Szólóénekesek, akik kinyíltak mióta elhagyták csapatukat - KÉrdekesség

2018. okt. 10.

Szólóénekesek, akik kinyíltak mióta elhagyták csapatukat

Sajnos egy banda életében bekövetkezik az a pont, amikor az egyik tag kilép a csapatból és ott hagyja az ügynökséget. Előfordul az is, hogy az adott banda valami ok miatt feloszlik és a tagok más irányba mennek, de az is előfordulhat, hogy valakit egy botrány miatt kiraknak a csapatából és máshol, máshogy kell folytatnia a karrierjét. Most néhány szólóénekest mutatok be nektek, akik kivirágoztak azóta, hogy (valamilyen oknál fogva) elhagyták a csapatukat. 

Lee Hyori
Eredetileg a legendás lánycsapat, a Fin.K.L (1998-2002, 2005) tagja volt, ahol a főénekes szerepét töltötte be. Első szólóalbumát 2003 augusztusában adta ki "10 Minutes" címmel. Manapság pedig az egyik legnépszerűbb szólóénekesnő Dél-Koreában, leginkább extravagáns stílusa és különleges hangja miatt. Nemcsak szólóénekesként legendás, de több műsorban is szerepelt már, mint a "Family Outing", "Running Man" és saját valóságshow-ja a "Hyori's Bed and Breakfast" is népszerűvé tette. Emellett nem csak énekesnő, hanem színésznő, producer, televíziós műsorvezető, vállalkozás vezető és aktivista is, aki több állatvédő projektben is részt vett.  

CL
CL-t azt hiszem nem kell bemutatnom, hiszen 2009-ben debütált a szintén legendás 2NE1 nevű lánycsapatban, emellett egyik becenevén a "baddest female" is elég ismert. Nemcsak történelmet írt a K-Popban a csapatával, de nagy vezető is volt, illetve több befolyásos művésszel is, mint G-Dragon vagy Teddy Park együttműködött. Emellett CL dalszövegeket írt és komponált is. Ha ez még mindig nem volt elég több, amerikai nagy névvel is együtt dolgozott, mint Diplo, Riff Raff, OG Maco és Lil Yachty -a pletykák pedig azt rebesgetik, hogy összefog állni a Black Eyed Peas-szal. Azt tudtátok, hogy kiadott egy kislemezt az "Én Kicsi Pónim" című meséhez is? Viszont a 2NE1 végül 2016-ban feloszlott, de CL azóta is keményen dolgozik és próbál visszatérni, még egy önálló amerikai albumról is szó volt. Legutoljára a 2018-as PyeongChang-i Téli Olimpia záró ceremóniáján láthattuk fellépni.
  
Minzy
Szintén a 2NE1 nevű lánycsapatban debütált 2009-ben, és a K-Pop történelem egyik legismertebb maknae-ja volt. Nemcsak szép, de tehetséges és egy olyan példakép, akire fel lehet nézni. Nemcsak ének- és tánctudásával tűnt ki, de a rappelésben is kitűnt. Miután 2016-ban kilépett a csapatából, saját útra lépett, felépítve szólókarrierjét. Még ez évben aláírta a szerződést a The Music Works nevű ügynökségnél, és végül 2017. április 17-én debütált "Ninano" című kislemezével. Emellett továbbra is tagja a Millennium Dance Academy-nek.  

Hyorin
Hyorin már gyerekkora óta benne van a szórakoztatóiparban. Kezdetben a JYP Entertainment gyakornoka volt és tagja volt egy lánycsapatnak, ami azelőtt feloszlott, hogy tényleges debütálásra került volna sor. Hyorin végül a Starship Entertainment-höz került, és 2010-ben debütált a SISTAR tagjaként. Szóló énekesnőként akkor tett szert nagy sikerre, amikor a "Dream Knight 2" betétdalait felénekelte, illetve amikor fellépett a MAMA-n Stevie Wonder-rel. Azt hiszem elmondható, hogy Hyorin is az egyik legbefolyásosabb női kpop idolok csoportját erősíti. 2017-ben amikor feloszlott a SISTAR elhagyta ügynökségét, hogy saját vállalatot alapítson, melynek neve Bridʒ lett. Azóta elismert R&B énekesnő lett.

Gary
Rapper, dalszerző, producer, lemezkiadó, vállalkozó és televíziós személyiség Gary, aki 1999-ben debütált a Leessang nevű hip hop duóban. A csapat képes volt több hit lemezt készíteni, ami akkor nagy népszerűségnek örvendett. Szólólemezére és szóló debütálására azonban egészen 2014-ig kellett várni, ekkor jelent meg "Mr.Gae" nevű kislemeze. Olyan nagy nevekkel dolgozott együtt eddig, mint Koonta, Deepflow, Skull, Jay Park, DJ Pumkin és Park Myung Ho. A Leessang végül 2017-ben feloszlott Gary pedig folytatta szólókarrierjének egyengetését és a célja, hogy zenéjével szórakoztasson.

HyunA
A K-Pop egyik Királynője HyunA, aki szintén már gyerekkora óta benne van a szórakoztatóiparban. Kezdetben a JYP Entertainment gyakornoka, később a Wonder Girl's tagja volt, de egészségügyi okok miatt elkellet hagynia, mind a csapatot, mind az ügynökséget. 2009-ben végül a Cube Entertainment szárnyai alatt debütáló 4Minute tagja lett. Még ebben az évben debütált szóló énekesnőként "Bubble Pop" kislemezével. Az is tény volt, hogy sokkal népszerűbbek voltak a szóló lemezei, mint a 4Minute-é összességében, így nem meglepő, hogy végül 2016-ban feloszlottak. HyunA a Cube alatt maradt, tovább folytatva szólókarrierjét. Tagja volt még a "Trouble Maker" duónak, valamint a "Triple H" nevű triónak. Jelenleg inaktív a Cube által, mert E'Dawn-nal (PENTAGON) együtt van.

Jay Park
Jay Park Seattle-ben (Washington) élt és nevelkedett, majd pedig a JYP Entertainment gyakornoka volt, később a 2PM nevű fiúcsapatban debütált, ám egy botrány miatt közös megegyezés alapján kilépett mind az ügynökségétől, mind a csapatából. A szitkozódás és a netizenek kavarása szerencsére nem szakította ketté Jay karrierjét. 2010-2011 között fotózással és lemezkészítéssel foglalkozott, később pedig saját ügynökségeket alapított AOMG és H1GHR Music néven. Ha ez nem volna elég egy szerződést írt alá az Egyesült Államokban a ay-Z's Roc Nation-nél.

Sunmi
Sunmi 2007-ben debütált a mára már legendásnak számító Wonder Girls nevű lánybandában, viszont 2010-ben úgy döntött, elhagyja csapatát, hogy tanulmányaira koncentrálhasson. Három év hiátust követően, szólóénekesként tért vissza, ikonikus "24 Hours" dalával, ami a Gaon Digital Chart-on a második helyig küzdötte fel magát! 2015-ben ismét a Wonder Girls tagjaként lépett a színpadra, viszont a rajongók nagy bánatára a Wonder Girls 2017-ben hivatalosan is feloszlott, miután Sunmi és Yeeun nem hosszabbította meg a szerződésüket. Sunmi mára az egyik legikonikusabb, legnépszerűbb szólóelőadóként ismert. Jelenleg a MakeUs Entertainment alatt tevékenykedik.

Jessica
Jessicát sokan a Girls' Generation jég hercegnőjeként ismerték. A Girls' Generation 2007-ben debütált az SM Entertainment alatt, a csapat rövid időn belül órási népszerűségre tett szert, Dél-Korea legkedveltebb lánybandájaként emlegették. Viszont miután Jessica konfliktusba került az ügynökséggel kénytelen volt elhagyni az entertainmentet, vele együtt a Girls' Generation-t is. A kiválást követően megalapította saját divatházát, a Blanc&Eclare-t. A Coridel Entertainment alatt továbbra is add ki albumokat, MV-ket.

Kim Chung Ha
Chungha Dallasban, Texas államban nevelkedett. Egy alkalommal felvételizett a YG Entertainmenthez, azonban nem járt sikerrel, így került a JYP-hez, ahol mint gyakornok volt jelen. Óriási áttörés volt számára a Produce 101-ban való szereplés, majd az I.O.I. Az I.O.I egy ideiglenes banda volt ezért, 2017-ben fel is bomlott. Az I.O.I felbomlását követően sikeres szólókarrierbe kezdett. Jelenleg az MNH Entertainment alatt próbálgatja a szárnyait. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése