A 12 legőrültebb pletyka, ami valaha is keringett a neten az EXO-ról - KÉrdekesség

2019. márc. 3.

A 12 legőrültebb pletyka, ami valaha is keringett a neten az EXO-ról

Manapság hajlamosak az emberek egy-egy képbe, gifbe vagy akár videóba többet belegondolni a kelleténél, de van olyan eset is, amikor a rajongók fantáziája túl élénk és többet látnak bele a dolgokba, néha viszont szimplán a rossz indulat vezérli az embereket. Ha pedig ezeket összedobjuk megszületnek a legőrültebb pletykák egy-egy együttes életében, aminek hallatán az emberek csak fogják a fejüket és felteszik a "Miért?" vagy "Ezt most miért kellett?" kérdést. Most 12 olyan pletykát szeretnék nektek bemutatni az EXO életéből, melyek hamisak és elég őrültek. /UI: a videókat és gifeket nem igazán raktam be, a böngészők fagyása miatt, viszont ha a linkekre kattintotok a szóban forgó dolgokat megtaláljátok ^^./

1. Suho terrorizálta Kai-t
Egy "Pann" nevű koreai, online közösség mutatta fel "bizonyítékaikat" azzal kapcsolatban, hogy Suho terrorizálja Kai-t (a gifeket itt érhetitek el: 1, 2, 3). A szóban forgó bizonyítékok gif-ek voltak, ahol azt láthattuk, hogy Suho megfogja Kai vállát, mire a fiatalabb ellöki a kezét magáról, vagy megöleli Suho Kai-t, aki kibújik az ölelésből. A harmadik gifen, amit felhoztak példának az látszik, hogy Kai nézi, ahogy Suho üdvözli a rajongókat, majd pedig elfordul és a poszterre mosolyog, nem a kamerába, miközben Sehun-nak utánozza a vezetőt. Viszont, ha jobban megnézzük a kontextusokat, akkor egyértelműen látszik, hogy a két tag csak viccelődött egymással és az egész egy nagy félreértés volt, amit túlzottan is felfújtak a közösség tagjai.  

2. Az EXO tagjai terrorizálták Tao-t
Amikor Tao kilépett az EXO-ból (édesapja hatására), több rajongó képeket és gifeket kezdett el gyűjtögetni arról, hogy a tagok, hogyan "bántották" Tao-t, ezzel indokolva az énekes kilépését a bandából. Az összegyűjtött tartalmakat pedig "bizonyítéknak" tekintették, igazat adva saját maguknak. Viszont, ahogy Suho esetében is valószínűleg szó sincs ilyenről, csupán olyan nézetből mutatták be a képeket, hogy igazukat bizonyítani tudják, illetve csupán csipkelődésről, viccelődésről volt szó, ami legjobb barátoknál is előfordul. A történtek tanulsága viszont, hogy ameddig nem tudjuk következetesen levonni a képek tartalmát, addig ne ítélkezzünk, ezzel pletykákat keltve. /A gifek itt láthatóak: 1, 2, 3, az utólsó kép viszont az EXO Showtime egyik részéből lett kivágva, ahol a tagok játszottak és minden tagot, aki hibázott "megbűntettek", a jó példája annak, hogy háttérismeret nélkül tényleg máshogy lehet látni egy-egy képet./

3. A plasztikai műtétek mellékhatásaitól szenvedett Kai
Szintén a Pann közösség terjesztette Kai-ról azt a pletykát, hogy ismételt szemműtéte volt, aminek a mellék hatásaitól szenvedett, mint szem puffadás vagy véraláfutás. Sokan ezután úgy vélték, hogy Kai plasztikai műtét függő, míg a rajongói kiálltak érte és felvilágosították a netizeneket, hogy mindössze egy szem gyulladásról volt szó, ezért volt duzzadtabb Kai szeme.

4. Suho párkapcsolatban él Nayeon-nal (TWICE)
Nayeon egy műsorban bemutatta rúzsgyűjteményét, de a netizenek ismét szemfülesek voltak és egy répa plüsst véltek felfedezni a lány táskája mellett. Viszont ezt a répa tasakot kifejezetten Suho rajongói készítették az énekest ábárzoló babák számára. A rajongók által készített fan tárgyakat gyakran értékesítik online, vagy eljutattják az adott idolhoz. Ennek eredménye az volt, hogy elkezdődtek a találgatások, hogy valamelyik EXO-L ajándékozta-e a plüsst Nayeon számára, vagy hogy esetleg Suho adta a lány számára ajándékba, mert biztos, hogy akkor együtt vannak. A pletyka hamis volt, a két idol sosem randizott egymással, Nayeon táskája mellett egy egyszerű répa plüss volt /A pletyka alapjai: 1, 2/.

5. D.O-nak párkapcsolata volt Sojin-nal (Girl's Day)
Suho példájához hasonlóan D.O randi "botránya"/"híre" is kamu volt, egy nagyon jó alappal. Sojin feltöltött instagram-ra egy képet az új manikűr-pediküréről, melyen olvasható volt egy olyan felirat, hogy "I <3 DO", mire az EXO fanok támadtak, aminek az lett az eredménye, hogy Sojin priváttá tette a fiókját, hogy több támadás ne érje a félreértés miatt. Viszont ez nem volt elég, néhány netizen Sojin körül egy olyan férfit véltek felfedezni, aki nagyon hasonlított D.O-ra, így ismét beindult a találgatás, hogy a két énekes biztos, hogy együtt van. Viszont -igaz nagyon jó alapot kaptak a netizenek- a hírek ismét kacsának bizonyultak, és a két idol sosem randizott egymással, csak a fanok fantáziája volt túl élénk.

6. Xiumin-nek dupla szemhéj műtétje volt
Xiumin néhány képén a netizenek dupla szemhéjat véltek felfedezni, ami arra a következtetésre juttatta a rajongókat, hogy megműthette a szemét, hiába volt büszke arra az énekes, hogy csak egy szemhéja van mindkét szemén. Viszont műtétről szó sem volt, Xiumin szimplán csak extra fáradt volt, ami a szemein is nagyon látszódott és ezt nézték be a netizenek.

7. D.O-nak párkapcsolata volt Irene-nel (Red Velvet)
A netizeneknek több se kell egy félreérthető képnél, máris elkezdik a fake hírek gyártását. Az egyik SM Town koncerten Irene megcsúszott/majdnem leesett a színpadról, de D.O úriemberként elkapta a lányt a csuklójánál és megtartotta, hogy ne történhessen baleset. Persze, az esetről kép is készült a legjobb pillanatban, ami természetesen kikerült a netre, mire a netizenek és a rajongók egyből ugrottak, hogy hát ha a csuklójánál tartja D.O a lányt, akkor biztos együtt vannak és randizgatnak egymással. Ebben az esetben sem volt szó ilyesmiről, szimplán egy balesetet előzőtt Kyungsoo.

8. Chanyeol és Joy (Red Velvet) párkapcsolatban éltek
Azután a bizonyos koncert után nem csak D.O-t és Irene-t boronálták össze, hanem Chanyeol-t és Joy-t is. Egy netizen szerint a koncert alatt Chanyeol-t látszólag zavarta, ahogy Joy és Heechul (Super Junior) jól szórakoztak együtt. Heechul éppen viccelődött Joy-jal, amikor oda ment hozzájuk Chanyeol. Ez elég volt a netizennek, hogy azt a pletykát keltse, hogy a két idol együtt van... látszólag. A hír persze nem volt igaz, szimplán ismét fel lett fújva egy olyan dolog, amibe többet láttak a kelleténél.

9. Suho apja támogatja a japánokat
Egy netizen internetes hozzászólás formájában tette közzé, hogy szerinte Suho apja "pro-japán" (szerk.megj.: Ha valakire ezt mondják az nagyon negatív dolog Dél-Koreában, mert arra az időre emlékezteti őket, amikor a koreai félsziget Japán gyarmat volt, és ezt a kifejezést a függetlenségi mozgalmak idején használták azokra a koreaiakra, akik támogatták a japánokat és ellenezték a függetlenséget. A kifejezés magyar megfelelője a "hazaáruló" lenne.) Suho édesapja egyetemi tanár, aki emiatt beperelte a szerzőt becsületsértés, rágalmazás miatt. Végül a szerző bocsánatot kért Suho családjától, hogy hamis pletykákat terjesztett.

10. Lay homofób
/A szóban forgó interjú, Lay része 0:57-től kezdődik/
Egy interjú során megkérdezték az EXO tagokat, hogyha lányok lennének, akkor melyik taggal randiznának, mire Lay erre azt felelte, hogy ők "normális férfiak" és a nézőket arra kérte, hogy ne gondoljanak bele többet a válaszokba, ne értsék félre azokat (szerk.megj.: itt a shipek-re gondolt, hiszen amint debütált az EXO megkezdődött a shipnevek kitalálása és a tagok "összepárosítása"). A nézők viszont ezt a mondatát értették félre és olyan bejegyzések, cikkek láttak napvilágot, hogy Lay homofób, pedig szimplán csak rosszul fogalmazott, amit sokan félre értettek és ezt az egy mondatát emelték ki az interjúból, ami nem bizonyít semmit.

11. Lay randizott Lee Soo Man-nal
Ez az a legőrültebb pletyka, amin még én is meglepődtem. Ennek a dolognak semmilyen valóság alapja nem volt, egyszerűen felbukkant a neten, hogy egyesek szerint Lay randizik Lee Soo Man-nal, az SM vezér igazgatójával, ezért becsüli meg őt ennyire és kapott szabad kezet a kínai tevékenységeire.

12. Sehun autó balesetet szenvedett barátnőjével ittas vezetés miatt
Egy netizen azt állította, hogy tanúja volt Sehun autóbalesetének, amit ittas vezetése okozott, s aki mellett barátnője ült. A netizen mindezt videóra vette, amikor a két említett személy kiszállt az autóból megnézni, hogy a másik autó sofőrje jól van-e, aki végül 5000$ kártérítést követelt. Viszont annyira rossz volt a videó minősége, hogy egy férfi és nő sziluettje látszódik rajta mindössze és nem lehet megmondani, hogy tényleg Sehun látható a szóban forgó videón.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése