12 hihetetlen érdekesség, amiről biztos, hogy nem hallottál - KÉrdekesség

2019. jún. 24.

12 hihetetlen érdekesség, amiről biztos, hogy nem hallottál

Nagyon sok olyan dolog van a K-Pop-ban, ami érdekes, megdöbbentő, hihetetlen vagy éppen csodálatos. Most 12 olyan érdekességet szedtem össze nektek, amelyek hihetetlenül hangozhatnak vagy éppen megdöbbentőek lehetnek. 

12. Irene 8 évvel idősebb, mint Yeri (Red Velvet)
Korábban már írtunk arról, hogy mi a maximális, legnagyobb korkülönbség két csapattag között, de sok embert még mindig megdöbbent, hogy a Red Velvet legidősebb és legfiatalabb tagja között 8 év korkülönbség van. Irene 1991-ben született, míg Yeri 1999-ben. 

11. Somin (KARD) és Jeongyeon (TWICE) távoli rokonok
Jeongyeon Somin édesapjának öccsének a feleségének az unokahúga (szerk.megj: ne kérdezzétek ez, hogy derült ki, leírni is kicsit bonyolult volt). Ez teszi őket unokatestvérré egy házasságon keresztül. Nemcsak, hogy mindketten 1996-ban születtek, de Somin és Jeongyeon is nagyon tehetséges.

10. A BLACKPINK ötödik tagja más bandában debütált 
Igen, a BLACKPINK eredetileg öt fővel debütált volna (míg a kezdeti szakaszban 9 fővel számoltak), de egy belső botrány miatt csökkent a létszám négyre. Miyeon /(G)I-DLE/ volt az ötödik tagja a csoportnak, de -a belső források szerint- a randi botránya miatt távoznia kellett a YG Entertainment-től is, egy kis kihagyás után a Cube Entertainment-nél próbált újra szerencsét. A szerencse pedig rámosolygott, hiszen 2018-ban debütálhatott, mint a (G)I-DLE tagja.

9. Taemin (SHINee) még csak 25 éves, de már 11 éve a pályán van
Taemin mindössze 14 éves volt, amikor 2008-ban debütált, mint a SHINee tagja. Ebben az évben ő volt a legfiatalabb előadó, aki debütált egy csapat tagjaként. Taemin 1993. július 18-án született. 

8. Jelenleg a BOYSTORY és a HI CUTIE a két legfiatalabb csapat a K-Pop történelmében
2017. október 12-én debütált a HI CUTIE nevű lánycsapat "Play U" című dalukkal, ekkor a csapat átlagéletkora 12,6 év volt. Míg a BOYSTORY 2018. szeptember 21-én debütált, itt az átlagéletkor 13 év volt. 

7. A Honey Popcorn nevű lánycsapat tagjai egykor mind pornószínésznők voltak
A japán lányokból alkotott csapat tagjai egykor mind pornószínésznők voltak Japánban, illetve az ottani szórakoztatóiparban is szerencsét próbáltak. Yua Mikami korábban a SKE48, Moko Sakura a Bakusute Sotokanda Icchome, míg Miko Matsuda az NMB48 nevű lánycsapat tagja volt. 

6. Park Joon Hyung a legidősebb, aktív K-Pop énekes
A g.o.d vezetője, Park Joon Hyung idén júliusban lesz 50 éves, ezzel ő a legidősebb K-Pop idol, aki a mai napig aktív a zenei színtéren. A mai napig énekel, színészkedik, műsorokban szerepel, aktív a szociális médiában, 2018 júliusában még saját Youtube csatornát is létrehozott Wassup Man néven, ahol Dél-Koreát mutatja be a nézőknek utazásai során.

5. Joo Haknyeon (The Boyz) nagyon gazdag családból származik
A Produce 101 című műsorban láthattuk elsőnek Joo Haknyeon-t, akire már akkor is ráragadt a "farm boy" imázs. Ez nem véletlen, hiszen a szüleinek Jeju-n egy hatalmas farmja van, több ezer állattal, konkrétan sertés hússal kereskednek. Nem ez az egyetlen dolog, hiszen Jeju-n több ingatlanjuk is van saját kézben a farm környékén, ezért a rajongók elnevezték őt a Jeju-i Paris Hilton-nak. 

4. G-Dragon (BIGBANG) összesen 11 évig volt gyakornok
G-Dragon 5 évig volt az SM Entertainment gyakornoka, ahol a táncra specializálódott, de mivel nem debütálhatott, így se ott hagyta az ügynökséget a szerződése lejárta után, és jelentkezett a YG Entertainment-hez. A YG-nél további 6 évig volt gyakornok, mire debütálhatott 2006-ban a BIGBANG tagjaként. Érdekesség, hogy a YG a rapre specializálta át GD-t. 

3. Jihyo (TWICE) 10 évig volt gyakornok
Nemcsak G-Dragon az egyetlen idol, akinek hosszú ideig kellett várnia a debütálására. Jihyo 2005-ben csatlakozott a JYP Entertainment-hez, de csak 2015-ben debütálhatott a TWICE tagjaként. 

2. Nancy ( MOMOLAND) a legtapasztaltabb tag
Nancy a MOMOLAND legfiatalabb tagja, ezért meglepő lehet, hogy mégis ő rendelkezik a legtöbb tapasztalattal a tagok közül. Összesen 6 évig volt gyakornok, ez idő alatt pedig több cameoszerepet is vállalt, szerepelt webdrámákban és egy hip-hop tánccsapat tagja is volt.

1. Minzy (ex-2NE1) egy nagyon népszerű folk táncos unokája
Minzy nagymamája a nagyon népszerű, folk táncos Gong Ok Jin volt. Sajnos, 2012 július 9-én, 81 éves korában elhunyt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése