10 idol, aki introvertált - KÉrdekesség

2019. aug. 30.

10 idol, aki introvertált

A pszichológiában elkülöníthetünk extrovertált és introvertált személyiség típusokat (természetesen nem ennyire fekete-fehér a dolog, de a cikkhez most ez a kettő kell nekünk) C. G. Jung nyomán. Röviden az extrovertált emberek a nyitott, kifelé forduló emberek, nagy szociális hálóval, mivel könnyen kommunikálnak és teremtenek kapcsolatokat, kedvelik a szereplést. Ezzel szemben az introvertált emberek inkább befelé forduló személyek, akik nehezebben teremtenek kapcsolatotokat, kevésbé kommunikálnak, zavarja őket, ha a középpontban kell lenniük. Azt hihetnénk, hogy az idolok extrovertált emberek, hiszen sokat kell beszélniük és szerepelniük, de bizony néhány olyan idol is van, aki hatalmas tehetség, de introvertált személyiséggel rendelkeznek, ezért a munkájuk akár kihívást is jelenthet a számukra. Most nézzünk 10, olyan idolt, akikről köztudott, hogy kicsit csendesebbek és zárkózottabbak. 

Taemin (SHINee)
Taemin már gyerekként is introvertált volt, inkább magában játszott és csendesen figyelte az eseményeket, ezt támasztja alá az is, hogy amikor jó barátok lettek Kai-jal (EXO), inkább Kai védte meg Taemin-t a piszkálóktól. Manapság Taemin az idősebb, női staffosokkal sem tud beszélni, de igyekszik viccelődni és elengedni magát. Viszont a félénksége rengeteg aranyos pillanatot szült, gondoljunk csak a 2013-mas "We Got Married" című műsorra, ahol Naeun (APink) volt a "felesége".

Mina (TWICE)
A rajongók szerint Mina nagyon félénk és távolságtartó személyiség, amikor kamera veszi gyakran elkerüli a beszélgetést. Szerencsére a többiek mindig biztatják, támogatják őt, elfogadták a személyiségét és segítenek neki abban, hogy jobban érezze magát. 

Mark (GOT7)
Mark esetében egy elismert pszichológus állapította meg, hogy személyiségjegyeit tekintve 13%-ban introvertált, míg csupán 2%-ban extrovertált. Még azt is kijelentette, hogy körültekintő, csendes és alapos, ami nagyon jellemző az introvertált emberekre. Habár szeret a többi taggal bolondozni és akkor pörög fel igazán, amikor a többiek már kimerültek, elmondható, hogy a GOT7 legtitokzatosabb tagja csendességével. A gyenge pontja pedig az aegyo, amit nem tud nevetés és pirulás nélkül kibírni.

Leo (VIXX)
Igaz, a VIXX debütálása óta nagyon sokat fejlődött Leo, de a mai napig látszik rajta, hogy inkább introvertált. Még a kezdetek kezdetén a többi tag viccelődött is ezzel, és versenyt űztek abból, hogy ki tudja a leghamarabb legalább mosolygásra bírni a főénekesüket. Leo szintén félénk, szégyenlős és titokzatos, de a rajongók tudják, hogy nagyon melegszívű és kedves is egyben. Viszont, ahogy Mark is, nem képes az aegyo-ra.

Krystal [f(x)]
Amikor Krystal debütált, mint az f(x) tagja, hiába nyomott le szinte profi előadást nagyon látszott rajta, hogy ideges és félénk, amikor a többi tag beszélt ő inkább csendben maradt. Victoria elmondása szerint tiszteletteljesen köszöntött mindenkit, de inkább csendben maradt és a haját dobálta, hogy leplezze idegességét. Mivel nagyon sokan hidegnek és megközelíthetetlennek tartották, még gyakornok korában megkapta a "Jéghercegnő" becenevet.

Jungkook (BTS)
Egy pszichológiai felmérés szerint Jungkook-nak INFP személyiségtípusa van, vagyis ő egy "mediátor", ami az introvertált személyiségtípusba tartozik, viszont a BTS többi tagjával sikerült nagyon szoros kapcsolatot kialakítani, amit mélyen megbecsül és értékel. Kezdetben Jungkook annyira félénk volt, hogy a kollégiumban addig nem zuhanyzott le, míg a többiek nem aludtak. V tette rá a legnagyobb hatást, neki köszönhetően fejlődött azzá, ami ma. Konkrétan V rángatta ki Jungkook-ot a csigaházából.

Taeyeon (Girl's Generation)
Még a gyakornoki idejében Taeyeon annyira csendes és félénk volt, hogy a kollégiumban Yuri nagyon sokszor elgondolkodott, hogy Taeyeon ott van-e velük vagy sem, ez igaz volt a csoportos órákra is. Ha nem is a beszédéről, de énekléséről biztos felismerjük Taeyeon jelenlétét. Egyes rajongók szerint Taeyeon félénksége imádni való, ezt jól bizonyítja, amikor csapattársának YoonA-nak adott virágokat.

Naeun (APink)
Az emberek, amikor elsőnek találkoznak Naeun-nal azt gondolják róla, hogy egy rideg lány, de valójában csak ennyire félénk. Chorong, a csapattársa, elárulta, hogy ennek ellenére, ha jobban megismerjük a lányt nagyon mély és hosszú beszélgetéseket lehet vele folytatni. Mina-tól (Gugudan) viszont egy nagyon aranyos vallomást kapott, amikor elénekelte az APink "I Don't Know" című dalából Naeun részét a Produce 101 című műsorban.

D.O (EXO)
Egy interjúban maga D.O nyilatkozta azt, hogy inkább introvertált személynek tartja magát, hiszen csendes és fél az idegenektől, de ha jobban megismeri őket, akkor sokkal kényelmesebben érzi magát a közelükben. 

Irene (Red Velvet)
A rajongók tudják, hogy Irene-nek egy nagyon érett személyisége van, ami egy kis introvertáltsággal jár, nagyon sokan gondolják úgy, hogy egy visszavonult ember, csendessége miatt. A színpadon nagyon karizmatikus, ezért első ránézésre nem is gondolnánk csendes embernek, viszont Irene szívében az otthon melege áll, amit nem szívesen hagy el. A ReVeLus-ok tudják, hogy vicces is tud lenni, de ha teheti inkább csendben marad, amivel nincs is semmi baj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése