Idolok szegény családból - KÉrdekesség

2018. okt. 17.

Idolok szegény családból

1992-ben nyilvánította az ENSZ október 17-ét szegénység elleni küzdelem világnapjává. A világnap gondolata Joseph Wresinszky atyától, a Segítség Mindenfajta Nyomorúság Elleni Negyedik Világmozgalom (ATD) alapítójától származik. Magyarországon 1996-tól emlékeznek meg a világnapról.

LeeTeuk - Super Junior
A szülei 1988-ban, elég rossz viszonyban váltak el, amikor LeeTeuk még csak 5 éves volt. Egyáltalán nem értette, hogy mért vállnak el, hogy egyáltalán mi történik körülötte.
Az apja verte. Olyan sokszor és olyan nagyokat ütött, hogy egy idő után nem érzet már fájdalmat, csak félelmet - az apja iránt. A szülei sokat veszekedtek, nem volt ritka a testi fenyítés sem. Ez oda vezetett, hogy LeeTeuk az apja iránt csak keserűséget, haragot és félelmet érzet.
LeeTeuk szülei a legtöbb esetben a pénz és annak hiánya miatt veszekedtek.
Amíg LeeTeuk a kötelező sorkatonai szolgálatát teljesítette az apja megölte nagyszüleit, majd öngyilkosságot kövezett el, milliós adósságot hagyva a fiára.

EunHyuk - Super Junior
EunHyuk egy olyan családba született bele, ahol komoly pénzügyi problémákkal küszködtek. A családjának nem volt pénze, hogy zeneiskolába írassák, így az utcán képezte magát.
A pletykák szerint olyan szegény családja volt, hogy nem engedhettek meg maguknak egy teljes komfortos lakást. A legközelebbi metrómegállóig el kellett menniük, ha fürdőszobát szerették volna használni.
Annyit biztosan tudunk, hogy debüt előtt volt egy barátnője, de sose tudott neki ajándékot venni, a barátai viszont mindig kölcsönadtak neki, de ez egy idő után nagyon kínossá vált számára és inkább folyton elkerülte a randikat, hogy ne legyen kínos a helyzet. Emiatt ért véget a kapcsolat, pedig EunHyuk szerette a lányt.

YunHo - TVXQ
YunHo édesapja a fiú tinédzserkorában csődbe ment.
Mivel a családja csődbe ment, YunHo már 12 évesen dolgozni kényszerült, a  megkeresett pénzt kishúga iskoláztatására költötte.
Egy alkalommal arra gyanakodott, édesapjának viszonya van, ugyanis a hajnali órákban gyakran elhagyta otthonát. YunHo titokban követte, és rá kellett jönnie, hogy az édesapja valójában részmunkaidőben újságokat árult, hogy plusz bevételhez jusson a család.
Frissen debütált idolként rájött, hogy édesanyja titokban egy gyárban dolgozott, miközben nekik csak azt mondta, csak sportolni megy.

DaeHyun - B.A.P
Egy interjúban elárulta, hogy ugyan gazdag családba született, de ez megszűnt, ahogy az IMF, avagy ismertebb nevén a gazdasági világválság el nem érte Dél-Koreát is. "A szegénység lett a legjobb barátom" - nyilatkozta DaeHyun, mivel rövid időn belül mindent elveszítettek. Az édesapja hardverraktárában dolgozott,

Rain
Rain élettörténete olyan, hogy egy jóérzésű ember se tudja úgy végigolvasni, hogy legalább egyszer ne szakadjon meg a szíve.
Gyerekkorában szüleivel és húgával Szöulban, a Yonsei Egyetem környékén laktak, mely nem tartozott a város jómódú negyedei közé. 
1997-ben egész Ázsián végigsöprő bankcsődök következtében kialakult komoly gazdasági válság súlyosan érintette apjának vállalkozását, akit több hullámban értek a megpróbáltatások, míg végül teljesen tönkrement. Ennek következtében a beteg édesanyára hagyva a család gondját, Brazíliába utazott, azt remélve, hogy ott könnyebben talál megoldást új vállalkozás alapítására. De nem így lett, néhány hónap után visszatért az országba, ám nem a családhoz, hanem mindenfelé a vidéket járva próbálkozott újabb egzisztenciát teremteni. 
Rain édesanyja súlyos cukorbetegséggel küzdött, de mit se törődve a betegségével eladóként próbálta fentartani háromtagú családját, de a betegsége, amelynek már kezelésére sem futotta a pénzéből, fokozatosan legyűrte. A család napi megélhetési gondokkal küzdött, sem a rezsire, sem az étkezésre nem jutott már a bevételeikből. Rain édesanyja 2000. december 27-én hunyt el. 

IU
IU gyerekkorában a szülei annyira eladósodtak, hogy kénytelenek voltak IU-t és testvérét a nagyszülőkhöz küldeni. Egy koszos, piszkos kis szobán kellett öccsével és unokatestvéreivel osztozkodnia. Abban a szobában gyakran fordultak meg különböző rovarok, bogarak is, beleértve a csótányokat is. 

Seo InGuk
Seo InGuk szólóénekest a Super Star K tehetségkutatóból ismerhetjük. InGuk családja igen szerény életet élt, nagyon ritkán került hús, csirke a terítékre. Ahányszor csirkét evett a család, annyiszor hagyták meg a csontokat, amikből később húslevest főztek, ezzel is takarékoskodva. 

TaeMin - SHINee
TaeMin nem szokott a múltjáról, gyerekkoráról beszélni, mégis néha elszólja magát, elhint néhány információ morzsát. Innen tudjuk például azt is, családja nem engedhetett meg egy mp3 lejátszott se, így TaeMin annak érdekében, hogy ne közösítsék ki, ne váljon nevetség tárgyával egy egyszerű fülessel imitálta az mp3-at.

Lee HyoRi
Lee HyoRi színtén szegény családból származik, történetét az SBS Magic Eye műsorában el is mesélte. Elmesélte, hogy sok olyan dologtól fosztotta meg az élet, ami a legtöbb számára teljesen hétköznapi dolognak számított már akkor is, nem hogy ma. Egyik legjobb példa erre az óvoda. HyoRi családja olyan szegény volt, hogy képtelenek voltak óvodába járatni lányukat, ugyanis akkoriban - lehet most se - nem volt államilag támogatva az óvodáztatás Koreában. Emiatt HyoRi mérges volt a szüleire, amit persze ma már bán, akkoriban, gyerekfejjel nem tudta felfogni, megérteni, Ő mért nem teheti meg azt, amit mindenki más. 

TaeYang - BIGBANG
TaeYang családja képtelen volt ellátni magát, így 13 éves fejjel úgy döntött felutazik Szöulba, hátha onnan majd támogatni tudja családját. Mivel a családja képtelen volt TaeYang álmát finanszírozni egy új, noname ügynökséghez szerződik le. A többi már csak történelem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése