Minden idők legjobb debütálásai, amire biztos, emlékezni fogunk - KÉrdekesség

2018. nov. 2.

Minden idők legjobb debütálásai, amire biztos, emlékezni fogunk

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy banda debütálásánál nagyon fontos az, hogy mekkorát szól, hiszen a debütáló dal a legmeghatározóbb egy banda életében (leszámítva az első comeback-et). Ha egy debütálás jól sikerül, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy az adott csapat a későbbiekben is népszerű és ismert lesz /az ügynökség marketing stratégiája mellett/.

Most olyan debütáló dalokat mutatok be nektek, amelyek nagyon népszerűek voltak és biztos, hogy a mai napig is emlékszünk rájuk. /Hogy eljussatok az adott dalhoz, katt a dal címére és oda visz a link. Azért nem rakok be klipet a bejegyzésbe, hogy ne legyenek leterhelve a böngészők./

Girl's Generation - "Into The New World"
A Girl's Generation debütáló dala egyesek szerint legendás, míg mások szerint a tinédzser lányok himnusza lehetne. Maga a dal megmutatta a lányok lenyűgöző ének- és tánctudását. Emellett már ez a dal meghozta a lányok első díját egy zenei műsorban. Ha ez nem lenne elég több slágerlistán is a csúcsra kerültek, ezzel megalapozva a későbbi sikereiket és egy új alapot adtak a későbbi lánybandákhoz a sikereikkel. 

BLACKPINK - "Whistle" és "BOOMBAYAH"
A Girl's Generation szintjét egyedül a BLACKPINK tudta hozni, ami a debütálást illeti. A BLACKPINK 2016. augusztus 8-án debütált "BOOMBAYAH" és "Whistle" című dalukkal. A dalok azonnal sikert arattak és a debütálásukat követően máris díjakat zsebeltek be különböző zenei műsorokban. A "BOOMBAYAH" annyira népszerű lett, hogy egyből felkerült a "Billboard World Digital Songs" listájára, és az egyik legtöbb megtekintéssel bíró debütáló MV lett. Ha ez még mindig nem lenne elég szinte az összes koreai slágerlista élére kerültek és még az Egyesült Királyság "Offical Singles Chart Top 40" listára is felkerültek.  

SHINee - "Replay"
A SHINee 2008-ban debütált "Replay" című dalukkal. Már maga a videoklip megmutatta, hogy a srácok ki fognak tűnni a tömegből a tehetségükkel. Kiváló táncmozdulatok, gyönyörű ének és fülbemászó dalszöveg. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a "Replay" igazán népszerű legyen, s ez még nem minden. A koreai fiatalok a csapat stílusát, öltözködését csak "SHINee Trend"-ként emlegették. 

2NE1 - "Fire"
A 2NE1 történetéhez hozzátartozik, hogy mielőtt debütáltak két kislemezt is kidobtak a piacra, de ezeket sose promótálták. Így mondhatjuk azt, hogy igazán a "Fire" című dalukkal debütáltak, mely egyből óriási sikert aratott, így igazán nem is volt szükség arra a két kislemezre. A dal hip-hop és reggae keveréke egyből vonzotta a rajongókat, így nem meglepő, hogy már az első huszénnégy órában közel egy millió megtekintést kapott a Youtube-n. A debütálás pedig teljesen meghozta a sikert, hiszen több díjat is nyertek Cyworld Digital Music Awards-on elhozták a  "Top Selling Artist" és a "Best Rookie Group" díjakat és a Bonsang Awards-on is díjakat zsebeltek be.

EXO - "MAMA"
Az SM Entertainment nagyobb projektjei talán az EXO-val kezdődtek, hiszen nagyon sokáig mutatták be a tagokat a legkülönfélébb módon mielőtt ténylegese debütált volna az EXO-K és EXO-M. Nos, az ügynökség próbálkozásai bejöttek, hiszen nagyot kaszáltak a csapat tényleges debütálásával. Az EXO-K a "MAMA" című dallal egyből a Gaon Chart első helyére küzdötte fel magát, illetve szerepelt a kislemezük a Billboard World Album listáján is, itt a nyolcadik helyet tudhatták magukénak. Az EXO-M pedig a kínai Sina Album slágerlistán a második helyet zsebelte be és a zene forgalmazó oldalakon az első helyet szerezték meg.

Red Velvet - "Happiness"
A kezdeti nehézségek ellenére a Red Velvet debütáló dala, a "Happiness" igazi siker lett. Lehet, a kezdeti botrány miatt, de az első huszonnégy órában kicsit több, mint két millióan nézték meg a videoklipet -vagyis az MV javított változatát. Mindenesetre a lányok berobbantak a köztudatban és azóta is az egyik legnépszerűbb lánycsapat mind Dél-Koreában, mind világszerte. Azóta pedig egy taggal bővültek, hiszen eredetileg négyen debütáltak. 

TWICE - "Like Ohh-Ahh"
A TWICE tagjait a SIXTEEN című műsorban válogatta össze a JYP a nézők szavazatai alapján, így a kezdeti siker már eleve adott volt, hiszen a túlélő show keretei között megismerhettük a lányokat. Emiatt nem meglepő, hogy a "Like Ohh-Ahh" című debütáló daluk beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A tagok szépek, tehetségesek, a videoklip látványvilága magával ragadó, míg a dal fülbemászó. Annyira népszerű lett a "Like Ohh-Ahh", hogy ez lett az első olyan K-Pop debütáló videoklip, ami elérte a száz milliós nézettséget a Youtube-n. 

A GOT7 eredetileg egy hip-hop formációnak volt tervezve, ám, ahogy lenni szokás hamar koncepciót váltottak. Ennek ellenére a "Girl Girls Girls" egy fülbemászó dal lett, ami megalapozta a csapat sikereit. A "Got It?" című kislemezük a Gaon Chart második helyére küzdötte fel magát, míg az első helyet szerezte meg a Billboard World Album slágerlistáján. A debütáló MV emellett elég egyedi lett, hiszen a táncmozdulatokat keverték martial arts mozdulatokkal is Jackson és Mark jóvoltából. Nos, nem meglepő, hogy még 2014-ben debütáltak Japánban is, ahol szintén sikereket értek el.

Miss A - "Bad Girl, Good Girl"
A Miss A debütáló dala a "Bad Girl, Good Girl" a mai napig ikonikusnak számít, hiszen egyből sikert arattak vele -még ha a lányok konkrétan utálták a saját debütáló dalukat. A legkülönfélébb zenei ranglistákon gyorsan az első helyre kerültek, mely nemcsak a dalnak, de a lenyűgöző ének- és tánctudásuknak is köszönhető volt. 

B.A.P - "Warrior"
A B.A.P esetében nemcsak a mindenki szőke koncepcióval kerültek a köztudatban, hanem erős debütáló dalukkal is. A "Warrior" egy különösen erős dal lett, egyedi hangzással és látványvilággal. Igaz, elég kis ügynökségnél debütáltak, így nálunk a tízezer eladott példány két nap után a kislemezből elég jónak számított. Nem beszélve arról, hogy a Billboard World Album listáján a tizedik helyet tudhatták magukénak.

MAMAMOO - "Mr. Ambiguous
A MAMAMOO 2014-ben debütált és még ha debütáló daluk a "Mr.Ambiguous" nem nyűgözte le elsőnek a koreai közönséget, mégis az egyik legerősebb debütálásnak nevezhető. Nemcsak a lányok stílusa miatt, hanem mert a koreai zenei kritikusokat egyenesen megvette a dal és szinte csak pozitív visszajelzéseket adtak a dalról a MAMAMOO tagjainak. 

SEVENTEEN - "Adore U"
Mondhatni, a SEVENTEEN is egy kis ügynökség alatt debütált, ennek ellenére az "Adore U" elég népszerű lett. A dalt három tag Woozi, Vernon és S.Coups írta Bumzu közreműködésével, míg a dal koreográfiáját Woozi készítette, így mondhatni, hogy a tagok szíve-lelke teljesen benne volt a debütálásukban. Emellett az első pár napban harmincnyolcezer példányban kelt el, és a Billboard US World listáján a tizenharmadik helyet foglalták el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése