11 koreai dráma, amely nem riadt el a meleg kapcsolatoktól - KÉrdekesség

2018. aug. 27.

11 koreai dráma, amely nem riadt el a meleg kapcsolatoktól

A koreai drámák híresek a jól megírt történeteikről és az elbűvölő románcaikról. Azonban miközben Korea a változásokhoz alkalmazkodik a homoszexualitás nyíltan megvitatásra kerül, még a drámában is. Sőt, még vannak olyan drámák is, amelyek nem riadnak el a férfiak közötti szerelemtől.

1. Life is beautiful

Ezekben a napokban Life is beautiful egyértelműen nagy figyelmet kap azon mainstream drámák között, amelyek támogatják az LGBT nézőpontokat. Kiemeli a küzdelmeket Yeonjoo és KyungSoo között, akiknek a szülei elvárják, hogy letelepedjenek és hamarosan megházasodjanak. A két szerelmes madár sok olyan félelmetes, sőt elképesztő pillanatokon osztozik meg, amelyek csak két őrült szerelmes ember között megy végbe.

2. Reply 1944

Lehet új lehet egyeseknek, de számos Reply sorozat emelt ki néhány igazán édes románcot két srác között. Nem is egyszer. Homoszexuális kapcsolatok felfedeződtek a Reply 1994-ben,  hiszen finoman ábrázolják benne a két férfi karakter közötti kivirágzó kapcsolatot. JungWoo és Baro karakterei egy igazán romantikus atmoszférát építenek fel az ő maguk gondoskodásaikkal és szeretetteikkel. De sajnos itt is többször megjelenik Baro felé az egyoldalú szerelem.

3. Reply 1997

YunJae-t és JunHee-t aranyos kapcsolat veszi körül. A sorozat során sok romantikus feszültség alakul ki közöttük. Ebbe belevehetjük a közös pillantásokat, a számtalan "bromance" pillanatokat, a félelmetes ágyas jelenetekről nem is beszélve. Annyi minden történik végül, hogy JunHee valódi vallomást tesz, de sajnos az érzései viszonzatlanra találnak.

4. Cheese in the Trap

A Cheese in the Trap ötödik részében Seol szomdéjai Gong Joo Yong és TA Heo Yeon Seob belebonyolódott egy titkos szerelmi kapcsolatba. Családjuk és barátaik előtt titokban próbálják tartani a kapcsolatukat. Gong Joo Yong otthonát s családját is elhagyta, hogy Heo Yeon Seob-bal folytassa kapcsolatát. Azonban az előttük álló problémák ellenére, kapcsolatukra fény a későbbi epizódokban.

5. Secret Garden

A Secret Garden-nek egyedülálló történet van. Amíg néhányuknak kikövezett a hírnév felé vezető út, addig Sun karaktere más körülményekkel foglalkozott. A végén végül kiderült, hogy egy férfiakat kedveli. Osaka pedig egy bölcs aranyköpést hangoztatott el:"És akkor mi van? Sok ilyen ember van az iparágban." Bár sosem volt meg kettejük között az a bizonyos szikra.

6. Personal Taste

A Personal Taste-ben a DAC igazgatója és Jun Jin Ho (Lee Minho) számár fontos bektető Ryu Seung Ryong, elkezed érzéseket táplálni Jun Jin Ho felé, miután összekeverte a szexualitását egy 'Three's Company' esemény következtében. A dráma során találkozhatunk némi kínos, de egyben aranyos pillanatokkal, amelyek együttesen egy egyedi cselekményt alkotnak.

7. Seonam Girls High School Investigators

El hiszed, vagy sem, a "Seonam Girls High School Investigators" kicsit merész volt, hiszen két iskolai diáklány között is elcsattant egy csók. SooYeon és EunBin aggódnak amiatt, hogy titkos kapcsolatukra bármikor fény derülhet a kiszivárgott képek miatt. Bár szakítani akarnak, nem tudnak ellenállni a csóknak! Bár hatalmas vitákat váltott ki, az igazgatók később kiderítették, hogy "a homoszexuális diákok, akik [valójában] találkoztak, elmondták nekik, hogy szexuális irányultságuk miatt az iskolában tisztességtelen bánásmódban fognak részesülni". Abban reménykednek, hogy a másságuk elfogadottá válik.
8. You're beautiful 

Ez a dráma tényleg játékosan mutatja be a kacérkodást a két srác között. A főszereplő Go Mi Nam, aki valójában egy testvérét eljátszó lány, akinek testvére egy K-Pop zenekar vezetője. Kiderül, hogy egy bandtag, Jeremy a legnagyobb a Go Mi Nam fan a bandában. A kettejük közötti félénkség, nem beszélve a vicces fantáziákról, amelyek segítenek  
You're Beautiful-nak humoros megközelíteni a meleg kapcsolatokat. 

9. Coffe Prince

Az említettek koreai drámák között a legismertebb a Coffe Prince, amely lerajzolja Choi Han Kyul és a Go Eun Chan közötti gyönyörű kapcsolatot. Go Eun Chan úgy tesz, mintha egy fiú lenne, hogy Choi Han Kyul-nál dolgozzon a kávézóban, miközben a történet előrehalad, Choi Han Kyul beleesik Go Eun Chan-ba, így megkérdőjelezve szexuális irányultságát. Hamarosan rájön, hogy a nemek nem jelentenek problémát, és megcsókolja Go Eun Chan-t, miközben még mindig úgy gondolja, hogy ő fiú.

10. HoGu's Love

Hogu's Love nagyon édes módja annak, hogy ábrázolja a GangChul és a Kang Hogu közötti románcot. GangChul egyedül maradt, miután elvitte Hogyeong-ot otthonról egy vakrandira. Aztán azt mondták neki, hogy ábrázolja legszebb ember arcát, akivel valaha találkozott az életében. Majd kiderül, hogy ez a személy nem más, mint Kang Hogu!

11. The Lover

Takuya és JunJae valószínűleg az egyik legismertebb fiú x fiú páros! Ők nem félnek az intímebb jelenetektől (mint az előzőekben), bár lehet heccelésnek tűnik az egész, de Takuya és JunJae egyértelműen aranyos párost kreálnak számunkra. A képernyő idejük időtartama korlátozott, de minden pillanat után lesznek egyre inkább játékosan kacérak! Plusz, teljesen felfrissítő, mikor az ember látja az ikonikus csukló megragadást, ami két fiú között történik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése