A K-Pop sztárok szépségének a titka? Két sminkmester elárulta - KÉrdekesség

2019. aug. 30.

A K-Pop sztárok szépségének a titka? Két sminkmester elárulta

Sokan áhítattal vagy éppen irigykedve nézik a koreai idolok szépségét, mindenki a titkaikra kíváncsi. Természetesen az idolok sem úgy születtek, hogy 100%-ban tudták, hogy mi áll jól nekik, hanem bizony megmutatták nekik a dolgokat. Néhány idolnak külön kozmetikusa, sminkmestere vagy éppen fodrásza és stylest-ja van. Két nagyon neves sminkmester, jobban mondva duó elárulta az idolok titkát. Park Tae Yun és Son Dae Sik több koreai idollal dolgozott együtt, legyen szó videoklip vagy dorama forgatásról, betették a lábukat a Hallyu világába. Vannak olyan idolok, színésznők, akik ragaszkodnak hozzájuk, ilyen például Dél-Korea egyik legismertebb színésznője, Jun Ji Hyun, aki Son Dae Sik-hez ragaszkodik, vagy a volt SISTAR tagok és Sandara Park, akiknek a smink mestere Park Tae Yun. Nemrég pedig közösen elindították a Son & Park nevű kozmetikai márkájukat. Ennyi felvezető után lássuk is a tanácsaikat, hogy úgy nézhessetek ki, mint egy idol.

1. lépés: bőrápolás
Son Dae Sik elárulta, hogy ez a legfontosabb lépése az egésznek. Vigyáznunk kell a bőrünkre, hogy a smink hibátlannak tűnjön rajta, mintha ott sem lenne. Szerinte a legfontosabb lépések a bőr megtisztítása, tonizálás, és hidratálás, hiszen a pórusokba, és a száraz bőr repedéseibe még a leghidratálóbb alapozó is beleül.Szóval, első lépés a bőr alapos megtisztítása.

2. lépés: szemöldök formázás
A szemöldök formájával még meghatározóbbá tudjuk tenni arcformánkat, valamint ha hiszitek, ha nem a fiatalos kinézetet is ez adja, legalábbis a koreaiak szerint. Son Dae Sik ismét megosztott egy titkot, amit Jun Ji Hyun színésznő is használ. Son tippje az, hogy, amikor arcot mosunk és a bőrünk még nedves igazítsuk meg a szemöldökünket, abba az irányba vagy abba a formába, ahogy szeretnénk, hogy álljon, ettől dúsabbnak fog tűnni a szemöldökünk és abba a formában fog megszáradni, ahogy azt mi szeretnénk. Ezután természetesen jöhetnek a különböző termékek, amelyek szemöldökre valók, ha nem vagyunk elégedettek a színnel, vagy a formával.

3. lépés: kiskutya szemek
Dél-Koreában a lányok arra törekednek, hogy minél fiatalabbnak és/vagy ártatlanabbnak nézzenek ki, erre fejlesztették ki a "kiskutya szemeket", hiszen ezzel a technikával sokkal kerekebbnek és nagyobbnak fognak tűnni a szemek. Ennek eléréséhez Park Tae Yun azt tanácsolta, hogy a fekete vagy barna tust ne felfelé húzzuk meg, hanem lefelé a szempilla vonala mentén, ezután igazítsuk a vonalat az alsó szempilla vonalhoz, hogy egy kisebb háromszöget kapjunk.

4. lépés: ne kontúrozz!
Amerikában nagy divat most a kontúr, amelynek köszönhetően nagyon más arcformát is ellehet érni, viszont ez természetellenes koreai gondolkodással. Kontúr helyett Park Tae Yun a highlightert javasolja, ami szintén kiemeli az arcot, de sokkal természetesebb módon, mint a fentebb említett társa. Park szerint a természetes hatás eléréséhez a highlightert a szem környékére, az arccsontokra és a szemöldökcsontra kell elhelyezni.

A két sminkmester, aki megosztotta velünk a titkokat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése