Próbamunka: Dorama ismertető ~ Hyde Jeklly, Me - KÉrdekesség

2018. aug. 3.

Próbamunka: Dorama ismertető ~ Hyde Jeklly, Me

Ismét szerkesztőket keresünk, és egy bátor jelentkezőtől kaptunk egy cikket, ami nem más, mint egy dorama/ k-drama ismertető. Fogadjátok sok szeretettel. A kérdésünk az lenne, hogy olvasnátok-e továbbra is a lánytól, akár dorama ismertetőt, akár más jellegű cikkeket? 
Cím: Hyde Jekyll, Me 
Műfaj: romantikus, vígjáték, pszichológia 
Epizódok száma: 20 
Év: 2015 
Csatorna: SBS

Szereplők:
Hyun Bin - Goo Seo Jin/ Robin
Han Ji Min - Jang Ha Na
Sung Joon - Yoon Tae Joo
Hyeri - Min Woo Jung


Történet:
Történetünk középpontjában disszociatív személyiségzavarban szenvedő, Geo Seo Jin áll, aki nem más, mint a Wonderland Vidámpark vezérigazgatója. Míg eközben főhősnőnk az Amerikából jött Jang Ha Na, a Wonderland cirkuszigazgatója. Seo Jin-t álmában egy ismeretlen, veszélyben álló nő kisérti. A veszély hatására a benne rejlő, de annál inkább eltitkolt alszemélyiség, Robin utat tör magának. Miután azt hinné az ember elhárult Robin előjövetele,  a sors úgy hozza, hogy ők ketten egy szerencsés vagy éppen egy szerencsétlen incidensnek hála találkoznak. Így az öt éve eltűnt Robin színre lép előhozva a régi sérelmeket, borítja fel főhősünk eddigi stabil életét. Ha még nem éreznénk egy halvány sajnálatot Seo Jin felé, az egyetlen gyógymód betegségére az elrabolt doktornővel eltűnt és az egyetlen szemtanú, aki látta, nem más, mint Jang Ha Na.

Vélemény:
Vegyes érzelmekkel zártam le magamban ezt a csodálatos sorozatot. Őszintén szólva leginkább a főhősünk betegsége miatt kezdtem neki a sorozatnak, hiszen mindig is rabja voltam az ilyesféle sorozatoknak, a rom-com pedig tetőzte az élvezeteket.  A Kill Me, Heal Me után magasra tettem a lécet, de mondanom sem kell felül múlta a képzeletemet. A sorozatban betekintést nyerhetünk Seo Jin és Robin közti vívódásra. Hiszen Seo Jin a hideg, mogorva és semmi érzelmet mutató Hyde, míg Robin a kedves, jókedvű és mindig segítőkész Jekyll. Érdekes volt, mindkét személyiség fejlődése, persze a fejlődés java része a főhősnőnk miatt alakult ki. Nekem kissé fura volt, hogy az alszemélyiségre fektettek nagyobb hangsúlyt, mintsem a főszemélyiségre, szóval nem meglepő, ha azt mondom néha már sok volt. 

Kétségkívül mindenki tudta, hogy ebből végül egy szerelmi háromszög alakul ki, amitől mind a háromfél szenvedni fog. Hogyne csak főhőseinkről regéljek, hadd térjek ki a történet cselekvésére. Egy szóval, ha jellemeznem kéne a cselekvést: Wow. De tényleg. Az elejétől kezdve olyan fordulatokkal találjuk magunkat szembe, hogy tátott szájjal figyeljük a további eseményeket. Ebbe mind a thriller részét, mind a múltbéli visszajátszásokat beleértem. Talán kissé összecsapottnak tűnik és olyan, mintha pár rész alatt megoldódott volna minden. Igen, meglehet.  A vígjáték oldala egy bizonyos rész, után alábbhagyott, ahogy a legtöbb doramánál tapasztalni lehet, de amíg volt számtalanszor mosolyt csalt arcomra. A romantikából abszolút nem volt hiány, sőt a vártnál több romantikát tárnak a nézők elé. A nagy kérdés azon forgott; ki fog győzedelmeskedni. Sokáig gondolkoztam ezen a kérdésen, de mindenki számíthatott arra hogyan is fog végződni a személyiségek közti „harc”.

Végül annyit tennék hozzá, hogy egy gyönyörű, romantikus egyben izgalmas sorozatról van szó, ami röpke percek alatt lopja be magát az emberek szívében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése