Koreográfusok nyomában ~ Keone Madrid - KÉrdekesség

2018. nov. 8.

Koreográfusok nyomában ~ Keone Madrid

Folytatódik új rovatunk a koreográfusok nyomában, hiszen nagyon népszerű volt a Kyle Hanagami-ról szóló cikk. Emiatt egy újabb koreográfust fogok nektek bemutatni, aki nem más mint Keone Madrid, majd pedig a cikk végén olvashattok az általa készített K-Pop koreográfiákról. 
Keone 1988. június 30-án született San Diego-ban (USA). Táncos pályafutását szülővárosában kezdte 15 éves korában. Olyan tánccsapatok tagja volt, mint a "Future Shock San Diego", "Culture Shock San Diego", és a "Formality". Évekkel később bebiztosította helyét a táncosok világában. 2012-ben például a Hyundai egyik reklámjában mutathatta meg tánctudását (feleségével együtt), ami miatt még az "Ellen Degeneres" című műsorba is meghívták. Nem sokkal később a " Choreo Cookies" nevű tánccsapat vezetője és táncosa lett. 2014-ben indultak a "World Of Dance" nevű versenyen, ahol az első helyet szerezték meg maguknak. 2016 óta pedig gyerekkori barátjának, Vinh Nguyen-nek köszönhetően csatlakozott a "Kinjaz" nevű tánccsapathoz. 

Tánctanárként pedig beutazta az egész világot előadásokat tartva, vagy éppen valaki személyi tánctanáraként. Ezen utazásai során találkozott későbbi partnerével, majd pedig feleségével Mariel Martin-nal (Mari).
Keone a BTS tagjaival
Feleségével együtt egy Youtube csatornát indítottak, ahol táncoktatást tartanak. Ennek az volt az előzménye, hogy Justin Bieber "Love Yourself" című dalánál háttértáncosok voltak, és akkora rajongói táborra tettek szert ezáltal, hogy az emberek sokkal többet szerették volna őket látni.

Így nem meglepő, hogy Keone nagy népszerűségnek örvend, olyan előadókkal dolgozott együtt többször is, mint Taeyang (BIGBANG), Jasmine Villegas, Jennifer Lopez, Ne-Yo, Derek Hough vagy Kim Hyun-Joong. Nem mellesleg munkájának köszönhetően, több K-Pop idollal is barátságot kötött, min N (VIXX) vagy a BTS tagjai, akikkel kölcsönösen támogatják egymást. 2017-ben pedig feleségével szerepeltek a "World of Dance" nevű táncműsorban, amiben egészen a döntőig jutottak. /Akit érdekel az egyik fellépésük a műsorban ITT elérhető./ 

Most pedig nézzük, hogy a K-Pop világából, milyen dalok koreográfiáját köszönhetjük neki. /Ismét katt a dal címére, hogy elvigyen a link a tánc verzióhoz, vagy egy fellépéshez./
2NE1 - Clap Your Hands (2010)

B1A4 - What's Happening (2013)

2PM - A.D.T.O.Y. (2013)

Troublemaker - Now (2013)

BTS - Dope (2015)

GOT7 - Just Right (2015)

MONSTA X - Rush (2015)

VIXX - Fantasy (2016)

BTS - Not Today (2017)

VIXX - Shangri La (2017)

Feleségével, Mari-val közösen készítették az alábbi dalok koreográfiáját.
Henry - Trap (2013)

GOT7 - A (2014)

B.A.P - Young, Wild & Free (2015)

BTS - Fire (2016)

GOT7 - Never Ever (2017)

1 megjegyzés: