10 dal, amiről nem tudtad, hogy Jonghyun írta a dalszövegét - KÉrdekesség

2018. dec. 18.

10 dal, amiről nem tudtad, hogy Jonghyun írta a dalszövegét

Jonghyun nemcsak remek énekes volt, de többek között producer, zeneszerző és dalszövegíró is. Pályafutása során kb. 74 dalt írt önmaga vagy segédkezett benne. Most 10 olyan dalt hoztam el nektek, amelyekről lehet, hogy nem tudtad, hogy Ő írta a szövegét. /A dalok elérhetőek, ha a címre léptek, hogy ne terhelje le a böngészőket a cikk, nem raktam be videót!/

SHINee - Juliette
Igaz, ez a dal szinte a pályafutásuk elején íródott, s amelyben még Minho is segédkezett neki, valamint ekkor még nem ült be a produceri székbe, de mégse annyira közismert, hogy bizony Jonghyun is nagyban kivette a részét ezen szerelmes dal megírásában, mely a"Rómeó és Júlia" történetét dolgozza fel.
SHINee - Obsession
Az "Obsession" is egy olyan dal, amelyet Minho-val közösen írtak, a rajongók pedig imádták azt a sötét hangzást, amelyet a dal adott. A dal egy szomorú emberről szól, aki bánja, hogy elvesztette a szerelmét, s megszállottan/rögeszmésen követi egykori kedvesét. 

SHINee - Alarm Clock
Ez a komor, szomorú dal a SHINee "Sherlock" című albumán található, (Szerk. megj.: egyébként a rajongók egyik kedvenc száma az albumról) és ey férfiről szól, aki tagadja szerelme elvesztését. A férfi csak azt akarja, hogy felébressze az ébresztőórája és, hogy végre elfelejtse elvesztett szerelmét. A dalszöveget ismét Minho-val közösen írta Jonghyun.

IU (ft. Jonghyun) - A Gloomy Clock
Ez volt az első dala Jonghyun-nak, aminek a dalszövegét nemcsak, hogy egyedül írta, de a produceri és a zeneszerzői munka is a sajátja volt. IU-val közösen arról énekelnek, hogy minden ok nélkül szomorúak és komorak. IU később elárulta, hogy eredetileg a dalt Jonghyun magának szánta, de amikor először hallotta ezt a dalt kérte, hogy adja el neki a dalt.

Son Dam Bi - Red Candle
Son Dam Bi egy digitális kislemezén jelent meg a "Red Candle" című dala, amelyet Jonghyun írt és komponált egyedül. A "Red Candle" is az érzelmekről, s azok mélységeiről szól. Dam Bi mély hangja és a gitár játék együtt különösen melankolikus érzetet ad a dalnak.

EXO - Playboy
Jonghyun ezt a dalt az EXO-nak szánta s az "EXODUS" című albumjukon meg is jelent. Ez a dal is a szerelmet állítja középpontja, hiszen a szám egy szerelmes pár tiltott szerelméről szól, akiknek a viszonyáról senki sem tudhat. Az ének, a rap és a zene tökéletesen illeszkedik a '90-as évek groove stílusához.
SHINee - View
Amikor a SHINee 2015-ben visszatért a "View" című dalukkal a rajongók imádták azt, s magát az albumot -mely "Odd" címmel jelent meg- és annak minőségét. Ám, alig vették észre, hogy bizony a címadó dalt, a "View"-t Jonghyun-nak köszönhettük. 

Taemin (ft. Kai) - Pretty Boy
Jonghyun Taemin szinte összes lemezére írt egy-két dalt, ez alól debütáló kislemeze sem volt kivétel, mely 2014-ben jelent meg "Ace" címmel, s ezen található a "Pretty Boy" is, melyet Taemin Kai-jal (EXO) énekelt fel. 
SHINee - Symptoms
Ez a gyönyörű slow jam dal a SHINee 2013-ban megjelent "Everybody" című kislemezén található, s szintén csak kevesebben tudják, hogy ez a dal is Jonghyun-nak köszönhető, hiába a rajongók másik nagy kedvence volt a lemezről a "Symptoms".

Lim Kim - No More
Lim Kim "No More" című dala 2015-ben jelent meg "Simple Mind" című albumán. A dal érdekessége, hogy nemcsak, hogy Jonghyun írta a dalszöveget, de mindenért ő volt a felelős kezdve a háttérzenétől a produceri dolgokig. Emellett a dalban, akit hallhatunk fütyülni és háttérénekben az szintén Jonghyun volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése