Jégkrémek Koreából - KÉrdekesség

2018. aug. 8.

Jégkrémek Koreából

Egy forró nyári napon mire vágyunk a leginkább? Egyesek talán a strandolásra gondolok, egyesek talán a fagylaltozásra, mások lehet egy jókora görögdinnyére, egy valami közös: Mindannyian le szeretnének hűlni.
A mai cikkemben néhány koreai jégkrémet mutatok be nektek. 

01.: Binggeure Bbangddoa
Ahogy azt a képen is láthatjátok ez egy jégkrémszendvics. Állítólag isteni finom, krémes jégkrémszendvics. Kapható ízek: Áfonyás, mascarponés, kekszes. 

02.: Lotte Food Dwaejibar
Kívülről befelé haladva: Keksz morzsa, csokoládé réteg, vanília fagylalt, eper szirup/dzsem. Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb jégkrém Koreában.

03.: Binggeure Doraemong & Cho
Azt hiszem, a kép magárt beszél. Kívülről befelé haladva: Mandula szórás, étcsokoládé réteg, vanília fagylalt és csokoládé. Kapható epres kivitelezésben is.

04.: Lavallee Everlasting Spring 
Ez egy egészséges jégkrém. Valódi áfonyából készült joghurt alapú, krémes jégkrém. Állítólag lassan olvad, így nem kell attól félni, hogy ragacsos lesz a kezed.

05.: Jelly Belly Ice Jelly
Öszintén megvallom, nem gondoltam volna, hogy pont Koreában találok popcorn ízesítésű jégkrémet. :D Állítólag a jégkrém illata is emlékeztet a pattogtatott kukoricájáéra, s meglepő módon igen puha textúrájú fagylalt.

06.: Binggeure Cham Bunggeo Ssamankho
Hal alakú jégkrémszendvics. A fenti képen látható izésítése: Vanília fagylalt és vörös bab szirup, meglepő módon a vörös bab szirup meglepően édes és ízben egyáltalán nem hasonlít a bab ízéhez. Egyéb izésítések: Vanília és zöld teás fagylalt, Vanília fagylalt és eper szirup/dzsem, Vanília fagylalt és édesburgonya dzsem. 

07.: Lotte Food Tiramisu
Ez egy poharas jégkrém. Fentről lefelé haladva: Kakaópor, mascarponefagylalt, eszpresszószirup, piskóta. Olyan, mint egy egyszerű tiramisu. 

08.: Lavelly Agmabingsu
Ez egy elég érdekes fagylalt, egy pohárban két fagylalt találkozik, körülbelül háromnegyedik a csokoládé fagylalt édes ízét élvezhetjük, majd jön a feketeleves! Hirtelen jön a menta karakteres íze!

09.: Guseul Ice Pop 'n Shot
Nos, ezt nem igen tudom hova tenni. Első sorban azok számára lett kitalálva, akiknek a foga túlságosan is érzékeny a hidegre. Több ízben is elérhető, például kivisben, narancsodban, áfonyásban, multiban.

10. Binggeure Melona
A fenti képen épp dinnye ízű változatot láthatjátok, de létezik mangós, banános, málnás is, viszont minden bizonnyal a dinnyés a legnépszerűbb, hiszen lehet kapni dinnyés jégkrém ízesítésű üdítőitalt, kulcstartót/fityegőt/NemTudomMiEzt, de limitált ideig még cipőt,. papucsot is lehetett kapni. Illetve pólót és fogkefét is. És még ki tudja mit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése