Koreai LMBTQ+ hírességek - KÉrdekesség

2019. jún. 24.

Koreai LMBTQ+ hírességek

Ebben a cikkben olyan koreai LMBTQ+ személyek szerepelnek, akik nyilvánosan felvállalták szexuális irányultságukat/nemi identitásukat. Egy korábbi cikkemben már részleteztem, hogy ezek a betűk pontosan kit is jelentenek, a cikket ITT érhetitek el.

Ebben a cikkben olyan személyeket fogunk felsorolni, akik NYILVÁNOSAN FELVÁLLALTÁK. Nyilvános vállalásnak számít, ha interjúban, publicisztikában vagy nyilvános közszereplés során LMBTQ+-nek vallotta magát.


01.: Holland - Homoszexuális/Meleg
A média szerint Holland volt az első nyíltan homoszexuális szólista /, ami egy téves állítás./, és talán pont ennek köszönheti nyugaton az óriási hírnevet. Debütáló MV-je, a Neverland a homoszexuális kapcsolat nyílt ábrázolása miatt megkapta a 18-as karikát. Holland profilja oldalunkon is elérhető az alábbi linken: Holland profil.

02.: MRSHLL / Marshall Bang - Homoszexuális/Meleg
MRSHLL volt valójában az első nyíltan meleg előadó, azonban mivel nem valami ismert se ő, se a munkássága, az emberek nem tudják, hogy Ő volt az első koreai előadó, aki bátran kiállt a tömeg elé és bevallotta, hogy a férfiakhoz vonzódik. A Billboard is lehozott egy cikket 2017-ben, amiben MRSHLL életútjáról olvashatunk.

03.: i11evn - Biszexuális
i11evn egy kicsit kilóg a sorból, mert ő egy zenében vallotta be, hogy biszexuális. i11evn alapvetően egy underground rapper, viszont néhány A.R.M.Y ismerheti a nevét, ugyanis egy ideig úgy volt, hogy a BTS eredeti formájában debütált volna a BigHit alatt. Az említett dal a következő: Porn Star (폰스타) ft. Suprema, és elhangzik egy bizonyos mondat, miszerint "Férfi vagy nő, biszexuális vagyok, aki nem diszkriminál.". A netizenek és a közvélemény emiatt a dal miatt i11en-t végérvényesen biszexuálisnak bélyegezte meg.

04.: Choi HanBit (MERCURY) - Transznemű
Mielőtt debütált volna, mint idol Choi HanBit népszerű modell volt Dél-Koreában. A debütáló MV ma már nem elérhető a YouTube-on, viszont spanyol feliratosan megtaláltam. Ha gondoljátok nézzétek meg: MV

05.: Jung DaEun - Transznemű
DaEun egy híres ulzzang, aki a Ulzzang Generation-ban is szerepelt. Fontos kiemelni, hogy DaEun nem műtőtette meg magát, hanem tesztoszteron injekciókat szokott kapni, valamint a Jung DaEun  név se a sajátja, hanem a barátjáé (vagy csak volt barátja, nincsenek erről információm). Sok Monbebe is ismerheti a nevét, ugyanis DaEun WonHo egyik közeli barátja.

06.: Lady - Transznemű
A Lady volt Dél-Korea első transznemű idol bandája! A Lady 2005 és 2007 között volt aktív, amikor az emberek még annyira se voltak elfogadóak, mint manapság, a lányok nem tudtak érvényesülni az iparban. A csapat tagjai: SiNae, Sahara, BiNu és YuNa. Egyik daluk: Lady's Night

07.: Harisu - Transznemű
Harisun már a 90-es években elvégeztek egy nemátalakító műtétet, viszont az eljárás jogi része 2002-ben zárult le. Harisu volt a második dél-koreai, aki hivatalosan is megváltoztatta a nemét. 2001-ben debütált, mint modell és annak ellenére, hogy Dél-Korea milyen konzervatív ország hamar nagy népszerűségre tett szert, még abban az évben debütált, mint színész- és énekesnő. 2007-ben férjhez ment. Debütáló dala: Temptation

08.: Maman - Homoszexuális/Leszbikus
A rendelkezésre álló információink szerint Maman korábbi ügynöksége felbontotta a szerződést, miután Maman coming outolt. Legnagyobb szerencsénkre egy másik ügynökség felkarolta, ahol kiadott egy leszbikus tematikájú MV-t, a Obvious Story-t.

09.: Hong SeokChun - Homoszexuális/Meleg
SeokChun az a híresség, akit ha tényleg támogatod a LMBTQ+ mozgalmat és szereted Koreát kötelező ismerned. SeokChun 1994-ben debütált modellként, azóta számos filmben, sorozatban szerepelt már, két könyvet is kiadott már. Számtalan talkmüsorban szerepelt már 2008-ban egy saját műsora volt Coming Out címmel, ahol homoszexualitással foglalkozó kérdésekkel foglalkoztak. 2002-ben megnyitotta első éttermét Our Place néven, azóta további nyolc éttermet nyitott, 2004-ben a Time magazin Ázsia hősének nevezte ki, a húga válása után örökbe fogadta testvére két gyermekét, 2007-ben megnyitotta Ne2Nom nevű internetes bevásárlóközpontot, és a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem professzora lett. Mindezt úgy, hogy 2000-ben nyíltan felvállalta homoszexualitását, aminek következtében mindenhol elutasították, diszkriminálták. SeokChun kitartásának, mozgalmának és akaraterejének köszönhető az, hogy a mai koreai fiatalok sokkal élfogadóbbak és nyíltabbak az LMBTQ dolgokhoz. Plusz érdekesség: 2018-ban kiderült, hogy NCT TaeYong SeokChun harmad unokatestvére.

10.: Kim Jho GwangSoo - Homoszexuális/Meleg
Kim Jho GwangSoo a férjével. ❤
GwangSoo egy meleg filmrendező, aki több meleg témájú filmet is rendezett, az ő nevéhez fűződik például a BoyLove korean movies such as, Boy Meets Boy, Just Friends?, Love 100º és aTwo Weddings and a Funeral filmek is. Kim Jho GwangSoo 2016. februárjában megházasodott, férjül vette David Kim SeungHwant. Ezzel beírták magukat a koreai történelembe, ugyanis ez az esküvő volt az első homoszexuális esküvő Koreában, azonban a koreai kormány hivatalosan nem ismeri el a házasságot a törvény miatt.

11.: Kim MinSung - Aszexuális
Kilóg egy kicsit, mert nem fekvő, de muszáj volt, mert egyszerűen gyönyörű ez a kép. Háttérképgyanús. 
Talán néhányan ismeritek, korábban a TOPPDOGG tagja volt és HanSol néven volt ismert. MinSung ismert volt arról, hogy támogatja az LMBTQ+-t és az összes szembejövő koreai és angol nyelvű homofób megjegyzésre reagált, ami miatt sok rajongó és netizen azt gondolta MinSung meleg. Azonban 2017-ben Instagramján coming outolt, bevallotta, hogy aszexuális.

12.: SeungHo & B.Nish (ex-D.I.P) - meleg
Seungho és B.Nish egy kicsit kakukktojás, hiszen a pletyka igaz, miszerint melegek, sőt egy insta live-ban jelentették be, hogy évek óta egy párt alkotnak, viszont a média erről a dologról nem számolt be, ahogy a volt ügynökségük sem, ezért raktuk őket ebbe a cikkbe. A saját, publikus Facebook profiljukon is kint van/volt, hogy kapcsolatban vannak/voltak egymással.

13.: HyeongSeong (ex-D.I.P) - biszexuális
Hyeongseong is saját, személyes Facebook profilján számolt be arról, hogy biszexuális, vagyis mindkét nemhez vonzódik, de ahogy Seungho és B.Nish esetében sem kapott igazán média visszhangot és az ügynökség sem tett közé nyilatkozatot.

14.: Som Hein - biszexuális
2019. augusztus 09-én saját Instagram fiókján keresztül coming outolt Hein, akit az Idol Shool nevű túlélő showból ismerhetünk, valamint 2019. májusában szólóban is debütált. Feltöltött egy fényképet az oldalra, majd storyjában megválaszolt néhány a rajongók által feltett kérdésre: Elmondta, hogy nem leszbikus, hanem biszexuális, valamint hogy a barátnőjét Eunbinnek hívják, akinek rövid haja van és most nagyon-nagyon boldogak együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése