5 étel, ami biztos, hogy az összes doramaban feltünik - KÉrdekesség

2019. jún. 8.

5 étel, ami biztos, hogy az összes doramaban feltünik

Mostanában nagyon rákattantam a sorozatokra, legyen szó koreairól vagy amerikairól, s talán pont emiatt kapcsolódik mostanában az összes cikkem sorozatokhoz, színészekhez. Remélem még nem untátok meg a filmes/sorozatos/színészes cikkeket, mert most öt olyan ételt veszünk sorra, amik tuti biztos az összes koreai sorozatban feltűnik. Persze a kosztümös sorozatok nem számítanak, csak hogy tisztázzuk. :P

01.: Ramen
Szinte az összes sorozatban vagy filmben van legalább egy olyan jelenet, amiben a szereplők rament főznek és/vagy esznek. Vagyontól, társadalmi státusztól függetlenül mindenki jóízűen kebelezi be a dobozos rament, amit a sarki kisboltban néhány száz wonért vásárolt meg. A ramen egyébként egy  japán tésztaleves.

02 .: Tteokboki
A tteokboki-ról már olvashattatok egy korábbi cikkünkben, ami a legnépszerűbb street foodokat sorolja fel. A tteokboki egy rizstésztából készült fűszeres snack, amit a koreaiak egyszerűen imádnak.

03. Csirke

Van egyáltalán olyan ember, aki ne szeretné a csirkét? A doramákban nagy valószínűséggel a chimaekkel (csirke és sör) találkozunk, a koreai emberek szeretnek összeülni a barátaikkal és bánatukban/örömükben csirkét enni, amit egy doboz sörrel szoktak leöblíteni. 

04. Soju
A soju Korea legnépszerűbb égetett szeszesitala. Hagyományosan rizsből készül, azonban ismeretesek édesburgonyából, búzából, árpából és tápiókából készített változatok is, azonban mostanában elterjedtek az izésített sojuk (, mint például nálunk a citromos sör) is, ma már többek között ihatunk például málnás, ananászos vagy épp őszibarackos sojut is. 

05. Samgyeopsal

A samgyeopsal az esti iszogatások rendszeres kísérőjévé vált Koreában. Ez az étel lényegében salátalevélbe pakolt sült szalonna. A samgyeopsal elsősorban hasaljából készül, de őszintén szólva bármilyen húsféléből készülhet.

1 megjegyzés: