Minden idők 10 legokosabb idolja - KÉrdekesség

2018. dec. 19.

Minden idők 10 legokosabb idolja

Tudjuk, hogy az idolok nagyon tehetségesek, szépek/helyesek és sokoldalúak, akik akár igazi példaképekké is válhatnak a rajongók szemében. Viszont valószínűleg mind okosak is, de vannak kifejezetten okos idolok, akiknél vagy kész érvek vagy IQ teszt bizonyította ezt. Lássuk a K-Pop világ legokosabb idoljait. 
Wendy (Red Velvet)
A Red Velvet főénekese 12 éves koráig a kandai privát iskolában, a Shattuck-St. Mary-ben tanult, ami Minnesota-ban található. Míg ott tanult ötödik helyezést ért el a matematika versenyeken, később pedig kiváló eredményéért és vezetői képességeiért az USA volt elnökétől Barack Obama-tól kitüntetést is kapott. 
Cha Eun Woo (ASTRO)
Eun Woo a "Problematic Men" című műsorban való szereplése után lett központi téma, hiszen nemcsak tökéletes megjelenéséről tett tanúbizonyságot, de kiderült, hogy az iskolában mintás tanuló, hiszen mindenből ötösre állt akkoriban, de aktívan részt vett az iskolai életben is a szoros menetrendje ellenére. Általános és középiskolás korában több angol versenyen részt vett, aktívan részt vett a vitákban és alkalmassági teszteket értékelt ki. A rajongók és a nézők legnagyobb döbbenetét mégis az okozta, hogy a műsorba meghívott Tyler Rasch-sal milyen könnyedén elbeszélgetett angolul. /Szerk, megj.: Ebben az egyben nem vagyok biztos, de meg nem erősített források szerint az IQ-ja 156-os./
Park Kyung (Block B)
Kyung az “Abnormal Summit" című műsorban sokkolta a nézőket és a részvevőket, amikor elárulta, hogy tagja a Mensa-nak, hiszen magasabb az IQ-ja, mint 156. Kyung azt nyilatkozta, hogy "Mindig is szerettem matematikát tanulni, nagyon kíváncsi voltam és kreatív". 

RM (BTS)
A BTS vezetője nemcsak a koreai nyelvből volt toppon iskolás korában, hanem matematikából, idegennyelvekből és társadalomtudományokból is. Az első TOEIC tesztjén pedig 850 pontot ért el, később 900-at (Szerk. megj.: a 990 pontból), majd pedig anyanyelvi szinten megtanult angolul. A mérések szerint pedig 148-as az IQ-ja, emellett az országos egyetemi felvételi vizsgán a Top 1,3%-ban benne volt. 

Kyuhyun (Super Junior)
Kyuhyun iskolás korában imádta megoldani a különböző matematikai problémákat és több matek versenyen is részt vett, melyből a legrangosabb a "Koreai Matematikai Társaság Olimpiája" volt. Emellett nagyon könnyen és gyorsan elsajátítja az idegen nyelveket.  

Tablo (Epik High)
Tablo elég sok mindenről ismert, de azt már jóval kevesebben tudják, hogy nagyon okos. Az IQ-ja 160-as és a Stanfordi Egyetemen végzett, mely egy elég rangos amerikai felsőoktatási intézmény. A féléveket pedig mindig "A"-s vagy A+-os eredménnyel zárta (Szerk.megj.: ez olyan, mint nálunk a jeles és a kiváló). 

Changmin (TVXQ)
Nemcsak Changmin énekhangja ér el kiváló teljesítményt, de maga Ő is. Max IQ-ja 155-ös (Szerk. megj.: a koreai átlag egyébként 106 IQ) és már a TVXQ korai éveiben az "Arirang International" a legokosabb kpop idolok közé sorolta őt. Emellett folyékonyan beszél angolul és japánul is. Amikor a TVXQ debütált mindössze 9. osztályba járt, jelenleg pedig az Inha Egyetem egyik doktori képzésére jár.
Hani (EXID)
Hani leginkább arról ismert, hogy megmentette az EXID-et a feloszlástól és sikerre juttatta a csapatot. Arról már kevesebben tudnak, hogy 145-ös az IQ-ja, folyékonyan beszél kínaiul, a TOEIC vizsgáján pedig a 990 pontból 900-at ért el, annak ellenére, hogy mindössze két hónapig tanult angolul, az angol nyelvű vizsga előtt, ami miatt jogosan lehet ezen a listán.

Mina (Gugudan)
Fiatal kora ellenére Mina is jogosan került fel a listára, hiszen az IQ-ja 148-as. 

Miryo (Brown Eyed Girl)
Miryo eredetileg abba hagyta a középiskolát, hogy zenei karrierjére tudjon koncentrálni, ami valljuk be nem tűnik egy okos lépésnek de később elvégzett egy GED tesztet, ami által bekerült a Joongang Egyetem-re, mely Dél-Korea egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye. Nemcsak kiváló dalszövegíró és zeneszerző, de ért az IP címek kódolásához, valamint ő birtokolja a Brown Eyed Girl és a Honey Famly szerzői jogait.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése