Koreográfusok nyomában ~ Kyle Hanagami - KÉrdekesség

2018. okt. 28.

Koreográfusok nyomában ~ Kyle Hanagami

Korábban már hoztam néhány érdekes dolgot a háttér személyzetről /ha még nem olvastátok azt a cikket akkor ITT tudjátok megtenni/, s azután felmerült az igény arra, hogy hozhatnék több dolgot is, ami az ő munkájukkal kapcsolatos. Egy Youtube videónak köszönhetően találtam is anyagot ehhez a témához, és úgy gondoltam, hogy bemutatok nektek néhány koreográfust, hiszen nélkülük nem lenne egy-egy dalhoz tánc se, szükséges valaki, aki koreográfiát készít. Nos, az első személy, akit "bemutatok" nektek Kyle Hanagami lesz. 
Kyle 1986. július 21-én született Los Angeles-ben (USA). A 2000-es évek közepén kezdett el táncpedagógusként dolgozni, s ekkor még nem gondolta, hogy világszerte elismert koreográfus/tánctanár lesz. Azóta pedig együtt dolgozott az "X Factor", a "Sing Your Face Off" versenyzőivel és stábjával, valamint a "How to Rock" című sorozathoz is készített koreográfiákat, aminek részletei vírusként terjedtek el a Youtube-n. Ha ez nem lett volna elég még a "Fanta" reklámjaihoz is készített koreográfiákat. 

Los Angeles három legjobb táncstúdiójától (Debbie Reynolds Dance Studio, Movement Lifestyle, és Edge Performing Arts Center) pedig megkapta az "Industry Dance" díjat. 2012 júniusában és 2014 októberében pedig szerepelt a "Dance Spirit" című magazin hasábjain. Eddig több, mint 50 országban lépett fel és tanított táncmozdulatokat az érdeklődőknek különböző rendezvényeken, valamint Los Angeles-ben továbbra is folytatja az oktatást saját táncstúdiójában.  

2013-ben elindította saját projektjét "Letters Of Love" néven. Megkérte a rajongóit és a nézőit, hogy írjanak neki egy levelet bármiről, hogy megismerhessék saját életükben létező szeretetet. Ennek viszont más célja is volt, hiszen 10 betűnként 1$-t adományozott rákkutatásra. Eddig több, mint 40 000 levelet kapott diákjaitól, tánctanároktól, gyerekektől, szülőktől és nagyszülőktől is a világ minden tájáról. Kyle elárulta, hogy ez volt eddig a leginspirálóbb projekt, amiben valaha is részt vett.

2016-2018 között pedig Derek és Julianne Hough "Move Live On Tour" koncertsorozatán volt a felügyelő koreográfus. Jelenleg olyan amerikai művészekkel dolgozik együtt, mint Justin Bieber, Jennifer Lopez, Lindsey Stirling és a Black Eyed Peas, akikhez akár háttértáncosnak is beáll.  

Viszont nem csak amerikai művészekkel dolgozik együtt, hanem koreaiakkal is. Kikkel dolgozott eddig együtt és melyik dalok koreográfiáját köszönhetjük neki? /A felsorolás a teljesség igénye nélkül készült. Azért, hogy a böngészők ne legyenek leterhelve katt a dal címére és elvisz titeket a dance practice videóhoz, vagy egy fellépéshez ^^./

NU'EST - Face & Action (2012)

Red Velvet - Ice Cream Cake (2015)

Girl's Generation - You Think (2015)

Taeyeon - Why (2016)

BLACKPINK - BOOMBAYAH (2016)

NCT Dream - Chewing Gum (2016)

EXO-CBX - Hey Mama(2016)

BLACKPINK - Playing with Fire (2016)

Weki Meki - I don't like your Girlfriend (2017)

Red Velvet - PEEK-A-BOO (2017)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése