8 ok, amiért nagyon hiányzik Jonghyun - KÉrdekesség

2018. dec. 18.

8 ok, amiért nagyon hiányzik Jonghyun

Jonghyun egy nagyon tehetséges és sokoldalú művész volt, aki nagy hatással volt a családjára, barátaira, a szórakoztatóiparra és a rajongóira, ezért elhoztam nektek 8 okot, ami miatt nagyon hiányzik nekünk.

1. Az ösztönzései
Az első és legfontosabb ok, hogy mindig inspirálta, s motiválta a rajongóit álmaik elérésében, emellett sok ember életébe hozott fényt a zenéje, valamint a szórakoztatóipar egy olyan alakja volt, aki kimert állni a véleménye mellett. Bátorította, buzdította az embereket álmaik elérésében és a "fény" megtalálásában. 

2. A zenéje
Sose senki sem fogja elfelejteni a zenei tehetségét, hiszen maradandót alkotott. A gyönyörű hangja egyformán átadta a boldogságot és a fájdalom érzését is. A dalszövegei pedig különleges jelentéssel bírtak (bírnak), mindig olvashattunk a sorok mögött egy kisebb történetet kapva, illetve sose félt új stílusokkal kísérletezni. Dalaival pedig megérintette az emberek szívét. Szövegeihez a tapasztalataiból és a mindennapi életből merített ihletet, amit szerencsére megosztott a világgal.

3. A jósága
Jonghyun mindig gondolt másokra. A busan-i rendőrséggel közösen részt vett egy gyermekbántalmazás elleni kampányban. 2015-ben pedig részt vett az UNICEF kampányában is, ami a nepáli földrengés után segítette az ott élő gyermekeket. Emellett Jonghyun-nal (CNBLUE) közösen csatlakozott az "Ice Bucket Challenge"-hez, harcolva az ALS-szel (amiotrófiás laterálszklerózis). A Sewol kompkatasztrófa áldozatainak és családjaiknak küldte a támogatását, szeretetét és a részvétét, miközben ösztönözte a rajongóit, hogy ők is tegyék ugyan ezt. "Sosem beszéltem vagy találkoztam ezekkel a gyerekekkel, de a szívem még mindig fáj és üresnek érzem. Ezek a gyerekek ugyan azt a levegőt lélegezték, mint mi. Ezt nem szabad elfelejtenünk a jövőre nézve, legalább ezekért a gyerekekért ne, akiket hátrahagytak." - Jonghyun 

4. A mosolya
Sok rajongó nyilatkozta, hogy Jonghyun ragyogó mosolya a legsötétebb időszakjukban is boldogsággal töltötte el őket, így tovább tudtak mosolyogni ők is. 

5. A tehetsége
Jonghyun nemcsak egy énekes volt, hanem dalszövegíró, producer és zeneszerző is, akit sokszor ajánlottak másoknak is. Ő írta Lee Hi "Breath" című dalát is, ami az első közreműködés volt az SM és a YG Entertainment között. Emellett DJ is volt, három évig vezette "Blue Night" című rádióműsorát, amiben  elárulta, hogy sok rajongó története/a rajongókkal való kapcsolata is inspirálta őt dalszövegeinek megírásában. Író is volt, saját történetét egészen 2015-ig egy könyvben jelentette meg. 

6. Úttörő volt
Nagyon sok minden mellett kiállt, elsők között is. Nyíltan támogatta az LMBT+ közösséget és jogaikat annak ellenére, hogy emiatt támadások érték, hiszen Dél-Koreában a mai napig nem elfogadott dolog. 2013-ban egy kézzel írt plakátot készített, amiben támogatta a közösség jogait és megosztotta ezt Twitter fiókján, ezzel az üzenettel: "Támogatlak téged, miközben felszólalok a különbözőségről, hiszen nem vagy rossz ember. Nem hiszem, hogy te az a tipikus ember vagy, akinek szüksége van a vigasztalásra vagy az aggódásra, mert tudom, hogy erős vagy."

Emellett bátorította az embereket, hogy legyenek politikailag aktívak és merjenek felszólalni a társadalmi megkülönböztetés ellen. Kifejezte csalódását a koreai kormány iránt, amikor a nyilvános rádiókban nyomást gyakoroltak Japánra egy történelmi esemény miatt. "Minden március 1-én nem gondolok másra, mint azokra a nagymamákra, akik nehéz helyzetbe kerültek, mert a japánok által kéjnők lettek. Bármi is legyen a japán kormány álláspontja, kíváncsi vagyok, hogy a kormányunk valóban akar-e ezzel a kérdéssel, igazából foglalkozni."

7. A barátsága 
Egy nagy barát volt mindenki számára. Úgy tekintett a SHINee tagjaira, mintha a saját testvérei lennének. Ő, a többi taggal együtt mindig elkísérték Taemin-t az iskolába, hogy elkerüljék azt, hogy a maknae-t terrorizálják, vagy amikor az egyik előadás során Minho mikrofonja tönkrement, nem habozott oda adni neki a sajátját. Nemcsak az SM, de más ügynökség előadóival se félt szoros barátságot kötni.

8. Az Ő története
Mindig kész volt megmutatni magából egy kicsit a világnak. Akár a zenéje, akár a könyve révén, de megosztotta azokat a dolgokat, amiktől boldognak érezte magát, vagy éppen elárult egy apró részletet a küzdelmeiről. Azon kevés idolok közé tartozott, aki nem félt beszélni arról, hogy őt is zaklatták az iskolában, vagy hogy a debütálása előtt bizony randizott. Ő volt az iparág egyik legjelentősebb idolja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése