12 idol diéta, ami sokkolni fog - KÉrdekesség

2018. szept. 6.

12 idol diéta, ami sokkolni fog

A promóciós időszak körül a legtöbb idol diétázik, van, aki komolyan veszi a diétát, de figyel arra, hogy mellette egészséges maradjon, de van olyan is, aki extrém diétákat vet be a siker, vagyis a plusz kilók leadásához és formába jövéshez. Korábban már szó volt a koreaiak diétájáról, amit általában bevetnek, de most 8 olyan idol-t fogok nektek bemutatni, akik nagyon komolyan és extrém módon étkeznek diéta időszakban. 

IU
Amikor IU diétázik általában egy almát, édesburgonyát és protein shake-t fogyaszt, egész nap! Nagyon kis adagot eszik egy nap, ráadásul egész nap gyakorol, amibe benne van a több órás táncóra és különböző edzések is. Amikor a diétás módszere kiderült a rajongók aggódni kezdtek az egészsége miatt, hiszen ezzel a módszerrel 4 nap alatt 4 kilogrammot fogy. Ez a négyszerese annak, ami ajánlott hetente. (Az egészséges diéta titka a fokozatos fogyás, ezért azt ajánlják az orvosok, hogy hetente 1 maximum 1,5 kilogrammos súlyveszteséggel számoljunk!)

Ailee
Ailee híres a diétájáról, hiszen képes egy hónap alatt akár 10 kilogramm súlyfelesleget is leadni, ami szintén nem egészséges (a fentebb említett példából kiindulva, ahhoz, hogy diéta közben is egészségesek maradjunk havonta 4-6 kilogramm súlyvesztés az egészséges). Ahhoz, hogy ezt az eredményt elérje, naponta mindössze 500! kalóriát visz be a szervezetébe (Diéta időszak alatt is 800-1500 kalóriát kell bevinni étkezéssel a szervezetünkbe a fizikai megterheléstől függően, mivel napi szinten sokat mozog, 1500 kalória lenne neki az ideális, de Ailee ennek majdnem a felét viszi csak be a szervezetébe). Ezen időszak alatt az énekesnő reggelire csupán egy banánt, ebédre csirkemellet, vacsorára pedig egy kis salátát fogyaszt. 

Soyou (ex-SISTAR)
A SISTAR volt énekesnőjének is extrém szokásai vannak, ami a diétát illeti. Egy nap csupán egyszer étkezik, így garantált nála 8 kilogrammos fogyás. Egy nap minimum háromszor kell étkezni, de a napi öt kisadag lenne az ideális, ezzel szemben ugyebár Soyou csupán egyszer eszik. A menüje pedig: 4 tojás, sárgadinnye és egy pohár tej. Plusz naponta sokat edz és táncol, ami szintén eléggé égeti a kalóriát, így amit bevisz a szervezetébe, szinte le is dolgozza. 

Suzy (ex-Miss A)
Suzy szintén híres a diétájáról, és az átalakulásairól, amiért keményen megdolgozik. Talán az ő diétája a legegészségesebb eddig, de a sok gyakorlás és edzés mellett ugyan azt kapjuk, mint Ailee-nél, nem viszi be a megfelelő kalória (vagyis energia) mennyiséget. Suzy reggelire csirkemellet, banánt és egy pohár tejet fogyaszt. Ebédre barna rizst és egy kis zöldségsalátát, vacsorára pedig két édesburgonyát eszik.

Dasom (ex-SISTAR)
A SISTAR debütálása után sok rajongó figyelmét felkeltette azzal, hogy nagyon sokat változott az alakja. Mindig keményen edzett és a "So Cool" promóciója előtt 7 kilogrammot adott le. A diétája során körülbelül egy nyúl is többet eszik egy nap, mint ő. Mindössze 290 kalóriát visz be a szervezetébe és szinte csak zöldségeket eszik, mint uborka, paradicsom, sárgarépa, és néhány gyümölcs. Emellett néha barna rizst és organikus/ paleo kenyeret eszik.  

Hyosung (ex-SECRET)
Hyosung alakja egy időben benne volt a Top 20-ban, ami nem csoda, hiszen gyönyörű alakja van, de ezért szintén kemény árat fizetett az énekesnő. Reggelire csupán egy banánt, délután két fő tojást, vacsorára pedig szója tejet fogyaszt. A rizs tiltólistán van nála, helyette néha tofu salátát eszik.

Park Shin Hye (Színésznő)
Park Shin Hye igaz színésznő, de a diétája miatt itt a helye. Shin Hye egy időben súlyproblémákkal küszködött, és ugyan ma már a "tökéletes alakú színésznőként" emlegetik, ezért nagyon megdolgozott. Naponta mindössze 300! kalóriát (tehát kb. 5x kevesebbet, mint kellene) visz be a szervezetébe. Reggelire egy uborkát és egy pohár tejet fogyaszt, csupán azért, hogy ezzel elnyomja az éhségét. Ebédre sütőtököt és vörös babot eszik, emellett ízesített vizet fogyaszt. 


Jin (BTS)

Jin a BTS visual-ja, ezért úgy mondd kötelessége az, hogy jól nézzen ki, hiszen ez is a feladata. A diétája azért sokkoló, mert képes egy éven keresztül csak csirkét enni a siker elérésének érdekében. A tökéletes testét a napi két csirkemellnek "köszönheti".

Changmin (2AM)
Kevesen tudják csupán, hogy mielőtt Changmin debütált volna, mint a 2AM tagja több, mint 100 kilogramm volt. Annak érdekében, hogy elérje a kívánt alakját naponta csupán két blokk tofut evett és 6! órát futott, hogy elégesse a súlyát.

T.O.P (Big Bang)
Annak érdekében, hogy leadja súlyfeleslegét T.O.P is extrém módszereket vetett be. Mindössze 40 nap alatt 20 kilogrammot fogyott, emellett egész nap csak vizet ivott és vörös bab zselét evett. Emellett Changmin-hoz hasonlóan egész nap edzett. 

Xiumin
XiuMin a debütálás előtt szintén súlyproblémákkal küzdött, de a debütálásra leadta a súlyfeleslegét. A probléma azután kezdődött, hogy még ezután is megkapta a "Chubby" vagyis "Pufók" becenevet. Ezután kezdett extrém diétába. Konkrétan csupán két naponta evett és naponta két kávét ivott meg. A "Growl" promócióra a súlya mindössze 53 kg volt. 

TVXQ
Ha eddig nem sokkoltak a leírtak most lefognak. Hivatalosan nincs ez a hír megerősítve (Bár ki lenne az, aki egy ilyet megerősít?), de még az öt fős TVXQ idején a tagok a debütálásuk előtt szinte csak vizet ihattak, hogy tökéletes legyen a testsúlyuk. A víz ivás is csak alkalmanként volt nekik megengedve.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése