15 érdekes tény, amit biztos nem tudtál a háttér személyzetről - KÉrdekesség

2018. aug. 6.

15 érdekes tény, amit biztos nem tudtál a háttér személyzetről

A kpop idolok világában hajlamosak vagyunk elfeledkezni a háttér személyzetről, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a kedvenceink ott tartsanak ahol most vannak. Legyen szó akár a menedzserről, aki a napi feladataikat koordinálja, vagy akár az ének- és tánctanárokról, akik csiszolnak az idolok tudásán, vagy az adott ügynökség vezetőiről, akik egyáltalán a szóban forgó idolokat felvették. Most 15 olyan érdekes tényt olvashattok a háttér személyzet tagjairól, amikről valószínűleg még nem tudtál, nem hallottál. 

A TWICE és a BLACKPINK énektanára ugyan az
Kim Sang Eun neve biztos ismerősnek cseng azoknak, akik nézték a Produce 101 című műsort. Viszont azt már kevesebben tudják, hogy ő a TWICE és a BLACKPINK énektanára is, valamint a BTS tagjai közül már dolgozott együtt Jungkook-kal, Taehyung-gal és Jin-nel. Sang Eun elárulta, hogy az idolok közül Jin volt a kedvenc diákja, hiszen Jin eredetileg filmes gyakornok volt, ezért az énekhangján és tudásán sokat kellett dolgozni, így ő fejlődött a kezei alatt a legtöbbet, s a fejlődését minden egyes alkalommal láthatta. 

A BTS menedzsere szeret extra dolgokat megcsinálni Jimin kedvéért
A BTS rajongói biztos tudják, hogy a srácok egyik menedzsere Jimin "személyes menedzsere" is, persze hivatalosan mindegyik srácért felel. A menedzser csak szimplán szeret plusz dolgokat megcsinálni Jimin kedvéért, ezért gyakran vesz neki innivalót, vagy cipeli a táskáját helyette, és mindig nagyon közel vannak egymáshoz. 

A BLACKPINK és a Red Velvet tagjai ugyanabba a fodrász szalonba járnak
A "Lisa TV" egyik adásában láthatjuk, hogy Lisa (BLACKPINK) és Wendy (Red Velvet) egymás mellett ülnek a fodrász szalonban. A YG Entertainment-ről köztudott, hogy nem kötnek szerződést kozmetikusokkal, fodrászokkal vagy stylestokkal, hanem a legnépszerűbb és legjobb szolgáltatásokat választják, ahol megfordul több neves művész is. Ezért lehetséges az, hogy Yeri (Red Velvet) és Suhyun (Akdong Musician) jó barátságot tudtak kötni, hiszen ugyan az a fodrászuk, illetve Irene (Red Velvet) és Hyoyeon (Girl's Genereation) ugyan azon a styleston osztozkodnak. 

A Chrome Entertainment alapítója és volt vezérigazgatója eredetileg fotós volt
Hwang Hyun Chang-nak eredetileg nem volt zenei képzettsége, sőt körülbelül semmi köze nem volt sem a szórakoztatóiparhoz, de még a zeneiparhoz sem. Akkor döntötte el hogy saját ügynökséget alapít, amikor a tévében látta a T-ARA "Roly Poly"-ját. Miután pedig létrejött a Chrome Entertainment létrehozta "saját" lánycsapatát, akik Crayon Pop néven debütáltak 2012-ben. Az ügynökség pedig a Sony Music Entertainment része. 

Hyunjoon menedzseli az f(x)-t és az NCT-t
Hyunjoon nem véletlen kapta a "Menedzser Oppa" becenevet, hiszen nemcsak jó a megjelenése, de egy kedves személy is, aki az NCT és az f(x) útját egyengeti. A rajongók is szeretik őt így hívni, de a "Menedzser Hyung" becenevet a két csapat rajongói táborától kapta, hiszen nagyon közel áll a menedzselt bandákhoz, például Amber (f(x)) egyik videójában is szerepelt, ennek köszönhetően Hyunjoon rajongókat szerzett magának. Sőt, saját rajongói tábora is van. 

A Red Velvet menedzsere a Girl's Generation menedzsere volt
Kim Min Ji az egyik legismertebb SM menedzser, aki a pályafutását a Girl's Generation menedzsereként kezdte, most pedig a Red Velvet került a szárnyai alá. 

Az EXO menedzsere Seohyun (Girl's Generation) fanboy
Egy TV Show-ban derült ki, hogy az EXO-K menedzsere nagy Seohyun fanboy, hiszen az énekesnőt Istennőnek nevezte, emellett a Girl's Generation a kedvenc bandája és ki más, ha nem Seohyun lenne a biasa. Nemcsak a K, de az EXO-M menedzsere is SONE, és neki is Seohyun a kedvence, annyira, hogy a telefonján a háttérkép a lány. 

A 2NE1, az iKon és a WINNER ugyan azon a menedzseren osztozott
JJangmae mind a három csapatot menedzselte, s nem csak őket hanem Seven-t (szólóénekes) is, így gyakran előfordult az, hogy a csapatokat összeszedve mentek el próbára, műsorokra, ruha igazításra stb. 

A TVXQ testőre már 15 éve védi a srácokat
Hyun Myunghwan, vagy becenevén "Papa Maci" -amit a TVXQ rajongói ragasztottak rá megbízhatósága miatt, illetve hogy szinte a kezdetektől kezdve a tagokkal volt- már 15 éve védi a srácokat.

A menedzserek van, hogy kiparodizálják a csapatjukat
A menedzserek szeretnek szórakozni is, és a legtöbb esetben, ha díjazni lehetne a szórakoztatást, akkor valószínűleg megkapnák a "Legjobb szórakoztatásért való díjat", vagy a "Legviccesebb Menedzserek díját". 2013-ban összefogtak a SHINee, a Super Junior, az f(x), az EXO és a Girl's Generation menedzserei, hogy előadják a SHINee "Dream Girl" című dalához tartozó koreográfiát, mely csodálatosra sikeredett.
A SHINee menedzsere Halloween alkalmából pedig Key-nek öltözött be felidézve a "View" videoklipben látható külsejét.

A Pledis Entertainment vezérigazgatója BoA menedzsere volt
A Pledis Entertainment vezérigazgatója Han Sung Soo eredetileg BoA menedzsere volt. Ekkor találkozott Kahi-val, aki ekkor még az énekesnő háttértáncosa volt, és segített a menedzsernek létrehozni saját ügynökségét. Sung Soo-nak pedig már volt dolga a szórakoztatóiparral, hiszen mielőtt BoA menedzsere lett volna profi balett táncos/ Ballerino volt. Mindemellett elismerte, hogy ő volt BoA menedzsere, ami valamilyen szinten megnyitotta előtte az utat saját ügynöksége felé, hiszen így mind a hazai (vagyis koreai), mind a nemzetközi szórakoztató ipari folyamatokat megismerhette. 

Eric Nam menedzsere a saját testvére
Eric Nam menedzsere a bátyja Eddie Nam, aki az énekes amerikai tevékenységeiért felel, emellett öccse testőre is. 
Az APink menedzsere próba közben beállt táncolni a lányokkal
A menedzserek multifunkcionálisak, hiszen segítenek a csapatjuknak, hogyha egy tag beteg vagy ha távol kell maradnia egyéni elfoglaltsága miatt. Az APink menedzsere egy próba során állt be a lányok közé táncolni, mert Eunji egy filmforgatás miatt távol maradt, ezzel kitöltötte a helyét. Az EXO két menedzsere szintén beállt Lay és D.O helyére, hogy a többiek teljes létszámmal tudjanak gyakorolni. Nemcsak a menedzserek állnak be, 2015-ben az EXID stylestja helyettesítette Solji-t egy próba során.

A koreográfusok is összevissza járkálnak
Kasper az EXO koreográfusa és táncoktatója, de nem csak a srácokkal, de a Girl's Generation-nel is foglalkozott. Ő volt az egyik férfi táncos a lányok "Mr Mr" című dalánál, valamint a TTS "Adrenalin" című számánál is. Emellett Taeyeon, HyunA és a 4Minute háttértáncosa is volt, amikor még nem volt híres koreográfus a rajongók a "Kim Seobang" becenevet ragasztották rá, ami "férjet" jelent. Nemcsak ő az egyetlen koreográfus, aki összevissza járkál. Kyle Hanagami az SM Entertainment lánybandáinak a táncoktatója, dolgozott már a Red Velvet-tel, az f(x)-szel, valamint a Girl's Generation-nel, de a BLACKPINK nevű lánycsapattal is volt már dolga. Jonte Moaning is híres a koreaiak körében, hiszen nem csak Beyonce-val dolgozott közösen, hanem a BLACKPINK-kel, Miss A-val, a T-ARA-val, valamint a Wonder Girls-szel. 

Van, hogy egy háttér személyből idol lesz
Jooeun (DIA) eredetileg menedzser asszisztens lett volna, mielőtt csatlakozott volna saját csapatához. Solji (EXID) és Boa (SPICA) pedig csapatuk énektanára lett volna, sőt Solji ténylegesen énektanár volt, mielőtt csatlakozott volna az EXID-hez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése