TWICE: TT ~ Teória - KÉrdekesség

2018. aug. 6.

TWICE: TT ~ Teória

Talán a TWICE egyik legnépszerűbb dala a "TT", így nem meglepő, hogy több teória is kering körülötte a neten, amiket most összefoglalok számotokra. Az elméleteknél kulcsfontosságú szerepet játszik maga a videoklip, a jelmezek, illetve egy másik MV-vel való kapcsolódása.
Az egyik verzió szerint a lányok szellemek, ami miatt nem hagyhatják el a házat, amiben laknak, hiszen egyes mondák szerint a szellemek egy adott házhoz vannak kötve, amit ha akarnának se tudnának elhagyni, hiszen a múltjuk oda kötik. Erre utalhat a lányok dalában ez a rész: "Azt hiszem végre felnőttem, saját döntéseket hozhatok, de akkor miért nem alakul semmi sem úgy, ahogy szeretném?" Maga az MV egy amerikai sorozatra emlékeztethet bennünket az "Amerikai Horror Story"-ra, annak is az első évadjára. Ez az évad egy családról szól, akik most költöztek egy házba, amiben szellemek rohangálnak különböző időkből, korszakokból elég őrült módon, hiszen ott ölték meg őket. Ha jobban megnézzük a videoklipet a lányok is különböző korszakokból öltöztek be, a szellemes dolgot pedig az MV-ben használt animáció is megerősíti.

A lányok öltözéke pedig valószínűleg előző életükre utal, így megtudhatjuk, kik voltak ők korábban. Mina (kalóz), Momo (tündér) és ChaeYoung (sellő) története szerint Mina és Momo találtak egy földet, ami ChaeYoung, vagyis a sellő területén volt, ez lehet a ház eredetének a története. Jihyo (Elsa/ Jéghercegnő) története a "Jégvarázs" című mesében látottakhoz lehet hasonló, annyi különbséggel, hogy a TWICE tagja egyedül élt. JunGyeon története nem más, mint a "Pinokkió". Tzuyu valószínűleg egy vámpír volt, aki egyedül élt a házban, viszont valamiért a falusiak megölték őt. Sana egy szuper hőst alakít, aki szintén abban a házban élt, ahol a többiek korábban elhunytak. Sana a házat rejtőzködésre használta, de a bűnözők, akik után kutatott felfedezték a személyazonosságát, és megölték a saját házában. Nayeon egy átlagos lányt alakít, míg DaHyun az ő nyusziját (vagy egy nyuszi, aki emberi testben ébredt?) a házban élő démon ölte meg őket. Ezzel a koncepcióval pedig hajaz az "Amerikai Horror Story"-ra. Viszont ez a teóriák komolyabb és szomorúbb változata.
Egy másik elmélet szerint a "TT" a "Knock Knock" folytatása. Ahhoz, hogy ezt megérthessük elsőnek vegyük át mi történik a "Knock Knock" című videoklipben. Az utóbbi MV alapból úgy végződik, hogy ki van írva "To be continued", vagyis "Folytatjuk", így a folytatásban reménykedhettünk. Viszont nem is igazán ezen van a hangsúly, hanem a videoklipen látható könyvön. A lányok a "The Twicecoaster" című könyvet olvassák, az oldalakon pedig színes képeket láthatunk, különböző mesékből, mint a "Pinokkió", "Tinker Bell", de láthatunk a lapokon nyuszit, jéghercegnőt, de sellőt is. Ismerősek ugye? Nos, a "TT"-ben ilyen jelmezekben vannak a lányok. Ugye, hogy kapcsolódik a két MV? Viszont nem csak ez az egyetlen egy indok van. Ha jobban belegondolunk a lányok a "Knock Knock"-ban elhagyják a házat, hogy kint a havon tudjanak játszani egymással, ekkor a fentebb említett könyv elkezd izzani, ahogy az ajtó becsukódik magát kezdi a könyv lapozni, majd pedig összecsukja magát. A könyv önálló életre kelt, és megváltoztatta a történéseket, majd pedig a "TT"-ben találjuk magunkat. Mindeközben az óra visszafele kezdi magát tekerni, ami szintén a könyv műve lehet.
Emellett, ha jobban megnézzük a két MV-ben látható házat rájöhetünk, hogy ugyan arról a házról van szó, miközben azt hihettük, hogy két külön házban játszódnak a történetek. Hasonló az ajtón a minta, a nyílás záró és a lámpa is. Az enyhe különbség, ami létrejött csupán a könyvnek köszönhető. Ha ez nem lenne elég, mindkét házban ugyan az a lépcső látható, csak a könyv tette másmilyenné. Ezen a ponton a "The Twicecoaster" már megváltoztatta a házat teljesen, és a könyvben látható karakterek életre keltek a lányok személyében. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég nézzük csak meg a "Knock Knock" végét. A "TT" helyszínét láthatjuk, a videoklip elején látható gyerekekkel egyetemben. Vagyis teljesen helytálló az az állítás, hogy a könyv beszippantotta a lányokat, saját karaktert adott nekik, és a házat is megváltoztatta, emellett míg a könyv dolgozott a "Knock Knock" végén nem tudtak a lányok bejutni a házba, hanem egy csillogás kíséretében eltűntek, ezzel egy párhuzamos időt és valóságot létrehozva. A lányok életben maradtak, csupán a könyv dimenziójába ragadtak és másik személyiséget kaptak.

Itt tudjátok megnézni az MV-t:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése