Mért nevezik a BIGBANG-et a K-Pop királyának? - KÉrdekesség

2019. jún. 24.

Mért nevezik a BIGBANG-et a K-Pop királyának?

Gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy a BIGBANG a K-Pop királya vagy hogy a BIGBANG megreformálta a K-Popot. Ezzel eges fandomok nem értenek egyet és gyakran hangot is adnak neki, ami egy gyönyörűséges fanwarhoz vezet, amit külön öröm olvasni. Sajnos, vagy nem sajnos ez az állítás igaz, a BIGBANG, de főleg G-Dragon /a későbbiekben csak GD/ tett azért, hogy a mai K-Pop olyan legyen, mint amilyennek most ismerjük. Elképesztően bizarr belegondolni, hogy milyen lenne a K-Pop, ha a lenti dolgok ma nem képeznék a K-Pop szerves részét...

01.: Az első Lightstick, Bang Bong
Gondolom, hogy a legtöbb V.I.P (a BIGBANG fandom) tudja, hogy a BIGBANG lightstickjének a neve Bang Bong, ami elsőre viccesnek hangzik, de ha lefordítjuk, akkor Bang Bot-ot kapunk, ugyanis a Bong koreaiul botot jelent. A K-Pop első lightsitickjét ki más tervezhette volna meg, mint Korea  divatikonja, GD? Azt hiszem, mondhatom azt, hogy GD nélkül ma nem léteznének a híres-neves K-Pop óceánok, amikre mindenki olyan büszke.

02.: Az első "túlélő műsor"
HyunSeung /ex-BEAST/ is részes volt a túlélő shownak, viszont kiesett.
A BIGBANG megalakulásáról van egy dokumentumfilm, a BIGBANG Documentary. Ebben a dokumentumfilmben az együttes összeállítását és a tagválogatás folyamatát nézhetjük végig, külön érdekesség, hogy SeungRi eredetileg nem lett volna tag, ugyanis a 9. részben kiesett, végül egy második esélyt követően végül mégis a BIGBANG tagjaként debütálhatott.

03.: SeungRi az első maknae
T.O.P és SeungRi neve ugyanaz (SeungHyun), ami miatt gyakornok korukban sokszor keverték őket, ezért az ügynökség alkalmazottai elnevezték őket "Kis SeungHyunnak" és "Nagy SeungHyun", később YG Papa gondolt egyet és SeungRit lemaknaezta. A maknae eredetileg "a családban a legkisebb", Yang HyunSuk ezzel arra akart utalni, hogy a YG Entertainment és a BIGBANG egy második/harmadik család és SeungRi abban a családban a legfiatalabb. Így lett SeungRi az első maknae és így terjedt el a maknae kifejezés a K-Popban.

04.: A BIGBANG az első olyan banda, akik nem ugyanolyan vagy hasonló ruhában dolgoztak
Ha jobban megnézed a Lies előtti időkben valóban nagyon hasonló vagy épp teljesen ugyanolyan ruhákban pózoltak az idolcsapatok tagjai. Ez a tendencia a Lies után változott meg. 

05.: A BIGBANG az első olyan idolcsapat, akik külön YouTube fiókot nyitottak
A BIGBANG hivatalos YouTube fiókját 2005. október 09-én hozták létre.

06.: A K-Pop első minialbuma
A mini album, mint kifejezés jelentése röviden: Kettő vagy három dalt, illetve ezek remixeit tartalmazó lemez. Az Always volt a K-Pop első minialbuma, ami szó szerint meghozta BIGBANG sikerét is és áttörését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése