8 K-Drama, amit meg kell nézned Halloween éjszakáján - KÉrdekesség

2018. okt. 31.

8 K-Drama, amit meg kell nézned Halloween éjszakáján

Október 31-e egyes országokban a Halloween ideje, szóval nézzünk most meg néhány doramát, ami a Halloween és az ijesztő dolgok szerelmeseinek kötelezőek. Hiszen mivel lehetne jobban feldobni ezen nap estéjét, ha nem sorozatnézéssel? 

Oh My Ghostess
 
Adott egy bátortalan lány, Na Bong Sun (Park Bo Young), aki szakács segédként dolgozik egy olasz étteremben, viszont van egy kis bibi megszállta a három éve elhunyt Shin Soon Ae (Kim Seul Gi), hogy beteljesítse utolsó küldetését. A bátortalan, csendes Bong Sun-ból egy cserfes szájú lány lesz, akinek egy célja van elcsavarni az étterem főnökének, Kang Sun Woo-nak (Jo Jung Suk) fejét. Ez a sorozat azoknak fog tetszeni, akik szeretik a vígjátékot és a szellemes sztorikat, hiszen a harmadik főszereplőnk bizony halott.

Master's Sun
A Master's Sun a romantika, vígjáték és a horror kombinációjából született, ami bemutatja Joo Joong Won (So Ji Sub) történetét, aki a Kingdom nevű vállalat vezetője. Főszereplőnk egy véletlen folytán találkozik Tae Gong Shil-lel (Gong Hoo Jin), akinek van egy képessége, látja a halott lelkeket, "hála" egy balesetnek. Nagy meglepetésünkre, ha főszereplőnőnk megérinti Joong Won-t, akkor a szellemek eltűnnek. Ennek következtében Gong Shil úgy dönt, hogy főszereplőnk mellett marad, hogy segítsen neki.

Let's Fight Ghost
Történetünk főszereplője Park Bong Pal (Taecyeon), akinek van egy különleges képessége, képes az ördögűzésre. Amikor egy kísértet járta iskolába lép, találkozik Kim Hyun Ji-vel (Kim So Hyun), aki egy vándor szellem, s egy autó-balesetben vesztette el életét. A lány hisz abban, hogy Bong Pal segítségével képes lesz a fénybe lenni, ezzel itt hagyva a földi világot. 

Blood
Mi lehet jobb egy vámpír sorozatnál, ha nem az, hogyha egy kórház a történet főhelyszíne? Park Ji Sang (Ahn Jae Hyun) küzd azzal, hogy elnyomja a vér iránti vágyát, miközben hivatásának élve elismert sebészként dolgozik, hiszen hisz az emberi élet szentségében. A sorozat alatt Ji Sang beleszeret Yoo Ri Ta (Goo Hye Sun) doktornőbe, aki szépen lassan kezdi leleplezni főszereplőnk mivoltát. 

Nightmare Teacher
Ebben az iskola drámában egy tanár érkezése vált ki furcsa, paranormális jelenségeket. Kang Ye Rim (Kim So Hyun) osztályában történnek furcsa események, hiszen osztályának álmai valóra válnak, mely nyugtalanítja a diákokat. Főszereplőnőnk próbálja leleplezni a titkot Han Bong Goo-ról (Uhm Ki Joon), a frissen érkezett tanárról, mielőtt túl késő lenne.

Goblin
Ez a kdráma tele van minden olyan természetfeletti lénnyel, amelyet a horror rajongók imádnak legyen szó szellemekről, halhatatlanokról, kaszásokkal és egyéb lényekkel. Kim Shin (Gong Yoon) egy olyan menyasszonyt keres, aki végez vele, hiszen elege van már a halhatatlanságból. Eredetileg egy híres hadvezér volt, ezelőtt 900 évvel, de valami miatt királya lefejezteti, ám csodával határos módon nem hal meg, hanem "Dokkaebi"-ként születik újjá. Ekkor jön a képbe, Jin Eun Tak, egy középiskolás diáklány, akinek megmentette az életét még megszületése előtt. Ha ez nem lenne elég kapunk egy csinos étterem tulajdonost és egy kaszást. 

Arang and the Magistrate
Az "Arang and the Magistrate" egy történelmi, horror, romantikus sorozat, aminek főszereplője egy szellem-nemes (Lee Joon Gi), aki azzal a reménnyel lép be egy városba, hogy megtalálhassa édesanyját. A történetben szerepel Arang (Shin Min Ah), aki halálakor elvesztette az összes emlékét, s arra kéri nemesünket, hogy segítsen neki megtalálni a gyilkosát. Nemesünk belemegy a segítségbe azzal a reménnyel, ha segít a lánynak az emlékeit visszaszerezni, akkor fény derül édesanyja személyére is.

The Scholar Who Walks the Night
Nos, elmondható, hogy a Halloween egyik központi szereplője a vámpírok, ami alól a "The Scholar Who Walks the Night" se kivétel. Főszereplőnőnk Jo Yang Sun (Lee Yu Bi) az alternatív Joseon-dinasztia idején él, foglalkozását tekintve pedig könyvkereskedő, legalábbis úgy öltözködik, mint egy férfi kereskedő és igyekszik magát ellátni, miután családja mindent elveszít. Ám, egy nap találkozik a jóképű, titokzatos tudóssal Kim Sung Yeol-lal (Lee Joon Gi), aki Hongmungwan-ban dolgozik. Sung Yeol mindeközben felfedezi, hogy ő bizony egy vámpír, s kísérti élete első szerelme Lee Myung Hee (Kim So Eun), aki feláldozta magát érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése