9 városi legenda a K-Pop világából, amelyek elgondolkodtatnak - KÉrdekesség

2019. máj. 19.

9 városi legenda a K-Pop világából, amelyek elgondolkodtatnak

Nagyon sok pletyka, tagkiválás vagy botrány után mennek a találgatások, hogy vajon mi is állhatott valójában a dolog mögött, hiszen nem mindig tükrözi a valóság azt, amit az ügynökségek nyilatkoznak egy-egy ügyben. Most 9 olyan városi legendát, pletykát hoztam el nektek, amik, vagy elgondolkodtatnak majd titeket, vagy meghökkentek rajta. Lássuk is~. /Természetesen, ezek nagy valószínűséggel pletykák, nem kell feltétlen komolyan venni őket, hogy akkor most ez valójában így is volt, csupán érdekességként hoztam el nektek./

9. Jay Park botránya
Korábban már volt szó arról, hogy Jay Park miért lépett ki a 2PM-ből, és hagyta el a JYP Entertainment-et. Viszont a rajongók a mai napig úgy vélik, hogy jóval nyomosabb indok miatt kellett távoznia, mint a Myspace botrány. A rajongók gondolatai szerint ez egy olyan dolog, amiről a nyilvánosság nem tudhat. Az egyik legelterjedtebb "legenda" szerint, egy nem tervezett terhesség miatt kellett kilépnie a 2PM-ből, s ekkor pont kapóra jött, hogy kirobbant a Myspace miatti botránya. A netizenek szerint Jay Park teherbe ejtette HyunA-t, aki pont akkortájt lépett ki a Wonder Girls-ből egészségügyi okokra hivatkozva. A találgatások szerint az Amerikai Egyesült Államokba utazott abortuszra (szerk.megj.: Dél-Koreában a mai napig tiltott az abortusz, ami ellen manapság küzdenek). Egy másik teória szerint Jay Park-nak viszonya volt J.Y. Park második volt feleségével.  

8. A 7 éves átok
Ha egy banda eléri a hetedik évet pályafutásában, akkor a rajongók nagyon elkezdenek izgulni, hiszen manapság a szerződések javarészt hét évre szólnak, s ilyenkor kezdődnek el a tag kiválások, rosszabbik esetben bekövetkezik a banda feloszlása. Egy városi legenda szerint, ez a hétéves átok miatt van, amit a szerződések hoznak magukkal. Gondoljunk csak a 2NE1-ra, 4Minute-ra, a SISTAR-ra vagy éppen a Wonder Girls-re. 

7. Az SM Entertainment ellopta a TVXQ megtekintéseit?
A mai napig sok netizen azt állítja, hogy az SM Entertainment ellopta, vagy jobban mondva átcsoportosította a TVXQ - "Mirotic" című videoklipjének a megtekintéseit, miután kijött a Girl's Generation-"Gee" című dala. A rajongóknak bizonyítéka van arra, hogy mielőtt  nem jelent meg a lányok klipje a Mirotic 80 millió megtekintéssel büszkélkedhetett, de miután megjelent a Gee ugrásszerűen csökkenni kezdett a megtekintés aránya. A legenda szerint az SM Entertainment ismeretlen okok miatt törölte a Mirotic-ot, majd később újra feltöltötte azt, de a korábbi megtekintések elvesztek. Akkortájt a Gee volt a legnézettebb K-Pop videó, talán pont ennek a lopásnak köszönhetően? Sajnos, ezt már sose tudjuk meg.

 6. Hangeng (ex-Super Junior) maszkja
Még a Super Junior kezdetén volt egy Hangeng nevű, kínai tagja a csapatnak, akinek a nyilvános fellépéseken maszkot kellett viselnie a kérdéses vízuma miatt. Viszont legjobb barátja, Heechul az egyik fellépésen "letépte" róla a maszkot, hogy láthassa őt. Az esetről a videofelvételeket törölték,  megsemmisítettek, mintha nem is létezett volna, nem történt volna meg ez az esemény, de a rajongók a mai napig megosztják a már-már tényleg városi legendának nevezhető történetet. A dolog érdekessége, hogy Hangeng maszkos fellépései az internet eldugott bugyraiban fellelhetők. 

5. Tao (ex-EXO) búcsú szerenádja
Néhány rajongó azt állítja, hogy miután napvilágot látott a hír, miszerint Kris kilép az EXO-ból a csapat próbatermében a nyitott ablakok miatt hallani lehetett, ahogy Tao sír és Wang Leehom-"Kiss You Goodbye" című dalát énekli. A rajongók elmondása szerint még az utcára is kihallatszott a nyitott ablaknak "köszönhetően". A történetről hangfelvétel is készült, viszont a feltöltője törölte azt és a profilját is. Más netizenek szerint valójában a csapat "Christmas Day" című dalát énekelte, hogy Kris maradjon az EXO tagja. 

4. Az f(x) "szelleme"
Sulli-t majdnem sikerült az "A Song For You" című műsorból kivágni, vagy pont ez volt a cél? A mai napig nem tudják a netizenek, hogy miért van az, hogy Sulli hol látszik az epizódban, hol nem. Csupán néha-néha felbukkant, holott végig jelen volt a forgatáson. Néhányan azzal magyarázzák, a dolgot, hogy nem igazán vett részt a beszélgetésben, így csak akkor vágták be, amikor megszólalt. Míg a többi tagot végig mutatja a kamera. Egyesek a kamera rossz szögbeállításával magyarázzák a dolgot. A szerkesztésben is keletkeztek kisebb csúszások, így tényleg olyan, mintha Sulli egy szellem lenne, aki hol van, hol nincs. 

3. Mark (NCT)
Az NCT debütálását megelőző napokban a koreai netizenek körében téma volt, hogy Mark elhagyta Kanadát. A legenda szerint Mark anélkül akart debütálni, hogy szólt volna a szüleinek vagy a barátainak, csupán elhagyta Kanadát, hogy Dél-Koreába utazzon. Állítólag fogalma sem volt a dologról a hozzátartozóinak, ezért azt hitték, hogy Mark eltűnt, vagy még ettől is rosszabb. Mark megerősítette, hogy ez a pletyka hamis, semmi ilyen nem történt, de azóta is kering a neten, és fel-fel bukkan az internet különböző zugaiban. 

2. Taeyeon (Girl's Generation) és Baekhyun (EXO) valójában sose randizott?
A netizenek szerint a két idol kapcsolata csak a Taeyeon-nal kapcsolatos pletykák csillapítására szolgáltak, hiszen akkortájt sokat pletykálták azt, hogy az énekesnő leszbikus. Egy másik teória szerint, azért boronálták össze Taeyeon-t és Baekhyun-t, hogy ezzel leplezzék a Kris körüli botrányt, amit az EXO-ból való kilépése okozott. A dolog érdekessége az, hogy 2012-ben kiszivárgott egy dokumentum, mely elvileg az EXO hosszú távú üzleti terveit tartalmazta, ez a terv pedig magában foglalta a párkapcsolatokat is, mint üzleti tevékenységet. 

1. Nancy (MOMOLAND) politikai nézetei
Egy téves következtetés miatt Nancy-ről a mai napig keringenek olyan pletykák, miszerint a fehér bőrű embereket felsőbbrendűbbnek tartja, mint másokat, illetve, hogy a szülei Donald Trump, a jelenlegi amerikai elnök támogatói. Egy netizen elvileg megtalálta Nancy szüleinek a facebook profilját, aki szomorúan tapasztalta, hogy a szülők Trump követői. Később kiderült, hogy az amerikai házaspár, akikről szó volt valójában nem Nancy szülei, de a mai napig felhasználják ezt az énekesnő ellen. Amikor a MOMOLAND és BLACKPINK rajongói között feszültség keletkezett, mindkét oldalról támadták Nancy-t azzal, hogy "Trump támogatója". 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése