K-Beauty~Avagy, mindent a 10 lépéses koreai arcápolásról - KÉrdekesség

2018. dec. 5.

K-Beauty~Avagy, mindent a 10 lépéses koreai arcápolásról

A koreai lányok, nők napi szépségápolási rutinja elég összetett. Már kora reggel felkelnek, hogy ápolják a bőrüket, és tökéletes sminket készítsenek. Viszont azon az elven vannak, hogy legalább annyi időt kell a bőrápolással foglalkozni, amennyi időt rászántál a sminkelésre, hogy a felvitt termékeket alaposan ellehessen "távolítani". Talán, ezért nem meglepő, hogy bizony 10 lépéses arcápolási rutint alkalmaznak, hiszen ha fél órát szántál a sminkelésre, akkor legalább ennyi idődnek kell lennie arra is, hogy lemosd a sminked és ápold a bőröd. A tél beköszöntével pedig nem árt nekünk jobban odafigyelni a bőrünkre, de nem is húzom tovább a szót, mit is tartalmaz a 10 lépéses koreai arcápolási rutin? /A lépésekhez természetesen hozzátartozik az is, hogy a megfelelő termékek kiválasztásához ismerned kell a bőrtípusodat, és hogy milyen termékeket részesítesz előnyben./

1. lépés: Olajos lemosó
The Face Shop - Rice Water Brigtht Light Cleansing Oil
A koreai nők alapvetően kétszer "mosnak" arcot, melynek első lépése az olajos lemosó (ennek van egy alternatívája a víz alapú lemosók, ha valakinek a bőrét zsírosítaná az olajos arclemosó). Az első lépés, vagy fázis a smink és egyéb szennyeződések eltávolítása, melyek csak vízzel nagyon nehezen jönnek le. Viszont ezzel nagyon könnyű a bőr tisztítása.  

2. lépés: Habzó/krém állagú lemosó
MISSHA - Super Seed Cleansing Foam
A második lépésnél még mindig a lemosóknál tartunk, hiszen fontos az alapos tisztítás, ezért használnak a koreaiak habzó vagy krém állagú lemosókat (én ide sorolnám a bőrradírozókat is), hogyha véletlen az olajos arctisztító nem vitt le volna minden szennyeződést, akkor másodjára biztos hogy tiszta lesz a bőrünk.  

3. lépés: Toner/tonik
Etude House - Winder Pore Freshner
Az itthon ismert tonik felel meg legjobban talán a koreai tonereknek, hiszen funkciójában ugyan azt szolgálja. Viszont a koreai "tonikok" inkább készülnek természetes anyagokból, mintsem kémiaiakból, hiszen generációk óta fontos a természetes alapanyagok használata. 

4. lépés: Eszencia
Cosrx - Advanced Snail 96 Mucin Powe Essence
Miután alaposan megtisztítottuk arcbőrünket jöhet a következő nagy lépés, a hidratálás. Az eszenciák leginkább krém állagú termékek, melyeknek tényleg csak egy fő funkciója van a hidratálás. Ehhez viszont -ahogy a későbbiekben is olvasható lesz- több terméket is használnak az eszencia mellett, ezek pedig az emulziók, ampullák/szérumok, fátyol maszkok, szemkörnyék ápolók, hidratáló krémek és éjszakai maszkok. Nem csoda, hogy a koreaiaknak tökéletes a bőre.  

5. lépés: Emulzió
Etude House - Moistfull Collagen Emulsion
Az emulzió az esszencia ellentéte, hiszen az emulzió inkább víz/folyadék alapú, mintsem krém állagú. Egyik nagy előnye, hogy nemcsak, hogy remekül hidratál, de maximum fél percen belül beszívja a bőrünk. Ha ez nem lenne elég, ahogy szinte az összes hidratáló termék az emulziók is tartalmaznak feszesítő és fehérítő hatást. 

6. lépés: Ampulla/szérum
Benton - Snail Bee Ultimate Serum
Ezen termékeket olyan összetevőkből állítják össze, mely a legtöbb bőrtípushoz megfelelő -legyen az normál, kombinált, vagy száraz- és még arra is figyelnek, hogy a nők problémáira is választ adjanak. Az ampullák és szérumok nemcsak hidratálnak, de a legtöbbnek fehérítő, ránctalanító és bőr feszesítő hatása is van. 
7. lépés: Fátyol maszk
INNISFREE - Sheet Mask/Fátyol maszk
A fátyol maszkokat szerintem senkinek sem kell bemutatnom, hiszen itthon is kezdenek egyre népszerűbbek lenni csak menjünk végig egy Rossmann vagy DM üzletben elég nagy kínálat ahhoz, hogy kedvünkre (és pénztárcánkhoz mérten) tudjunk válogatni. Általában -ahogy az ampullák és szérumok esetében is- minden fátyol maszk másra jó találhatunk bőrfeszesítő, ránctalanító, hidratáló, fehérítő és akár revitalizáció hatásút is.

8. lépés: Szemkörnyék ápoló
Mizon - Collagen Power Firming Eye Cream
Nemcsak az arcbőrünket kell kifejezetten ápolnunk, hanem a szemkörnyékünket is, hiszen ezen a területen vékonyabb a bőrünk, ezért sokkal hamarabb kiszáradhat és sokkal jobban látszik rajtunk a fáradtság és nyúzottság, emellett hajlamosabb is ez a terület a puffadásra. Érdemes ezért olyan krémet választani, ami hidratálja és táplálja a szemkörnyékünket.

9. lépés: Hidratáló krém
TONYMOLY - The Chok Chok Green Tea Water Cream
Szintén egy olyan termék, ami nem szorul nagy magyarázásra. Most, hogy beköszöntött a hideg idő bőrünknek még jobban esik egy kis hidratálás, ha máskor nincs időnk legalább esténként, lefekvés előtt. 
10. lépés: Fényvédő/Éjszakai maszk 
TooCoolForSchool - Pumpkin Sleeping Pack
A fényvédők úgy összességében virágkorukat élik Ázsiában, hiszen ott elég magas az UV sugárzás. Fényvédőt lehet kapni külön (leginkább 50+-ost használnak) is, de általában a CC vagy BB krémek alapból tartalmaznak naptejet/fényvédőt, ami 20+-nál kezdődik. Viszont ezt leginkább akkor használják, amikor bejön a nagyon jó idő. A másik dolog, amit nagyon használnak az éjszakai vagy alvó maszkok, melyek gél vagy krém állagú termékek, és talán a lusták kedvenc arcápolási terméke, hiszen este csak fel kell kenni, reggel amikor felkelünk pedig langyos vízzel lemosni és reggel ennek köszönhetően baba popsi puhaságú és simaságú arccal ébredünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése