Mindennapi Korea: 7 bizarr iskolai szabály Koreából - KÉrdekesség

2019. jún. 24.

Mindennapi Korea: 7 bizarr iskolai szabály Koreából

A követőink egy bizonyos százaléka egészen biztosan néz doramakat, és annak a bizonyos százaléknak egy bizonyos része egészen biztosan szereti az iskolai drámákat. Ezek az iskolai drámák általában a szerelemről és a fiatalságról szólnak, nagyon ritkán találkozunk teljesen hétköznapi, átlagos szereplőkkel, cselekménnyel, de pont ezért szeretjük a sorozatokat.
Most hét olyan szokatlan szabályt szeretnék bemutatni nektek, amik nekünk nyugatiaknak nagyon... Bizarrnak tűnhetnek. 

01. A kávé ki van tiltva az intézményekből
2013-ban napvilágot látott egy olyan rendelkezés, ami az összes koffein tartalmú italt kitiltották az oktatási intézményekből, azonban a furfangos diákok kijátszották a szabályokat: Ugyanis a tanároknak kihelyezett automatákból vettek maguknak kávét, de felismerve ezt a problémát a kormány 2018. elején a kávéautomatákat is betiltatta. Ma már az iskola területén se diák, se tanár, se senki más nem tud koffeintartalmú italt venni.

02. A hajad hosszába és színébe is beleszólhatnak az iskolák
Jó néhány évvel ezelőtt a szoknyahosszát, az ékszerek milyenségét és mennyiségét, smink használatát is szabályozták az iskolák, bele értve a diákok hajának hosszát és színét is. Szerencsére manapság már nem ilyen szigorúak a szabályok, a legtöbb dolgot elengedték, a legtöbb iskola ma már csak azt tiltja a diákjainak, hogy fessék a hajukat.

03. Egyenruha
Hiába vannak ma már olyan iskolák, amik megengedik, hogy a diákok alkalmi ruhákat viseljenek, a legtöbb iskola a mai napig egyenruhába kényszeríti a diákokat. Az összes iskolának egyedi, saját egyenruhája, ami alapján azonosíthatják is a diákokat iskola szerint. Általában mindenkinek van egy nyári és téli egyenruhája és egy speciális tornaruhája. 

04. Az iskolába váltócipőt kell vinni
Pont mint otthon, ha hazaérkezel, le kell venned a cipődet és a kényelmes otthoni papucsodba bújva. A diákok az iskola első napján bevisznek egy váltócipőt -, ami általában egy papucs -, amit egy szekrényben tárolnak.

05. Tilos a randizás
Jó, tény, hogy nem igaz az összes iskolára, a legtöbbre mégis. Ha a tanárok rájönnek vagy egy jóakaró diák besúgja a szerelmeseket, akkor a párt keményen megbüntetik. Valójában elég gyakori, hogy a a lányokat és a fiúkat külön osztályban tanítják, ezzel is minimálisra csökkentve a két nem közötti interakciót.

06. A diákok nem mehetnek be idegen osztályokba
Jogosan felvetődhet az a kérdés, hogy mit csinál akkor az egyszeri diák, ha a legjobb barátja másik osztályba kerül. Nos, a válasz egyszerű: Az egyszeri diák megáll a legjobb barátjának osztályának ajtajában és erősen szuggerálni kezdi a barátját, aki talán észre veszi és kimegy hozzá beszélgetni. Természetesen ez a szabály se érvényes az összes iskolára, mégis a legtöbb iskolában ez a szabály hosszú évek óta él. 

07. Az összes elektronikai eszközt elkobozzák
Ha az előző pontnál elgondolkodtál azon, hogy "Mért nem ír egy SMS-t inkább? Egyszerűbb lenne, nem?", most rá fogsz jönni, hogy ez mért nem lehetséges. A legtöbb iskolában a diákoknak le kell adniuk a telefonjukat, amit majd a nap végén, hazafelé menet közben kapnak vissza. Ezzel a módszerrel az iskolák azt szeretnék elérni, hogy a diákok a chatelés helyet a tananyagra koncentráljanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése