hanem a vékony, hosszú ajkaival és megjelenésével is. Manapság sokan úgy gondolják, hogy Suho (EXO) a reinkarnációja

4. Jóképű, helyes polgárok
Nemcsak a császári, nemes emberekre figyeltek fel az emberek. Miután elterjedt a fényképezőgép és az újság több közember is szerepet kapott bennük. Végül az "egyszerű" polgárok is figyelmet kaptak és valamilyen tulajdonságuknál fogva koruk szépség ideáljaivá váltak, lehet pont az egyszerűségük miatt.

5. Napjainkban
Felül: Kang Daniel, Minho (SHINee)
Alul: Eunwoo (ASTRO), V (BTS)
Manapság virágzik mind Dél-Koreában, mind nemzetközileg a K-Pop, ezért teljesen megváltoztak a férfi ideálok is. Napjainkban fontos, hogy a férfiak is adjanak magukra. Talán ez egy másik téma lenne és megérne egy külön cikket, de bizony a férfiakkal szemben is magas elvárások vannak, főleg tinédzser korban, ami ahhoz vezetett, hogy a koreaiak kifejlesztették a férfi szépségápolást, így nem meglepő, ha egy koreai tinédzser sminkeli magát. Visszakanyarodva a témához, a sima bőr, lágy vonalak, a kifejező arcforma, feltűnő orr és lehengerlő megjelenés fontossá vált. Nézzük csak meg jobban a most lepnépszerűb Visual-okat vagy énekeset. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése